No jestem :-)
Jejku upał u nas okropny. Wszystko by było dobrze jak by się w domku trochę schłodziło,a tu lipa. Cała mokra jestem,a okna pootwierane :ico_noniewiem:
Wyjęłam Karolci basenik i wariowała popołudniu,a ja z Martynką leżałyśmy sobie na kocyku :-D
Muszę się Wam pochwalić,że kupiłam dziś 2 zdrapki za 2zł i wygrałam 10zł,a Karolinka 2zł :-D :ico_haha_01: :-D
Jutro też sobie kupimy :-D
Więc tak:
Karolka już dobrze, tylko psikać do noska musimy i dużo smarkać. Ostatnio ma jakieś bóle w stawach, przepisali jej jak była w szpitalu wit. D3 i miało niby przejść,a tu dalej ją boli i to już nie tylko w nocy ale i w dzień, więc lekarze twierdzą,że to nie bóle wzrostowe (przy nich podobno ból pojawia się w nocy) :ico_olaboga: jej wyniki po tej ostatniej chorobie ciągle wychodzą źle i też mamy powtórzyć i ma chodzić po słońcu jak najwięcej w samych majteczkach i koszulce bez rękawów. Jak nie przejdzie to na dalsze badania nas skierują... Mam nadzieję,że te bóle to nic poważnego i jej to przejdzie,bo zaczynam się martwić :ico_placzek:
A Martynka też już dużo lepiej, mało katarku już ma i też do noska psikać i ściągać katarek.
Co do wyników to lekarka mówi,że wciąż są złe, dalej mamy podawać Bactrim i po 10 dniach zrobić przerwę 2-3 dni i w tym czasie pobrać mocz do badania ogólnego i na posiew. Wit. C mam jej podawać na to wysokie PH,żeby zakwasić mocz, lekarka mówi,że nie wie skąd takie wysokie może być :ico_olaboga:
Na kupki podajemy różne probiotyki ale nic nie pomagają, dalej robi dużo. Dziś było 6 i domagała się jedzonka co godzinę...
Jutro będę dzwoniła zarejestrować Martynkę na usg brzuszka,bo lekarka mówi,że może to coś wyjaśni :ico_noniewiem:
Jak będziemy mieli wyniki z posiewu i z usg to znów mamy przyjść.
Sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć, skąd takie złe wyniki !? Martynka ładnie się bawi, nie narzeka na brzuszek, w ogóle nie widać,żeby coś jej dolegało,a tu tyle problemów.
A na dodatek jak już widzi strzykawkę z lekiem to zaczyna płakać i rękami odpycha,a tu jeszcze cały tydzień trzeba to podawać :ico_olaboga:
W czwartek jedziemy do neurologa z Martynką na kontrolę,a na początku września z Karolcią do alergologa i do dentysty.
Mówię Wam dziewczyny już nie wyrabiam z tym łażeniem po lekarzach :ico_olaboga: Zawsze coś nie tak... :ico_placzek: Dlaczego nie może być wszystko dobrze !?
Tak z innej beczki.
Dużo Wasze dzieciaczki "mówią" ??