Awatar użytkownika
lulu81
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 maja 2007, 21:44

Witam lutoweczki :ico_buziaczki_big:
My pojutrze mamy szczepienie, moze zniesie to dobrze jak i za pierwszym razem :ico_noniewiem:
ide was poczytac

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Jestem najmądrzejszy na forum!

15 maja 2007, 22:07

katelajdka, no wlasnie dlugasno cos ciebie nie bylo,a le dobrze ze wpadlas,a ty sie zadnymi rozstepami nieprzejmuj, jak cos to wloz czarny top lub podkoszulke, ( ja tak czesto robie ) albo kup stroj jednoczesciowy albo taki z bokserkami i tyle, i jazda na basen :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: wiesz jaka to frajda z basenu dla dzidzi?? no mowie ci Julcia po prostu grucha na basenie wcale nie placze jak jej tylko mowie BIG BATH ( wielka kapiel ) to sie usmiecha i juz wie ze o basen chodzi hihihi szczegolnie jak jej jeszcze pokarze jej stroj kapielowy to sie chichra, a na basenie to taka zadowolona moge spokojnie ja do kojca tam wlozyc i do sauny wejsc ( drzwi do sauny sa szklane wiec ja widze w kojcu ) wziasc prysznic i spokojnie sie ubrac, wogole u nas na basenach wszystkie babki na golasa sie kapia do sauny tez na golasa ( taki tez jest wymog niemozna brac prysznica ze strojem) wiec caly wstyd o moje cialo juz dawno mi zszedl i mimo ze brzuch mam niestety wciaz okropny to zakladam dwuczesciowy stroj a jak jest ktos ze znajomych to wlasnie top czarny i po sprawie :-D :-D :-D a taki basenik super dzidzi sluzy uczy sie plywac nurkowac nieboi sie wody relaksuje sie i dobrze spi i je po baseniku wiec naprawde same plusy :-D :ico_oczko: piszesz ze masz duzy rozmiar piersi a ja juz niekarmie piersia ( mialam rozmiaru Pameli hiihihih 80 D ) i juz zeszly juz nosze 75 C a kiedys to wogole mialam 75 A czasem B jak przytylam troszke ale strasznie malenkie mialam i mam nadzieje ze juz mi nie zejda nizej bo takie flaczki wiszace w wieku 20 lat to normalnie wstyd, a ozstepy na piersiach ze az :ico_zly: ale co tam tylko moj maz je widzi, no ale twoj maz naprawde musi byc dumny ze hohohoho i dobrze ze faceci sie za toba ogladaja przynajmniej jeszcze bardziej doceni co ma :ico_oczko: za to mi tak samo jak tobie tyleczek okradlutki bardzo sie spodobal hihiihihih i ejstem dumna z niego :ico_oczko:

Iwona77, jak sie poci i macie tak duzo stopni w domciu to ubierz same body moze co?? ja Julcie wlasnie tak probowlam ze najpierw body i spodenki po tem sam pajacyk a jak sie pocila to same body bez skarpetek i pod kolderka i tyle i spi i jest jej wciaz cieplutko ale sie juz nie poci, a wlasnie niewolno dopuszczac zeby dzidzie sie pocily bo jak sie przegrzewaja w lozeczkach to to wlasnie jest jeden z powodow tej smierci lozeczkowej PFUPFU pluje juz szybko tutaj zeby nikomu nic sie nie stalo tylko wlasnie trzeba uwarzac z tym poceniem :ico_oczko:
lulu81, :ico_olaboga: kolejne szczepienie a Julcia miala tylko jedne kilka dni temu w nozke jeden raz i nasteone na 5 miesiecy a potem dopiero na roczek i tyle nawet na gruzlice jej nie robili bo tu w danii nikt nie szczepi na to bo tej choroby tu niema,

Awatar użytkownika
lulu81
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 maja 2007, 22:15

MamciaKochana, Fillipek mial juz raz robione, teraz drugi tez jeden zaszczyk w nozke, pozniej tez w 5mies. i na roczek.
Ale sliczna z Was para, i zazdroszcze tegp basenu :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
qunick
Zrobiłem Magistra z forum!

16 maja 2007, 09:52

MamciaKochana, a u nas podobno pojawiały się niedawno przypadki gruźlicy - rany co za kraj...
Gdybym nie była taką lokalną patriotka to by mnie tu już dawno nie było - a Danię lubię przez JoannęChmielewską która fajnie o niej pisała.

Ja mam wykupić szczepionke 6 w jednym czy coś takiego żeby Ninusia dostała tylko jeden zastrzyk i szukam gdzie jest najtaniej a termin szczepienia właściwie mamy już i mam nadzieję że wszystkie nasze dzieci dobrze ja zniosą! :ico_sorki:

Awatar użytkownika
ML
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

16 maja 2007, 10:04

mamciakochana - pałam już ochraniacz, nastawiłam w pralce na pranie ręczne i nic się z nim nie stało. Po wyprasowaniu jest jak nowy.

dziewczyny - a u nas pada i strasznie zimno. Okropna ta wiosna tego roku. Dzisiaj chyba nie wyjdziemy na spacer - niestety. Nie mamy jak - wozek jeszcze zakryję folią, ale ja nie mogę nieść jednocześnie parasolki i pchać wózek. :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-05-16, 10:05 ]
qunick, - ja kupiłam taką szczepionkę za około 118 zł

Awatar użytkownika
qunick

16 maja 2007, 10:12

ML, ja narazie znalazłam za 126 i szukam dalej
A u nas tez pada jak troszkę przestanie to pójdę po zakupy coś należałoby na obiadek ugotować - co proponujecie? ;)

Awatar użytkownika
Iza@
Mistrz pióra
Mistrz pióra

16 maja 2007, 10:21

No dziewczyny dziś 3dzien oduczania Mirelki bujania, noszenia i tarabanienia i idzie nam super wczoraj już było dobrze ale dziś jest jeszcze lepiej spałyśmy do 8 i nie płakała rano jak ja włożyłam do łóżeczka włączyłam kołysanki dałam smoka i zasnęła .

Karolas nie ma sprawy , fajnie ze znaleźliście cos w miarę taniego i w Kołobrzegu bo tam jest super my zawsze tam jeździmy fakt ze jest tłoczno nieraz nie ma gdzie się rozłożyć z ręcznikiem ale i tak uważam ze jest najlepiej.

Mamcia fajnie ze twoja Julcia taka samodzielna i ze podoba jej się ochraniacz ja mam z misiami i Mirelka tez patrzy jak zasypia no i super ze już ma własne łóżeczko ale powiem ci ze strasznie ci zazdrościłam tego przystawianego do łóżka a mój Oskar nie ma reki nie i chciał mi zrobić .

qunick, ja kupiłam za 90 zł ta skojarzona i powiem wam ze wcale nie załujie bo tylko jedno kłucie a tak to sa trzy.

Kadelajka wiem co czujesz ja tez mam rostepy i to nie tylko na brzuchu lecz całe uda tyłek od ud ciągną mi się Az po łydki trochę na piersiach .
Ale wiecie co jest najdziwniejsze ze niby się przejmuje nie mogę patrzeć na siebie w lustro a jednak bez skarpowania biegam w spódniczkach i nad morze tez wyskoczę i to nie w jedno częściowym a w dwu i mam gdzieś ze ludzie będą dziwnie patrzeć a co tam byłam w ciąży przytyłam, teraz mam moja mała Mirelke i mam gdzieś co o mnie sobie pomyślą ważne ze będę się świetnie bawić .

Kadelajka głowa do góry i tak wszystkie jesteśmy najpiękniejsze .

Jestem 8 dzień na diecie z apptrimem dziś weszłam na wagę i jest 1.5 kg mniej
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :509: :509: :509: :509: :509: :509:

Awatar użytkownika
skaleczka
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

16 maja 2007, 11:22

czesc dziewczyny
zastanawiam sie czy chrzcilyscie juz swoje sloneczka?Bo my mamy zamiar w czerwcu-lipcu.

Awatar użytkownika
Iza@
Mistrz pióra
Mistrz pióra

16 maja 2007, 11:41

Hekate Mirelka już dawano śmieje się w głos odkryłam ze jak się nia uniesie za paszki to się śmieje albo jak ktoś obcy cos do niej mówi i w tym czasie sam się śmieje to on tez ale to tez nie zawsze musi mieć dobry nastruj.

Pierwszy raz to mój kolega zaczął ja rozsmeiszac podskakiwał gadał śmiesznym głosem i sam strasznie się śmiał ona tak się śmiała ze nagrywaliśmy kamera super to wygladało.

Skaleczka ja chszciłam tydzień po świętach

Awatar użytkownika
MamciaKochana

16 maja 2007, 12:02

skaleczka, ja jeszcze tez nie chrzcilam i juz mity chodza tu po rodzinie tesciu zaczal nam planowac chrzest w jakim kosciele i jak to zrobimy itp. niemamowy my juz kosciol wybralismy i chcemy zrobic imprezke jak bedzie ciepluchno juz a nie ze teraz jest zimnica u nas normalnie trzeba cieplo sie ubierac bo sie zmarznie a mysmy chcieli w ogrodku zrobic imprezke takiego grilla wiec niema to tamto ja z mezem bedziemy wszystko planowali a tesciu mial 4 okazje do planowania chrztu dla swoich wlasnych dzieci. :ico_oczko: a jesli chodzi o czas to tez wlasnie planowalam na czerwiec lipiec czyli jak bedzie ciepluchno :-D
Iza@, no te pollozeczko bylo bardzo przydatne bo niemusialam wstawac na poczatku do niej tylko ja podnioslam do siebie i tyle albo smoka podalam i byla zawsze na wyciagnieciu reki, minus byl ze czasem zapominalam ze to polozeckzo tam stoi i nieraz sobie noge skrzywdzilam na nim hahaha no i ne bylo to najpiekniejsze w swoim rodzaju wymarzone lozeczko, ale taka bardziej kolyska ale ogolnie sie ciesze ze je mielismy bo taki tez byl plan ze na pierwsze trzy miesiace bedzie kolo nas spac i to bylo najlepsze rozwiazanie. a te kolyski co puszczasz corci to sa z CD czy z karuzeli??
ML, kurcze tylko ja wlasnie piore wszystko w pralni a tam nie ma tego prania recznego na pralce wlasnie tylko temp, sie nastawia i sa trzy programy do wyboru ale recznego akurat nie am wrrr to moze lepiej ja recznie ten ochraniacz wypiore?? ale jak ja bede prac 3,6 metrowy ochraniacz w mojej metrowej lazience hahaha :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
qunick, ja keidys zlapalam gruzlice jak bylam na koloniach w gorach i bylam leczona i tu sie na mnie dziwnie patrzeli lekarze bo u nich ta choroba niewystepowala od wiekow no ale kurcze nie moja wina ze jakies dziecie mnie zarazilo, wazne ze juz wsyztko wyleczone :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”