08 lut 2013, 19:21
W Katowicach jest zbyt duzo prywatnych przedszkoli,dlatego trzeba zrobic rozeznanie rynku czy taki profil przedszkola bedzie dla rodzicow interesujacy,konkurencyjny z innymi. Moja mama pracuje w Wydziale Edukacji w urzedzie i powiedziala mi,ze to nie jest takie proste i ,ze to kupe kasy kosztuje,a i tak nie ma pewnosci czy bede wogole na tym zarabiac. Wiec to jest temat do głębokiej analizy i zbadania rynku. Musze do tego podejsc na spokojnie,ale marzy mi sie takie eko przedszkole wychodzące naprzeciw rodzicom jesli chodzi o roznorodnosc zywienia dzieci. Odkad Marcinek sie urodzil interesowalam sie bardzo tematem zywienia w przedszkolach i jedyne przedszkole ktore mi odpowiadalo pod tym wzgledem bylo 80 km od nas ;/ Jedzonko naturalne,nieprzetworzone,z warzyw sezonowych i z nauka o ekologii. Ale niestety za daleko. Pisalam do wielu przedszkoli o probny jadłospis i troche mnie przerazal. Pewnie jestem troche przewrazliwiona na tym punkcie,ale baardzo bym chciala zeby moj syn mial dobre nawyki zywieniowe i jadł zdrowo. Przemyslimy na spokojnie temat i sprawdzimy nasze mozliwosci w tym temacie...ale byloby super gdyby sie udalo :-)