dziękuję dziewczyny, że jestęcie z nami. to dla nas bardzo dużo znaczy. zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż olenia za każdym razem gdy ją wysypuje ma inne krosteczki :ico_noniewiem: hmmm do niedawna miała tylko gdzieniegdzie takie suche placki, zwłaszcza na łokciach i twarzy oraz w okolicach paszek. To typowe przy skazie białkowej. teraz nie ma tego a wyskakują jej pojedyncze czerwone krostki :ico_noniewiem: nie wiem o co chodzi :ico_noniewiem: .
Dostałam dziś receptę na pewną maść. maść co prawda kosztuje około 100 zł, ale dla mnie cena w tym momencie nie gra roli. Ważna jest skuteczność no i bezpieczeństwo w stosowaniu.
Kiedyś coś zcytałam o tej maści, że jest równie skuteczna jak sterydy pomimo, że nie ejst sterydem. Wydawało mi się , że to świetne rozwiązanie. Dzis gdy mam już receptę, postanowiłam bliżej sie przyjżeć tej maści. poczytam opinie ludzi którzy ją stosowali, ulotkę w wersji internetowej i co się dowiedziałam. maśc może wywołać więcej skutków ubocznych niż sterydy, moze pomóc lub zaostrzyć zmiany na skórze. to nowy produkt, jeszcze nie zbadany.
Powinno się stosować u dzieci od drugiego roku życia. przy skutkach ubocznych wywołanych stosowaniem u młodszych dzieci producent umywa ręce. Ale nie to mnie trapi. Istnieje prawdopodobieństwo, iż maść ta ma działanie rakotwórcze :ico_szoking: w USA została wycofana właśnie z tego powodu. Boję się i nie kupię tego. do tego lekarza do którego jestem umówiona na przyszły tydzień nie idę, bo razem z tą moją lekarką pracują w sąsiednich pokojach, więc pewnie na jednym wózku jadą . poczekam na testy, jednakże lekarze bardziej zalecają tę maśc niż sterydy. ja jednak się wstrzymam.
justynat, Twój Cyprianek ma prześliczne dołki w policzkach
katrin wszystkiego co najlepsze dla Antonia. Przepraszam, że dopiero teraz składam życzenia
Hektorka kamilek ma super siedzonko
kolka ale mnie wczoraj rozbawiłaś tymi życzeniami od teściów :-D moi to przynajmniej mi wszystkiego najlepszego życzyli na urodziny no i żebym szybko urodziła (urodziny mam w styczniu) :-D
Gabrysiu ja nie patrzyłam na to jak Oleni krew pobierali. Łzy mi stały w oczach. kurcze siniaka jej na rączce zrobili :ico_zly:
musiałam ją poddać temu badaniu..:(
[ Dodano: 2007-10-05, 20:41 ]
a co do lewości i prawości. hektorka ja do momentu pójścia do szkoły podstawowej wszystko robiłam lewą ręką, potem to się zmieniło :-)
[ Dodano: 2007-10-05, 20:43 ]
Gabrysiu dobrze, że z Oleńką wszystko w porządku