to na pewno...chyba kazda z nas z czyms tam sie boryka :ico_oczko:
ze wszystkim :ico_haha_01: pasztet,ser,serek topiony,twarozek,wedliny :-)Z czym dajecie maluchom kanapki?

nasza pediatra niby zabronila podawania mleka i jego przetworow w pierwszym roku zycia :ico_noniewiem: z miesnych rzeczy musialabym cos specjalnie dla Kiary kupowac, nie wspominajac juz o tym, ze maz sie wtedy krzywi... ale czyms trzeba to dziecko karmic :-)Z czym dajecie maluchom kanapki?
ze wszystkim :ico_haha_01: pasztet,ser,serek topiony,twarozek,wedliny

dziwne..u nas mozna dawac jogurty,twarozki i serki.. samo mleko dopiero po 2 roku zycia ale przetwory jak najbardziej. moja nawet mleko czasem zwykle dostaje jak np kaszke gotuje manna dla obojga dzieciakow :ico_oczko:zabronila podawania mleka i jego przetworow w pierwszym roku zycia :ico_noniewiem:
no juz bez przesady..dziecko musi miec zbilansowana diete..a bailko z miesa tez jest potrzebne do prawidlowego rozwoju. ludzie w genach maja zapisana potrzebe jedzenia zarowno miesa jak i warzyw i nic tego nie zmieni. mozesz sie zawsze poradzic pediatry czym mozesz to czasemzastapic. moze ryba czesciej? pasta jajeczna?nie wspominajac juz o tym, ze maz sie wtedy krzywi.
tutaj tez mleko i produkty mleczne po roku, ale jako np samodzielny posilek, a takie porcje smakowe mozna juz przed roczkiem,my juz od jakiegos czasu probujemy po malutku, to wlasnie serek topiony, troche jogurtu naturalnego, ostatnio zrobilam tez budyn :ico_oczko:nasza pediatra niby zabronila podawania mleka i jego przetworow w pierwszym roku zycia
ale co krzywi sie ze to mieso?? no chyba nie bedzie corki od malego na wegetarianke wychowywal?? mi sie wydaje ze to powinna byc jej decyzja :ico_noniewiem:z miesnych rzeczy musialabym cos specjalnie dla Kiary kupowac, nie wspominajac juz o tym, ze maz sie wtedy krzywi...
tez probowalam kilka razy, ale masla zdecydowanie nie lubi :ico_oczko: dawalam jej kiedys zamiast pasztetu mieso drobiowe ze sloiczka z hippa, musze sprobowac serka topionego, jutro i tak trzeba bedzie jakies zakupy zrobic.ja kanapki czesto daje z samym maslem
zdecyduje sama. Ale z punktu widzenia miesozercy kazdy sam powinien zdecydowac, czy przestac jesc mieso, a wg wegetarianina kazdy sam musi zdecydowac, czy zaczac je jesc :ico_oczko:no chyba nie bedzie corki od malego na wegetarianke wychowywal?? mi sie wydaje ze to powinna byc jej decyzja
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:a Marcel przed chwila chwycil sie swojego autka, pchacza i poszedl z nim pare kroczkow, a trzymal sie tylka jedna reka :ico_haha_01: :ico_szoking:
wie, co dobre :ico_oczko:dziś krzyczała jak nie chcieli jej dać bagietki z masełkiem czosnkowym
no tak :ico_noniewiem: ale jak takie dziecko ma zdecydowac?? to co przez kilka lat ma nie jesc miesa? :ico_noniewiem:a wg wegetarianina kazdy sam musi zdecydowac, czy zaczac je jesc
:ico_haha_01: to Marcel ostatnio w przychodni tez patrzyl podobnie na jednego chlopca ktory strasznie plakal :ico_haha_01: :ico_olaboga:A Justynka patrzyła na niego jak na jakieś UFO
moze to nie byla skaza :ico_noniewiem: a moze juz przeszla :ico_noniewiem:Nie wiem czy pamiętacie, że Wiki miała skazę. Mimo to daję jej od czasu do czasu jogurt, budyń, do zup śmietanę. Nic się nie dzieje
:ico_olaboga: ma dziewczyna energiiAgentka zasnela po 20:00, a po 21:00 znow wstala i kopie mi teraz w laptopa...

moje dzieci maja bardzo malo kontaktu z innymi dziecmi..nie mam w poblizu zanjomych z malymi dziecmi a ciezko mi sie gdzies dalej wybrac z moja dwojka... :ico_noniewiem: :ico_wstydzioch:A Justynka patrzyła na niego jak na jakieś UFO ;-)
:ico_brawa_01: dla Marcelka :ico_brawa_01:a Marcel przed chwila chwycil sie swojego autka, pchacza i poszedl z nim pare kroczkow, a trzymal sie tylka jedna reka :ico_haha_01: :ico_szoking:
moja tez skarpetkolubna :ico_haha_01:skarpetki to istny rarytas ;-)
ja mojej takich rzeczy nie mam co dawac,ona wszystko zjada :ico_wstydzioch: :ico_olaboga: ale muzyke tez uwielbia :ico_brawa_01: dlatego pod choinke planuje jakies grajace zabawki :ico_oczko: :ico_sorki:Ja próbowałam dawać małej kredkę świecową do rysowania, ale ona się tym nie interesuje :ico_wstydzioch: Za to uwielbia muzykę :-)
gratulacje dla kolezanki :ico_brawa_01:Koleżanka urodziła
ale fajnie macie,moja kompletnie nie reaguje na nie czy nie wolno. moge ja 10 razy odsuwac z jakiegos miejsca a ta wraca i dalej to samo :ico_olaboga: az w koncu jak ja odsune kolejny raz to ryk i rzucanie sie na podloge :ico_olaboga: histeryczka z niej straszna i nerwus :ico_zly:Od kilku dni, jak mówię "nie" to chce oczywiście spróbować ponownie, ale gdy powtórzę, to odchodzi od zakazanej rzeczy/miejsca,
moja nawet pol sylaby nie gada poza am i niam :ico_noniewiem: tylko jakies takie gaworzenie bez sensowne :ico_noniewiem:tak fajnie mówi mama, tata, baba, co to?
warto wyprobowac :ico_oczko: ja ostatnio tez dodaje do salatek slonecznik :ico_brawa_01:Zrobiłam ostatnio super sałatkę:
nie przejdzie... :ico_noniewiem: kaze pokazac ta wiadomosc..wiecie co najsmieszniejsze?on mnie kontroluje! na tych zrzutach z ekranu widzialam. jak zaglada w moje pliki,sprawdza archiwum gg. a swoje historie w przegladarce kasuje...dorotaczekolada, ja też bym mu powiedziała, ze wiem o tym co pisze, ale nie przyznałabym się do szpiegowania jego rozmów. Wymyśliłabym jakąś historię typu: dostałam na NK dziwną wiadomość, że niby ty z kimś przez internet romansujesz. Czy to prawda?
ja juz kolezance polecalam i chyba to wyscie mi poradzily-tormentiol :ico_sorki:odparzyła pupę, bo spała z kupką chyba całą noc... nie mogę sobie z tym poradzić.
to chyba z wiekiem na szczescie przechodzi :ico_sorki:Nie wiem czy pamiętacie, że Wiki miała skazę
moja wczoraj miala to samo.koszmar. padnieta byla ale spac nie chciala. spala 2 razy po 15 min :ico_szoking: :ico_olaboga: ale za to w nocy byly tylko 2 pobudki :ico_sorki:ja nie wiem, co ona dzisiaj taka wyspana, skoro 5 min. w ciagu dnia spala :ico_noniewiem:
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość