10 cze 2008, 23:10
Witajcie,
AgaSza - trzymam kciuki aby Ci wszystko tam pięknie ponaprawiali :-)
mamamonia, za Was też trzymam kciuki, aby z karmieniem wszytsko dobrze się poukładało, a jak będziesz musiała przejśc na butlę, trudno, na pewno mimo to malutka będzie zdrowa i tak samo kochana jak do tej pory :ico_oczko:
a z tym pokarmem to jest tak, że jak karmisz tylko piersią to jest go tyle ile dziecku potrzeba, w trakcie karmienia do mózgu dochodzą sygnały ile maluszek wypija i w ten sposób wytwarza wg tego "porcję", jeśli dodatkowo odciągasz, pobudzasz dodatkową laktację i dlatego wtedy masz więcej pokarmu niż gdy karmisz tylko piersią.
Sloneczko, witaj fajnie że się pokazałaś, mój mały też mało śpi a wręcz prawie wcale, tak naprawdę w ciągu dnia ma jedną przerwę na spanie 2-3 godzinne, inne przerwy-jeśli takowe są to raczej drzemki.
Ale te Wasze maluszki kochane a jakie już duże, ależ ten czas leci!!
U nas leci, mały rośnie jak na drożdżach, śmieje się pełną buzią i już mu się wyrywają przy tym dźwięki, że zawsze nawet jak go nie widzę to słyszę że się chichra, mały śmieszek z niego :-D
Ja już czuję się dużo lepiej, ale jeszcze nie wyzdrowiałam w 100% ale pomału zbliżam się do końca antybiotyku i mam nadzieję, że razem z końcem opakowania całkowicie skończy się choróbsko.
Co do okresu, to różnie z nim może byc jak się karmi, może go nie byc nawet przez cały czas karmienia a równie dobrze może wystąpic po miesiącu. Tak samo jest z płodnością jak się karmi, może byc tak że nawet przez pół roku nie ma owulacji a może byc tak, że po miesiącu wystąpi. Za "bezpieczny" - czyli "bezpłodny", lecz nie w 100%, uważa się czas 6 tyg. od porodu, potem niestety brak okresu nie gwarantuje braku "zabezpieczenia".
Ja też jeszcze nie miałam okresu i nie tęskno mi do niego, nie myślę też o tym czy muszę uważać czy nie, bo od wizyty u lekarza biorę tabletki.
Niestety jeszcze się nie kochaliśmy, próbowaliśmy 3 razy, ale na próbie się skończyło, nie wiem cz ja za bardzo ię boję czy co... ale boli i od razu jak tylko czuję coś nie tak to mówię STOP :ico_placzek:
Nie wiem czy Wy też tak macie, ale jak mężu we mnie wchodził to blizna po nacięciu ciągła, straszny dyskomfort to powoduje :ico_noniewiem:
Kupujecie coś Waszym Panom z okazji ich pierwszego dnia ojca??