Plotranka
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

Re: szybki makijaż

18 wrz 2016, 03:24

mimo że makijaż robicie szybko, to postarajcie się by demakijaż był dokładniejszy i porządnie wykonany. to zaprocentuje w przyszłości bo skóra będzie w lepszym stanie. gdyby któraś nie wiedziała jak się zabrać za demakijaż to macie http://zdrowo.pl/uroda/jak-prawid%C5%82 ... kija%C5%BC to nie jest trudne, ale trzeba to robić powoli i starannie więc parę minut można poświęcić :)

veryAnka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

12 paź 2016, 22:25

Serio sądzisz, że regularnie malujące się kobiety potrzebują czytać blogi, żeby dowiedzieć się jak zmyć makijaż? :D

EweBen
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

18 paź 2016, 08:35

hehehe dobre

madzia91
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

18 paź 2016, 11:21

Jeżeli masz mało czasu to makijaż permanentny byłby dobrym rozwiązaniem w tym wypadku, ponadto warto postawić na dobrą pomadę do brwi, by je podkreślić oraz tusz do rzęs i matujący podkład i puder i makijaż nie zajmuje więcej niż 7 minut.

lovelia
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

20 paź 2016, 16:34

Jeśli zalezy Ci na szybkim i długo trzymającym się makijażu polecam Ci kremy BB, np, Skin79. Naprawdę utrzymuje się bardzo długo, oprze się nawet małym dziecięcym rączkom :) Popatrz na ekobiecej, ja kupiłam go tam ze dwa miesiące temu, może jeszcze mają w ofercie :)

Awatar użytkownika
assa
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

27 paź 2016, 14:29

Mi taki najszybszy zajmuje 6-7 minut :D

cygaretka
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

09 lis 2016, 13:15

ja raczej nie maluję się dłużej niż 10 minut, podkład narzucę, puder, korektor pod oczy no i rzęsy wytuszuję, trochę różu i bez problemu jestem gotowa :) ale wiadomo wszystko też zależy od kosmetyków bo jak chociażby podkład się będzie źle nakładał to z marszu wszystko zajmie znacznie, znacznie dłużej, ja swój mam z http://www.pierrerene.pl/pl/kosmetyki/t ... ofessional ten kultowy już skin balance i faktycznie jego sława jest zasłużona i nawet nakładany w najsybszym tempie bez problemu daje radę

kasia12345
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

10 lis 2016, 12:45

Ja niestety maluje się z 20 min . W sumie to i tak nie dlugo moim zdaniem. Podkład, korektor , tusz do rzęs, jakas pomadka i oczywiście brwi. Zależy czy się śpiesze bo i bywa ze robie makijaz na wieksze wyjscie az godzinie.

minionka
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

09 gru 2016, 15:51

wow to faktycznie chwilę ci zajmuje, ja tam wolę na szybko się pomalować a mieć więcej czasu na śniadanko i kawkę, ale zgoda z cygaretką że kosmetyki grają wielką rolę, lubię też ten podkład a teraz się przymierzam do paletki do konturowania bo tyle się o tym mówi a ja jeszcze nie próbowałam, mam na oku tą http://www.pierrerene.pl/pl/kosmetyki/twarz/strobing-contouring/paleta-do-modelowania-konturu-twarzy-cream-contouring, miała może któraś z Was i może wypowiedzieć się na temat działania, bo generalnie pierre rene zawsze mi służy ale tego nie próbowałam jeszcze

Lagenko
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

13 gru 2016, 15:55

A ja muszę się przyznać, że na makijażu spędzam zdecydowanie więcej czasu niż 10 minut, jestem w tym dosyć precyzyjna, ale może dlatego że chce wypaść i wyglądać jak najlepiej Opcja szybkiego makijażu nie jest dla mnie.

Wróć do „Moda, makijaż i fryzury”