witajcie mam problem z ubraniem maluszka na spacer Julcia ma juz 6 miesiecy na polu jest juz stosunkowo zimno sama zawsze miałm problem z ubraniem siebie a co dopieto teraz z maluszkiem i tu mam do was pytaniej jak wy ubieracie swoje dzieciaczki gdy na polu jest tak ok12C
Ja Mirelce zakładam body na dlugi rękaw bluzkę na długi rękaw rajstopki spodenki butki bluza albo kurta podszyta polarem tyko ze ja wychodzę na spacery okolo 17 do 20 i wtedy jest trochę zimniej przykrywam jej nozki kocykiem i nieraz zakładam osłonkę na nogi przed wiatrem no i czapka :-)
Mirelka ma zawsze zimne raczki i nosek ale plecki przyjemnie cieple zawsze sie wtedy zastanawiam czy nie jest jej zimno
Nasz Wojtuś też lubi ciepełko. Dziś zimno, więc na spacer ubrani byliśmy tak: body z krótkim rękawem, ciepła bluza na polarze, kurtka na polarze, czapka, rajstopki, spodnie i jesienne buty.
Pozdrawiamy!
gozdzik, u nas też pogoda nienajlepsza, w dodatku wieje zimny wiatr. Jak idę z Emilką na spacer to ubieram jej body z krótkim rękawkiem, sweterek albo grubszą bluzeczkę no i kurtkę albo polara z kapturem, podkolanówki, grubsze spodnie np jeansy z podszewką albo spodnie dresowe z grubej bawełny no i buty.
Nie wiem jak Wy ale Emi ma już spacerówkę więc wkładam ją do spacerówki pod nóżki podkładam kocyk i zawijam go tak że kończy się na wysokości klatki piersiowej no i na to osłonkę. Obowiązkowo oczywiście czapka taka żeby dobrze nachodziła na uszy, na czapkę kapturek jeżeli akurat jest i w nogi :ico_oczko:
Dziś Jasiek ma body z długim rękawkiem, rajtuzki, skarpetki, bawełniany dresik. Na spacerek nałożyłam mu jeszcze polarek i obowiązkowo czapkę. Leży pod kołderką, a na wózek zakładam osłonkę. Sama miałam spodnie, bluzkę, sweter i płaszczyk, więc myślę, że jemu było dobrze.
Gabi ma body z krutkim rękawkiem,bluzeczkę z długim i ciepłą kurtkę i czpeczkę.Spodnie a pod nimi rajtuzki,półbuty skurzane.Jak ubieram jej lżejszą kurtkę to wtedy sweterek jeszcze na bluzkę.Mieszkam w górach a 12 stopni u nas to tak jak 8 w Opolu na przykład :-D wiatr i odczówalna temp aż denerwują.
Gabi lubi chodzić więc zawsze to cieplej aniżeli siedzi w wózku ale jak śpi to wtedy ją nakrywam kocykiem.
Ja np. zakładam Ami body długi rękaw, bluzeczke, rajstopki , polarek, lub kurteczke gdy jest chłodniej, spodenki ,czapeczke obowiazkowo oraz buciki kiedy zaśnie przykrywam ja kocykiem :-)
u nas-body krotki rekaw,cienka bluzka.sweterek i cienki polarek,na nogach rajstopki skrapetki i srednio cienkie spodnie. w razie czego zdejmuje jakas warstwe-dlatego ubieram na cebulke,najlepiej jak ubranka sa zapinane a nie zakladane przez glowe. w wozku ma jeszcze kocyk na ktorym siedzi i czasem go nim okrywam jak za mocno wieje. no i oczywiscie na glowce capka zakrywajaca uszka-ale nie za gruba :-)