21 sie 2008, 10:23
GLIZDUNIA, ja właśnie wczoraj czytałam, że ssanie kciuków nie jest wcale tak szkodliwe jak się powszechnie sądzi i wcale nie koniecznie źle wpływa na zgryz; więc może na razie nie przejmuj się tym za bardzo w końcu przynajmniej na razie musi sobie czymś zrekompensować stratę a potem pewnie stopniowo jej to przejdzie; w tej gazecie napisali, że martwić się trzeba dopiero jak palec zgrubieje czy coś się z nim dzieje lub usta pierzchną bardzo :ico_noniewiem:
ja też ssałam kciuka i rodzice cuda wyczyniali żeby mnie oduczyć a też sobie myślę, że jak dziecku się znudzi to samo przestanie i tyle ... chyba jednal wolę kciuka niż smoczek :ico_noniewiem:
będzie dobrze zobaczysz
a Iguśce chyba idą nowe ząbki tzn. ma takie wielkie zgrubienia w miejscu dolnych 4, ale innych ojawów na razie brak - na szczęście :-)
moje dziecko właśnie się bawi drewnianymi klockami i jest cała szczęśliwa :-D
a nie daję jej ich za często bo nie mamy dywanów tylko goły parkiet a ona lubi sobie nimi rzucać robiąc trochę hałasu i nie wiem czy Wam już pisałam ale nasz sąsiad z dołu robi nam awantury że on żyć nie może bo my tu całymi dniami hałasy robimy :ico_zly: nie podoba mu się też że za późno spać chodzimy (woda szumi za głośno przy kąpeli) i jakieś metaliczne odgłosy całymi dnaimi przez cały rok :ico_puknij:
ja nie wiem ale on to chyba w pełni normalny to nie jest - bo niby jak my przy małym dziecku mamy całymi dniami hałasować, idiota, jak ona idzie spać ok 20 i do rana jest cisza - wiadomo; a w dzień śpi ok 2 godz i często wychodzimy to ja nie wiem on ma chyba jakieś omamy słuchowe :ico_zly: ja wiem że jak ona się bawi to ciągle czymś rzuca(to jej ulubione zajęcie) ale to co mam ją wsadzić w łóżko i obłożyc poduszkami żeby sąsiadowi nie hałasowała? echhh szkoda gadać... ale to jest taki facet, że mu przeszkadzało jak sąsiad przez ścianę miał długi sznur od telefonu (taki wiecie kręcony) i tym sznurem o futrynę uderzał jak rozmawiał przez telefon :ico_puknij:
się rozpisałam ale mnię wkur... no!
to idę zrobić kawę, ktoś ma ochotę ? :-D