13 lip 2007, 11:46
Witam wszystkich ... :-D
Może zacznę od tego, że poinformuję was, że pod wpływem sms'a od Qunick postanowiłam zadzwonić do lekarza co mam robić i dostałam radę, dzięki której przespałam spokojnie noc. otóż lekarka kazała zaaplikować lek Viburcol nie wtedy, kiedy mały będzie u skraju emocjo-fizycznego wyczerpania, bo to nic nie da, ale wtedy kiedy widzimy, że jest niespokojny, marudny a inne sposoby zaradzenia temu nie skutkują ! No fakt faktem, jak dawałam małemu czopka jak był wściekły to mierne efekty a jak był spokojniejszy to owszem pomagało.
No i po kąpieli, zaaplikowałam lek, dałam jeść i mały po marudził troszkę, nie spał do 21:30, popłakiwał... ale jak zasnął o 21:45 to obudził się o 4 rano bo miał kupę, przebrałam go i obudził się o 8 rano!
Dziś mam nie podawać żadnych środków i obserwować malca jak się zachowuje, tak sama w nocy mam go obserwować ... Ja historia się powtórzy mam przyjść do lekarza jutro!
Moja mama jest w pogotowiu w razie czego, żeby mnie odciążyć gdyby mały histeryzował ... ale myślę, że będzie ok, bo mały przed chwilką poszedł spać. Ja już naprawdę nie miałam cierpliwości, wczoraj zdążyłam się już pokłócić z Tomkiem, mamą i siostrą z tych nerów a i po Wojtusiowi pokrzyczałam co tylko pogorszyło sprawę, bo się wystraszył i jeszcze bardziej płakał :ico_noniewiem: Byłam u kresu wytrzymałości ... :ico_szoking:
ania0807 Śliczna córeczka! Qunick ma racje z tym mlekiem, jeśli odciągasz to produkuje się więcej mleczka i jest to błędne koło rzeczywiście!
ML GRATULACJE skończenia 5 miesięcy :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:
U mnie na oddziale w szpitalu jedyną pomocą okazywały się babeczki z sali bo położne były :ico_noniewiem: więc hmhm .. dziwne to trochę i położnica była zdana tylko na siebie.
asiam_26, :ico_brawa_01: dla malucha za bycie grzecznym dzieciaczkiem. Cieszę się, że wszystko się udało :-D
Katelajdka :ico_prezent: Gratulacje kochana, grzeczna z Ciebie dziewczynka, że tak ładnie się obroniłaś, jesteśmy z Ciebie taaakie dumnie :-D
Kajunia:ico_prezent: oj i kolejna grzeczniusia lutowianka, duma mnie rozpiera :-D
Temat TEŚCIOWA I ja też nie mam na co narzekać, mam dobrą teściową, zawsze pomoże i nie wtrąca się, jeśli jej coś nie pasi to szczerze mówi i ie obrażą się! Nie narzekam, jest ok!
Dziewczyny Jesteście kochane, naprawdę, wspieracie superzasto, dziękuje, że Was mam! :one:
Idę szybko coś ugotować póki oboje chłopcy śpią!
Jutro mamy chrzciny Pawełka od siostry jest chrzestną :ico_brawa_01: Radocha jak nie wiem i co za zaszczyt! Za 3 tygodnie idę na wesele a za dwa na drugie chrzciny do siostry mojego Tomka a jeszcze za miesiąc a dokładnie 29 września znów na wesele do brata jesteśmy starostami :-D Imprez przed nami hohohoho ... Ciekawe tylko jak mały wszystko przetrzyma, bo on taki już trochę mami cycek jest i nie chce iść nawet do babci bo :ico_placzek: jak mnie nie ma!