antynorma
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

13 mar 2009, 10:34

hehehehe dobre JustynaiGabi - ja tez się czuję głęboko skrzywdzona takim zachowaniem moich pociech :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
JustynaiGabi
maniakogadacz
maniakogadacz

13 mar 2009, 10:42

bo dużo lepiej wstaje się o 7 a nie o 6... choć w sumie pora ta samo to jednak wskazania zegarka sa przyjemniejsze :-D

Awatar użytkownika
wiola85
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

13 mar 2009, 10:44

Hej u nas nocka oki, jestem oglnie zadowolona :-) A widze ze wiele dzieciaczkow przechodzi takie cos, ze w nocy ciagle sie budza :ico_noniewiem:

Filip od jakiegos czasu zauwazył ze ma uszko :-D ciagle go łąpie i sie nim bawi, super to wyglada :-D

antynorma
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

13 mar 2009, 10:56

Mela teraz chowa sie na podłodze, jak i moi chłopcy swego czasu. To bezpieczniejsze, zwłaszcza ze przy chłopakach musze byc mobilna i nie daje rady jej pilnowac na łózku.
Moja mała uwielbia lezec na brzuszku i patrzec jak się chłopcy bawią, pięknie trzyma głowę, teraz odkryła mozliwosc ruchu i się przekręca. Jest straszna pociecha :-D

Jesli będzie jak moi chłopcy to szybko zacznie raczkowac. Najstarszy zaczął czworakowac jak miał niespełna 7 miesięcy (a miał przeciez rozporkę i był unieruchomiony przez 3 miesiące!!), młodszy jak miał 7,5 - to się dopiero zaczyna zabawa :-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
wiola85
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

13 mar 2009, 10:56

A zapomniałam dodac, ze u nas zima w pełni kurcze szlak by to, a miało juz byc cieplo :ico_zly: :ico_zly:

Powiedzcie w jakim programie wstawiacie zdjecia, ze sa takie duze np justyna :ico_oczko: bo ja na fotosiku i tam jak sie chce wieksze to trzeba zapłącic, wiec cały czas mam to mniejsze.

[ Dodano: 2009-03-13, 09:58 ]
antynorma, nie widac Cie :-)
A moj to nei chce na brzuszku nic a nic lezec, jak mam go tego nauczyc???
NA chwile tylko lezy i koniec potem w ryk. I oczywiscie tez ciagle na podłodze siedzi, znaczy lezy :-D

antynorma
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

13 mar 2009, 11:24

wiola - ciągle mi się to przestawia, nie wiem czemu...
A moje dzieciaki jakos lubiły na brzuszku, od początku kładłam tak i powoli wydłuzałam czas. Nie wiem na czym to polega. Moze dlatego ze twoj szkrab duzy i jest mu trochę cięzko. Pocwiczy i zacznie mu wychodzic :-D :-D

Moja jakby mogła to by się zamieniła w żyrafę tak wysoko tą głowinę ciągnie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
JustynaiGabi
maniakogadacz
maniakogadacz

13 mar 2009, 11:28

nic a nic lezec, jak mam go tego nauczyc???
kładź go na kolanach w poprzek tak żeby rączki były wyciągnięte do przodu.... łatwiej wtedy się dźwiga głowę i tak prędko nie zderza się z rzeczywistością.....a poza tym trzeba go nosić w pozycji leżącej na brzuchu na ręce..... chodzi o to by dziecku pokazać że z takiej pozycji wiele widać. Ja też kładę Szymonka na brzuszku przy Gabrysi żeby popatrzył sobie jak ona się bawi, bardzo go to ciekawi

antynorma
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

13 mar 2009, 11:33

U nas specjalistą od noszenia dzieci tak jak pisała JustynaiGabi (na tzw. samolocik) był i jest Duży Mis - mnie to ręce mdleją ale on, kawał chłopa to i trzy dni moze tak z dzieckiem chodzic :-D :-D I chyba nawet tego nie czuje spacjalnie :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-03-13, 10:34 ]
A w ogóle to mój męzus potrafi robic z dziecmi takie rzeczy, że mi serce zamiera i zamykam oczy :-D :-D :-D :-D :-D

Ale oczywiscie dzieci to uwielbiają hihihihihihihi

Awatar użytkownika
wiola85
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

13 mar 2009, 11:52

JustynaiGabi, antynorma, dzieki to chyba tak zaczne robic, ale itak dziennie po 2 czy 3 razy kłąde go na brzuszek i jakos nic, no moze pomoze noszenie :-)

A własnie słuchamy sobie tych kołysanek co Ania polecila :-D

[ Dodano: 2009-03-13, 10:53 ]
w ogóle to mój męzus potrafi robic z dziecmi takie rzeczy, że mi serce zamiera i zamykam oczy :-D :-D :-D :-D :-D
jeju ja pamietam jak moj tata mnie i siostre podrzucał do gory i rozne dziwy z nami robił, ja sie zawsze bałam a siostra sie smiała :-D

Awatar użytkownika
JustynaiGabi
maniakogadacz
maniakogadacz

13 mar 2009, 12:01

wiola poszukaj w necie książki pawła zawitkowskiego kompletnie nie znam tytułu ale on ostatnio w poprzedni czwartek mówił co robić by zachęcić do leżenia na brzuszku

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”