25 maja 2007, 23:02
avisek jesli masz np paciorkowca tak jak ja,to zaden ginekolog na swecie nie stwierdzi tego na oko,dlatego warto zrobic wymaz...ja nie mam zadnej infekcji,wszystko ok przez cala ciaze,ale mam bakterie ,ktora jest moja naturalna flora bakteryjna,ale dla dziecka jest niebezpieczna...tylko badanie moze stwierdzic czy masz ta bakterie czy nie...lekarz na oko tego nie powie i nie ma to nic wspolnego z uplawami,swedzeniem itp..ja nie mam zadnych objawow,a bakterie bede miec do konca zycia,bo taka moja ,,uroda,,...przy porodzie dostane antybiotyk,zeby na dzidzie nie przeszlo,a jak nie zdarza ,to dzidzia dostanie ...tak bynajmniej mi powiedziano...i z tego co czytalam to w polsce 80 % kobiet ma paciorkowca,a wiekszosc o tym nie wie :ico_olaboga: alinko ja tez chcialam Vanesse lub Olivie,ale T woli Vanesse :-D wiec w razie czego ,bedzie Vaneska...mozesz dac imie przez ,,V,, bo moja znajoma tez tak nazwala,a okazalo sie,ze moja kuzynka w polsce tez ma Olivera i tez przez ,,v,,...takze powinno byc ok :-D