25 lip 2007, 21:30
HEJ DZIEWCZYNY!
DZIEKUJE BARDZO za zyczenia z okazji urodzin Miloszka,mi tez nie chce sie wierzyc ze czas tak szybko przelecial.
Nie pamietam ktora z Was pytala o mleczko modyfikowane ale chyba
Hekatte ile dawac no wiec ja jak przeszlam na mleko modyfikowane Bebilon to nie dawlam bo lyzeczce tylko zaczelam od 90ml i potem stopniowo zwiekszalam teraz Miloszek pije 160-200ml zalezy od dnia.Dzisiaj wypil na dobranoc po kapieli 200ml kaszki.
Kajunia pytala chyba o to czy mozna mieszac kaszki z roznym mlekiem.Ja kupuje tylko kaszke ryzowa i mieszam z bebilonem bo sa tez kaszki mleczno-ryzowe np.Bobovity i tam jest juz mleko ale bebiko i robi sie te kaszki na wodzie, wiec ja nie kupuje i nie daje ich bo trzymam sie mleka jednego bebilonu i poprostu robie kaszke ryzowa na tym mleku.Mysle z nie jest dobre mieszanie mleka.
Karolas na pewno bedziecie mieli super wakacje, moze w przyszlym roku sie uda, byloby super!
Iza mysle ze to trudna sytuacja ale ja na Twoim miejscu przede wszystkim wytlumaczylabym wszystko rodzicom musza Ci uwierzyc wkoncu Ty jestes ich corka i odeszlabym od meza nie pozwolialbym mu na takie traktowanie, przemoc to powazna sprawa i jak raz juz sie zdarzyla to moze sie powtorzyc, a niedajboze wobec Twojej Olwiki.U rodzicow chco mieszka siostra na pewno w takiej sytuacji znajdzie sie miejsce chocby bylo na poczatku ciezko i ciasno to na pewno wszystko sie ulozy.Zycze Ci tylko duzo sily ale moim zdaniem nie warto tego dluzej znosic i ciagnac!
[ Dodano: 2007-07-25, 21:38 ]
Magdzinka Miloszek tez sam podciaga sie na nogi ma taka sile w nozkach ze smiejemy sie ze szybciej bedzie chodzil niz siedzial.
Ktoras z was pisala o problemie karmienia z piersi, ja mialam dokaldnie to samo, jak miloszek poczul butle to po pewnym czasie nie chcial pic z piersi wsciekal sie przy niej i sam odrzucil wiec nawet bylam zmuszona przejsc tylko na modyfikowane mleczko bo nie chcialam go zmuszac a chcialam tak dokarmiac i pier i sztuczne ale nie dalo rady.teraz przynajmniej wiem ile wypije a tak to nie wiedzialam czy jest najedzony czy dojadl czy dac mu jeszcze butle po piersi itp.Moja szwagierka urodzila w maju i jej maly wypil wczoraj 150ml mleka modyf byl niespokojny i glodny a jak ona sciagla z pelnej piersi to mial tylko 30ml, wiec nie dziwie sie ze maly nie dojadal i plakal.Ja jak Miloszkowi wprowadzilam mleko modyfik to stal sie zupelnie spokojniejszy i nie plakal, po prostu byl wczesniej glodny na samej piersi.
[ Dodano: 2007-07-25, 21:44 ]
Kelly fajne zdjecia, napisz jak Maly zniosl wyjazd?Jak tam ulewanie mam nadzieje ze lepiej bo u Miloszka to jest roznie, czasem przebieram go 3 razy dziennie
[ Dodano: 2007-07-25, 21:49 ]
Dorota ja wlasnie mam smoczek trojprzeplywowy z aventu jest fajny bo ma 3 stopnie i na 3 podaje si ekaszki i kleiki.Poprostu butelke podajesz do ust dziecka tak zeby trojka byla na wysokosci noska
Kurcze wkleilam inne zdjecie Miloszka i jest tak na lezaca nie wiem dalczego?
[ Dodano: 2007-07-25, 21:51 ]
Co do ilosci kleiku to zalezy od tego jakiej firmy tak samo kaszki ja na 160ml kliek z bobovity sypie 3 lyzki i jest taki polplynny.
[ Dodano: 2007-07-25, 21:52 ]
Dobrej Nocy ide spac bo jutro trzeba wstac do pracy niestety pa pa