Eva_1977
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

04 kwie 2007, 09:51

witajcie w pochmurną środę
i dzisiaj ze spacerku nici... :-/
ja juz sobie :ico_odkurzanie: a teraz mnie czeka jeszcze male :ico_prasowanko:
pozdrawiam

Awatar użytkownika
qunick
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

04 kwie 2007, 10:04

karolas, dobrze że możecie być w domu - choroba szybciej mija bo nie ma szpitalnego stresu!

Moja Nina niby nie ma katarku ale w nocy slychać jak jej coć siedzi w srodku - w dzień już nie i nie wiem czy to nie sapka taka niemowlęca ...

Byłyśmy wczoraj na szczepieniu - wykupiłyśmy szczepionkę zalecaną. Po południu Nina miała 37 i pielęgniarka nam powiedziała że można podać czopka żeby ją nie bolałao i żeby temperatura nie wzrosła i podałam. Ale w nocy budziłą się najpierw co 2 godz. a od 7 już co godzinę...Ufff

Eva_1977
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

04 kwie 2007, 10:15

Karolas ciesze sie, ze jestescie juz w domciu
oby wszystko jak najszybciej wróciło do normy i aby juz zadne wstretne chorobska nie tykały naszych maluszków
pozdrawiam

Awatar użytkownika
asiam_26
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

04 kwie 2007, 10:33

KarolasCieszę się bardzo, że z Twoim słoneczkiem już lepiej i że jesteście w domu. A swoją drogą to tymi szpitalami to koszmar i totalna durnota, ktoś przecież powinin przewidzieć jakieś miejsce dla rodzicow, bo normalne, że takie maleństwa same nie mogą zostać :ico_zly: Ale to w końcu Polska, więc czemu ja się dziwie.
Lutówkidziś normalnie umieram :ico_placzek: :ico_placzek: . Grypsko rozlożyło mnie na łapatki, maly calą noc budzil się co godzinę z okropnym placzem, nosek zatkany no to ja fridą go i znów okropny wrzask :ico_szoking: Normalnie na nos padam. a rano pogoda do bani zimno i leje, mąż też się załatwil i pożyczyl grypę. idę się polożyć bo maly dopiero niedawno zanął może więc i mi się chwilkę uda

Eva_1977
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

04 kwie 2007, 10:38

Asiam tobie kochana tez duzo zdrowka a przede wszystkim sily!!!!!

Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 kwie 2007, 11:03

ASIAM-26 no wracaj szybko do zdrówka.
LUTOWKI my z Amelką wróciłysmy godzine temu z kroplówki i z inhalacji i badana była i jest coraz lepiej, w niedziele dostaniemy chyba juz całkowity wypis ale i tak mam stresa bo teraz kazdy najmniejszy katarek to juz bede na szpilkach :(
Była tam taka dziewczynka ma 6 miesiecy i wazy 6kg.tylko wiec sie przęjęłam bo Amelcia ma 2 miesiące i wazy 5500 to poprostu doznałam szoku jak mi ta mama jej poiwiedziała ale sie okazało,ze jej mała ma gronkowca i w ciagu 3 dni spadła jej tak waga bo nic nie jadła i straciła 1,5kg. od razu teraz dopiero na 4 dobe zaczyna działac antybiotyk i zaczyna jej jesc, ale masakra z jakimi choróbskami te dzieci musza sie nasze zmagac to szok :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
U nas dziś piekna pogoda, bezchmurne niebo ale strasznie zimno sie zrobiło jest ok.5 stopni i nieprzyjemny wiaterek i dlatego tak zimno sie zdaje byc brrrrrrrrrr dobrze ze tylko z domu do samochodu i myk myk i juz

Awatar użytkownika
ML
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

04 kwie 2007, 11:23

karolas - dobrze że jesteście już w domu, życzę zdrowia.

Dzisiaj rano Tobiaszek zwymiotował wszystko co zjadł. Jadł o 7.00, ładnie odbił i zasnął, więc położyłam go do łóżeczka. Leżał na prawym boczku. Ja poszłam do toalety i chciałam jeszcze potem położyć się spać. Ale przed położeniem się do łóżka jeszcze zajrzałam do jego pokoiku. A tam TRAGEDIA.... cała poduszka, cały Tobiaszek w wymiocinach. :ico_szoking: Dobrze, że nie przewrócił się na plecki i nie zadławil tym wszystkim.
nie wiem co to było, maluszek nie ma temperatury, ogolni czuje się dobrze. Nie ma katarku...

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

04 kwie 2007, 11:57

Julcia sobie ladnie spi wczoraj dala czadu bo spala nieprzerwanie 10 godzin, dzis troche mniej bo spala 8,5 godziny no ale ma straszny katarek i wogole oddychac niemogla podalam jej smoka i chciala dalej zasnac ale zaczela sie strasznie meczyc przez katarek, nieplakala tylko tym noskiem tarla o kolderke i marszczyla. To jej wyczyscilam nosek i nakarmilam i spalysmy razem do 7. O 9 znow sie zdrzemnela jak zawsze i teraz ja znow polozylam, na 14 idziemy do znajomych to bedzie idealny czas bo mala akurat bedzie nakarmiona i pobawiona i gotowa na jazde wozeczkiem, a unas tez pogoda jaks taka nijaka dopiero sloneczko teraz wychodzi ...

wczoraj mielismy bardzo fajny wieczorek z mezem...jak wyszlam z prysznica to stol ladnie sprzatniety i swieczki na nim i winogrona, fajnie bylo tak sie *poprzytulac* bo juz dawno niemielismy seksiku :ico_wstydzioch: musze jutro zadzwonic do lekarza o tabletki bo jeszcze u lekarza niebylam od czasu porodu, a kazal mi przyjsc jak mala bedzie miala 8 tygodni a to wlasnie juz jest ten czas.

Eva_1977
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

04 kwie 2007, 13:38

Hekkate moj Dominis tez mial i w raczke i w nozke,
i tez wazyl w dniu szczepienia tyle co Twoj Danielek ;)
mial wtedy 1 miesiac i 26 dni :)))

Eva_1977
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

04 kwie 2007, 14:10

dokladnie, mnie to juz czasami rece bola hihihi
a co bedzie pozniej :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”