Awatar użytkownika
M0rD3CzKa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sie 2007, 22:49

a ja Kacpiemu soczek dalam pierwszy raz wczoraj( pol butelki) i dzis reszte... a mleko zageszczam mu od jakiegos tygodnia kleikiem ryzowym albo kukurydzianym i nic mu nie jest za to zadziej jje... ale Ty Delicja jesli Ola ma skaze zapytaj lekarza lepiej ....tylko ze lekarz powie ci ze dopoki nie skonczy 4 m-cy masz nic poza mlekiem nie podawac:) aha i kacpi zjada tez zupke jarzynowa gerbera ...

Awatar użytkownika
Kolka
Beze mnie to forum nie istnieje!

12 sie 2007, 22:56

A dobra ta zupka? Ja ostatnio dałam małej ziemniaczki z dynią. Wg mnie obrzydlistwo jak nie wiem :513: Ale Julce smakowało... :-D

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sie 2007, 23:03

mi nie smakowalo ale Kacpo zachwycony :-D

[ Dodano: 2007-08-13, 00:02 ]
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Blanka26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 sie 2007, 10:39

ale ja chcę jej dziś dać troszkę soczku jabłkowego, bo mi nie chce pić tych koprów i rumianków i już ma problemy z kupcią :ico_placzek:

kari24
Maniak forumowy
Maniak forumowy

13 sie 2007, 10:46

Witajcie :-D
Dzisiaj ja melduję się pierwsza. I nadrabiam zaległości:
KOLKA - dobrze, że z bratem męża i jego rodziną wszystko ok.
KAMELEK - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka i uśmiechu na codzień :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:
KATRIN - fajnie, że już wróciłaś. Jak już kiedys pisałam wyglądacie świetnie z Kasikiem na tych fotkach ze spotkania :ico_brawa_01: a dzieciaczki wasze przekochane.
Co do karmienia, to ja też od jakiegoś czasu podaję kaszkę mleczno-ryżową Krystkowi w formie takiej papki, lub zagęszczam mleko. Ostatnio mam wrażenie, że mały mniej się najada, bo budzi mi się częściej w nocy nawet co 2 godzinki :ico_placzek: , wcześniej tego nie robił, miałam tylko dwie pobudki ok 4.00 i później już ok. 6.00, a teraz to w szoku jestem, bo przecież powinnien już dłużej spać. Pozatem to zjada codziennie troszkę zupy (takiej gotowanej w domku bez przypraw) noi uwielbia Danonki i jabłko tarte :-) Jak podaję mu coś nowego do jedzenia, to go obserwuję i jak na razie nie ma żadnego problemu z przyswajaniem nowych potraw.
U nas dzisiaj pogoda do bani, strasznie pada i taki śpiący dzień jakiś jest.

[ Dodano: 2007-08-13, 10:59 ]
DELICJA - mój mały też nie chce pić herbatki z kopru włoskiego, a za rumiankową też nie przepada i dlatego juz od jakis dwóch tygodni podaję mu co jakiś czas soczek jabłkowy i jest zachwycony :-D
A z kupkami jak na razie odpukac nie mamy problemu, ale wszystkim dzieciakom i mamą które mają problem z kupkami bardzo współczuję :ico_placzek: . Ja przeszłam horror z córcią. Miała w tedy 1,5 roku i robiła kupkę raz na tydzień z wielkim krzykiem i płaczem. To było straszne, szukaliśmy pomocy u pediatry i nawet u jakiejś kobity co ziołami leczyła i kompletnie nic nie pomagała. Dopiero ciocia doradziła by wybrać się do chirurga dziecięcego, on zrobił prześwietlenie i okazało się, że gdzieś w odbycie zrobiły się kamienie, które uniemożliwiały dziecku robienie kupki. Robiliśmy małej lewatywy brryyy :ico_zly: dawaliśmy antybiotyk i dzięki Bogu po tygodniu była poprawa, a po dwóch już przeszło. Od tamtej pory wszystko jest ok.

[ Dodano: 2007-08-13, 11:17 ]
Chciałam wam się pochwalić aktualnymi fotkami moich dzieciaków. Zdjęcia robione wczoraj telefonem komórkowym, bo niestety cyfrówki nie mamy zepsuła się :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Obrazek
Siostrzyczka z Braciszkiem
URL=www.fotosik.pl]Obrazek[/URL]
Moje skarby :-D
Obrazek
Tyle na razie fotek, te smieszne pokaże na tym nowym wątku, własnie go oglądam i dosłownie padam ze śmiechu :ico_smiechbig:

Awatar użytkownika
Kolka

13 sie 2007, 11:38

Witaj Kari :-D
No to przeżyłaś z Karinką horror :ico_olaboga: Ja soczek też chyba podawałam, ale po pół buteleczki. Nie pamiętam już kiedy to było. Mówisz, że Danonki dajesz? A można już? Bo nie kupuje to i nie znam info na etykietach. Może i ja spróbuję? :ico_noniewiem:
A tamten wątek jest the best! :ico_brawa_01: Czekam na fotki :-D A w ogóle Krystian wygląda jak mały typowy góral i ma prawdziwie męskie rysy buziaka

Mordko- ale fajne scrapki- niemal jak ślubne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D Chyba nawet ja takich fajnych nie miałam :-D

[ Dodano: 2007-08-13 ]
Oczywiście jak przyszłam to żywej duszy tu nie widać... I co tu robić? Sprzątać? Hmmm

katrin
Papla
Papla

13 sie 2007, 12:44

Dziewczyny !Pomocy!
otoz moj maly od paru dni jest taki nieswoj, czasem pomarudzi, momentami wydaje mi sie cieplejszy niz zwykle, slini sie na potege, pcha wszystko do buzi i oststnio przy karmieniu tak mocno zacisnal mi pare razy szczeke, ze zawylam z bolu(wczesniej tego nie robil)W sobote zrobil piec kupek pod rzad (po kazdym karmieniu kupka-doslownie tak jak na poczatku w pierwszych tygodniach).Pomyslalam, ze pewnie dlatego, ze ogorasow malosolnych podjadlam, wiec przestalam jesc i bylo oki, a dzis znowu, wiec tak mysle, ze po arbuzie(bo wtedy tez jadlam).ale moze tak byc po arbuzie????
A moze on jest chory, bo myslalam, tez, ze moze na zeby, ale nic w buziaku nie widac :ico_placzek: Martwie sie.

Kari-super udane masz dzieciaki!!!!!!!!!!!!!!!I zazdroszcze Ci tej wyprawy z kumpelami w gory.

Kolka- :ico_szoking: z tym wypadkiem i to tak blisko celu.Dzieki Bogu, ze wszystko oki z nimi.

Awatar użytkownika
Kolka

13 sie 2007, 13:55

katrin, Nie wiem, może się mylę, ale to mogą być ząbki. Zobacz, czy Antonio nie ma rozpulchnionych dziąsełek... Wcale nie musi tak być, że wyrosną od razu z marudzeniem... mogą nawet pokazać się za miesiąc :ico_noniewiem:
Może to z pogody? :ico_noniewiem:
Ale jeśli jesteś pewna, że to nie ząbkowanie to radzę iść do pediatry, prawdopodobnie to nic groźnego, ale rozwieje Twoje wątpliwości...

A z tym kupkaniem to może być arbuz- chociaż smaczny to jednak zdradliwy. Ja też to zaliczyłam. Oprócz tego małą zsypało na brodzie.

kari24
Maniak forumowy
Maniak forumowy

13 sie 2007, 14:31

KATRIN - ja tez myślę, że to mogą byc ząbki. Moja znajoma ma bliźniaczki dwie fajne dziewuszki i w zeszłym tygodniu jedna z nich zagoraczkowała, znajoma poszła z nią do pediatry, a lekarz przepisał antybiotyk, mała brała go przez kilka dni a okazało się to całkiem niepotrzebne bo po prostu ząbki jej wyrosły dwie dolne jedynki. W dodatku mała dostała jeszcze uczylenie na ten antybiotyk :ico_zly: W sumie morał z tego taki, że jak nie ma jakieś konkretnych i mocnych objawów choroby to chyba warto poczekać, z tego co mi wiadomo choroba w organizmie dziecka powinna się jak to mówią "wykluć" w ciągu 2-3 dni. A kupki też mogą się pojawiać przy ząbkach przykładem jest moja Karina, jak tylko ząb miał wyjść dostawała normalnie biegunki.
Ja bym jeszcze poczekała z wizytą u lekarza, na razie obserwuj małego, mam nadzieję że to tylllkoo ząbki.
KOLKA - no Krystiana z dziewczynką trudno pomylić, ale i tak niekiedy ludzie mi się pytają czy to on czy ona :ico_puknij: . Mały jest bardzo podobny do mojego męża wogóle mówią, że to jego KSERO, a mąż góral taki, że szooookkkkk :-D .
Jakaś dziś zamulona jestem, zastępuję koleżankę w sklepie i ogóle nie ma ruchu bo pada dobrze, że mam laptop bo bym się chyba zanudziła na śmierć.

Awatar użytkownika
Kolka

13 sie 2007, 15:15

I ja jestem zmulona... i wkurzona. nie powiem na kogo. Same zgadnijcie :ico_zly:
A z kim zostawiłaś Krystiana?

[ Dodano: 2007-08-13 ]
I do tego mała mi marudzi i za cholerę nie wiem o co jej chodzi. Albo nie mam tyle energii, żeby się domyślać

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”