29 mar 2007, 19:10
Cześć Dziewczyny!!! Wreszcie udało mi sie wejsć na forum! Ale miałam czytania, myślałam ze nie doczytam do końca przed obudzeniem się Bartusia, ale szczęśliwie jeszcze śpi!
Magdzinka powiem Ci szczerze że ciagle jeszcze łapię sie na tym że jestem w szoku że jestem matką!! Patrzę na Bartka i nie mogę uwierzyć że to mój syn!!
Małgorzatka ja biore w nocy synka do siebie do łózka na karmienie i juz prawie nie zdaza mi sie zasnąć, choć ostatnio jak bardzo płakał po zjedzeniu przeze mnie panierowanej piersi z kurczaka to zasnął mi przy piersi, ja zresztą taż i obudziłam się po godzinie i nie mogłam uwierzyć że tak mnie ścieło! Ale usypiałąm go 4 godz! do 3:00, myślałam że skonam! A potem co 2 godz. i tak się budził do karmienia!
Dorota M powiedz mi gdzie Ty karmiłaś Agatkę na tej przerwie w szkole?? Zastanawiam się czy jak pojadę w niedzielę do szkoły to czy mąż nie powienien przyjechać na dokarmienie ale nie wiem gdzie miałabym nakarmić syneczka, bo toaleta to chyba niezbyt higieiczne miejsce...
hekkate, tak mi przykro że dopadło Cię zapalenie piersi! Jestem zdziwiona bo myślałam że to tylko w pierwszych kilku tygodniach po porodzie moze się zdażyć.
Pytałas mnie kiedyś o ćwiczenia po cesarce. Przeglądałam strony i nawet radzą czekać 6 miesięcy z ćwiczeniami! No znowu bez przesady! Ja juz troche zaczynam ale bez szaleństw. Krece biodrami, alboi trzymam biodra nieruchomo i tylko odcinkiem piersiowym krece na boki, wiesz, na talie ćwiczenia. Albo robie pompki nad Bartusiem jak lezy na kocu na dywanie. zyli nie przemeczam sie a cos tam robie\!
no musze konczyc
[ Dodano: 2007-03-29 ]
dorota80, powiem Ci ze mnie pomagało Karmi na laktacje. Kilka razy wypiłam i zauwazyłam nawał pokarmu. Moze tez Ci pomoze. Kurde ciezko pisze sie jedna reka, szczególnie jak dziecko wazy ponad 6,5 kg.
[ Dodano: 2007-03-29 ]
własnie trzymam synka do odbekniecia. Mojego klocuszka kochanego. Musze go zawsze podnosić bo tez ma skłonnoisci do ulewan, czasem tak jak Amelka chlusta na pół pokoju!