07 maja 2007, 16:49
moni my w zeszłym tygodniu tez te same próbki dostałyśmy :ico_brawa_01: Niestety wszystko w odstawkę - bo Jagódka zwykłego jedzonka szybko tolerować nie będzie. Zresztą póki piersią karmię, to nic innego jej nie podam do pół roczku. A co do opisu, to ja myślę, że po 4 m-cu czyli gdy dziecko 4 m-ce skończy, a 5 zacznie...tak przynajmniej brzmi to dla mnie logicznie :ico_noniewiem:
A dlaczego Martynka musiała mieć robione te badania? Rutynowo? Bo mi pediatra powiedziała, że żadnych takich badań u Jagódki robić nie trzeba (choć miała gdy w szpitalu leżała), tylko raz w miesiącu chodzimy na badanie na eozynocyty, ale to z paluszka jest pobierane tylko.
Ida - co do wzrostu - moja Jagódka ma to samo :ico_brawa_01: Po domowemu jak ja mierzymy to ma 72 cm!! Od siostrzeńca 14-miesięcznego jest niższa o niecałą główkę :ico_oczko: Body kupujemy już na 80 cm, spodnie też. Tylko bluzeczki na 74 są jeszcze dobre, bo w miarę wąskie, a jak większe to od razu szerokie niemiłosiernie.
Teraz już troszkę z tym wzrostem przystopowała i powoli ciałka zaczyna nabierać nasz chudzinka :-) Jutro wybieram sie z małą na kontrolę do pediatry to zobaczymy ile waży nasz Skarbek :ico_brawa_01: