23 maja 2007, 14:02
Witam moje Kochane!
Ja znowu po nieprzespanej nocy.Maly mi zwymiotowal mleko o 1.00 czym mnie smiertelnie przerazil, na szczescie wyczytalam, ze ulewanie i wymioty to normalne-jesli nie za czesto.Potem balam sie go nakarmic, a ten ryczal wnieboglosy.Mysle, ze sasiedzi tez mieli nieprzespana noc.Jednak podlaczylam go do piersi i sie uspokoil a ja czuwalam, zeby nie wymiotowal.Bycie mama fantastyczna sprawa ale niestety nielatwa.
Syla-dobrze, ze juz z nami jestes.Fantastyczne dziewczyny z Was -widac na zdjeciu.Mala rosnie!Ja uzywalam do pepka taki specjalny puder z WELEDA o nazwie WECESIN .To jest taki specjalny na rany i pepki u noworodkow.Nie wiem czy jest w Polsce.My kupowalismy tutaj w aptece.Moze udaloby sie tym :ico_noniewiem:
IM-witaj wsrod kwietniowych mam
Jogobella-co polozna to inna teoria plus do tego rady moich tesciow, wiec mozna zwariowac.U nas na razie upalow nie ma, wiec dajemy rade bez wody i herbatek.Kiedys gdzies czytalam, ze dziecko, ktoremu sie chce pic to inaczej ssie piers i wtedy mleko nie jest geste a jak jest glodne to ssie tak , zeby bylo tresciwe.Nie wiem jak to mozliwe, ale przysiegam, ze tak gdzies pisalo.
Dagles-gratuluje samodzielnej Jagodki.Ja tez musze jak juz bedzie maly niemowlaczkiem przyzwyczajac do lozeczka.Na razie jednak i tak w nocy nie spimy, wiec nie ma sensu :-)
Caro-moj maly pierwszy dzien po porodzie mila obnizona temperature i kazali mi go mocno opatulac.Teraz ma juz normalna temp., a ja ciagle sie martwie czy mu nie za zimno.Nie opatulam w pierzynke na spacerze, ale ma normalne spiochy i dlugi rekawek.Chyba za cieplo-ale nie protestuje, choc u nas nie ma upalow, okolo 20 stopni i jest wiaterek.No nie wiem, musze sie przelamac i lzej go ubierac.
[ Dodano: 2007-05-23, 14:08 ]
Kasik-moj maly tez sie usmiecha, ale mysle, ze jeszcze nie calkiem swiadomie.A najlepszy ma usmiech jak jest najedzony i zasypia :-)
Kari-zycze , zeby Krystianek pozwoli Ci na ten referat.I fajnie sie masz z corcia.Maly od mojej siostry nie lubi wystepow publicznych, wiec nie dostarczyl mojej siostrze jeszcze takich wzruszen.