kari24
Maniak forumowy
Maniak forumowy

17 maja 2007, 09:10

Cześć dziewczyny :-D
MORDECZKA - Twój Kacpi śliczny :ico_brawa_01: i Ty też dobrze wyglądasz
DELICJA - ja daję Krystianowi BEBILON i jak na razie mały dobrze go toleruje
AGI - jeśli chodzi o pas poporodowy to ja właśnie w poniedziałek zamówiłam sobie na allegro taki zwykły za 28zł, ponoszę go troszkę i zobaczę czy przyniesie jakiś efekt.
RYBKA- my chrzciny planujemy zrobić w lipcu chyba 15 lipca. Czekamy, aż teście wrócą z Usa.
U nas dzisiaj świeci słoneczko, więc niedługo pójdziemy na spacerek. Po południu będziemy mieli gości więc troszkę musimy ogarnąć mieszkanko. Na razie idziemy się ubierać, bo jeszcze w piżamkach jesteśmy.

Gabrysia
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

17 maja 2007, 09:20

Syla bardzo mi przykro z powodu taty :ico_placzek: , kurcze jakie to życie jest........ Musisz jednak sie trzymać, masz dwie wspaniałe córeczki. Nie możesz się załamywać. Nie wiem co więcej mogę powiedzieć, po prostu jest mi smutno. Trzymaj się i pamiętaj że masz nas i w każdej chwili możesz na nas liczyć.

kari24
Maniak forumowy
Maniak forumowy

17 maja 2007, 09:27

SYLA KOCHANA - mnie też jest bardzo przykro i smutno :ico_placzek: :ico_placzek:
Tak jak Gabrysia napisała nie możesz się załamywać, masz dwie wspaniałe córeczki, które Cię potrzebują, i pamiętaj, że jestesmy wszystkie z Tobą.

caro
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 maja 2007, 10:38

Syla Boże kochany tak mi przykro, wiem że nie ma takich słó które mogłyby Ci teraz pomóc ale wiedz że my tu wszystkie jesteś my z tobą i będziemy o tobie cały czas myśleć!!!!!!!!!!!!!!! Dobrze że zdążył jeszcze zobaczyć małą!!!!!!!!! Trzymaj się kochana!!!!!!!!!!

Boże ale życie jest niesprawiedliwe.......................

Awatar użytkownika
Kolka
Beze mnie to forum nie istnieje!

17 maja 2007, 12:25

Witajcie Mamuski!
Ja tylko na chwilkę.. nie mam ostatnio na nic czasu...Moja Julcia ostatnio sen uważa za zbędny luksus... Wpadłam tylko poczytac co u Was,bo mi na wiecej czasu brak. Nawet teraz klikam z Julką na rekach... Mała na szczescie rozwija sie idealnie, ma coraz wiekszy apetyt, korzysta tylko z cyca, pokarmu mam w bród, tylko nie wiem jakiej jakości, bo mam wrazenie, ze ona coraz bardziej głodna... Ale narazie obywamy sie bez sztucznych mleczek, tylko koperek sporadycznie.
Zasypia mi ok 22, budzi sie ok 4 na jedzonko i dalej śpi :ico_brawa_01: Juz sie docieramy, czego dowodem są coraz częstsze uśmieszki na mój widok. Czasem przytrafia się kolka, ale pomaga narazie leżenie na moim brzuszku.

Ciesze sie, że u Was też OK. Dzieciaczki rosną jak na drożdzach i wszystkie są naprawdę śliczne! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Syla... nie wiem co powiedzieć ponadto, że jest mi naprawdę bardzo przykro zpowodu śmierci TwojegoTaty... Ale Dziadek będzie strzegł Twoją rodzinę stamtąd...
Trzymaj się... :ico_pocieszyciel:

Gabrysia
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

17 maja 2007, 15:47

Dziewczyny co Wy sobie gotujecie do jedzonka, bo ja nie wiem kompletnie co mam jeść. Już mi się znudziły te gotowane mięska i zupki :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 maja 2007, 17:23

Marzenko - Kacperek super kawaler :ico_brawa_01:

Syla - pzyjmij wyrazy wspolczucia z powodu smierci taty. :ico_olaboga:

Kolka, kurcze to super,ze ci tyle spi.To cale 6 godzin ciagiem :ico_szoking:

Gabrysia, mi tez sie nudza i dzis zaryzykowalam kotleta z piersi smazonego :-D

A u lekarza okazalo sie,ze to prawdopodobnie skaza bialkowa, w zwiazku z czym z mojego ubogiego manu zniknac musza ukochane jogurty,mleko,twarog,ser,serek topiony,maslo i inne zawierajace mleko krowie :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Poza tym maly rozwija sie prawidlowo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kasi.k
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 maja 2007, 18:19

no chyba mnie zaraz coś trafi :ico_zly: koło 13 napisałam długiego posta i kilka słow do syli a teraz go nigdzie nie widze :ico_zly:

Syla kochana, bardzo ale to bardzo mi przykro, że tak się stało :ico_pocieszyciel: trzymaj się kochana, bo masz wspaniałe dwie córeczki i musisz być dla nich silna... i dac wsparcie Nicoli bo na pewno była bardzo związana z twoim tatą... teraz na pewno nic nie jest w stanie ukoic twego bólu, ale zobaczysz ze z czasem będzie lepiej... a twój tato teraz jest w niebie i stamtąd będzie się opiekował swoja córką i wnuczusiami... pamiętaj, że my jesteśmy z tobą...

Iwonka to super ze Andrzejek rozwija się bardzo dobrze :ico_brawa_01: szkoda, ze to jednak skaza białkowa :ico_olaboga: biedactwo, co ty teraz będziesz jadła :ico_olaboga:

Gabrysiu niestety ja ci niezbyt pomoge, bo jedynym plusem karmienia sztucznym mlekiem jest to, że moge jeść wszystko... ale moze spróbuj wprowadzać powolutku rózne pokarmy i obserwuj jak reaguje na nie Oleńka...

a tu najświezsze zdjęcie mojej kruszynki:

Obrazek

Awatar użytkownika
Kolka

17 maja 2007, 22:03

Dziewczyny, ja jem praktycznie wszystko.... schabowe, mielone, czekoladę (ale tej to symbolicznie jeszcze) młodą kapustkę i wszystko jest OK No.. fakt.. delikatniej przyprawiam, ale juz przymierzam się zacząć przyprawiać, bo ja lubie konkretne smaki. Gdybym miała z czegoś zrezygnować to nie wiem co to by było... :ico_olaboga: Dziś mogłam zjesc pizze, ale chęci nie miałam...
Rybciu, ja też się z tego cieszę, że ona tak spi, ale to tylko w nocy.. W dzień jak już sie obudzi to śpi może łacznie ze 2 godziny.. Chyba, ze na dwór pójdziemy, to swieże powietrze momentalnie ja usypia, ale to chyba wszystkie dzieci. W dzień mi to nie przeszkadza, bo i ja przeciez nie spię, ale z nocki to się cieszę :ico_haha_01: Tylko martwię się, czy nie za mało? :ico_noniewiem: Szkoda, że tę skazę ma... Ale najwazniejsze, że dobrze się rozwija. :ico_brawa_01:

Kurczę, ale fajne te wasze dzieciaczki... chyba dłużej fotki oglądam jak posty czytam :ico_wstydzioch: No, ale co ja poradzę... jak się napatrzeć nie mogę na te aniołki...

Zmykam.. Papa

hektorka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 maja 2007, 22:12

Kochana Syla bardzo mi przykro z powodu twojego taty. :ico_placzek:

Wszystkie nasze dziciaczki są prześliczne.
Chrzciny również robie w lipcu, gdyż mój tatuśko właśnie wraca ze Szwecji no i będzie juz cieplutko.
Ja równiez nie wiem co moge jeść aby mojemu maleństwu nic nie było.
Dzisiaj byliśmy razem z Kamilkiem u ortopedy, z bioderkami ma wszystko ok. Jeszcze w następny wtorek jedziemy do nełrologa, i jeszcze zostanie nam okulista. A czy wy byłyście ze swoimi pociechami u okulisty?
A co do pasa to również mam i go nie nosze bo mnie ciśnie i nawet nie moge wtedy małego nakarmic bo jest bardzo nie wygodnie, brzuchol to troszeczke ściagnął, a gdy nosze pas to mieszcze się w mojej mamy spodnie bo w swoje jeszcze nie wchodze i ciekawe czy kiedy kolwiek jeszcze je ubiore bo mam takie dupsko że szok.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”