Awatar użytkownika
qunick
Zrobiłem Magistra z forum!

05 cze 2007, 11:16

asiam_26, niewykluczone że takjest jak piszesz bo dziś np Nina przesoała 4 h non stop od 22 do 2 i potem się budziła o 4 i o 6 a potem ok 9. Ja jetsem już tak niedospana że ledwie się budzę w nocy i już nie jarzę ile zjadła.Jednak wprowadzę kaszkę po 4 mcu a np jabłuszko dopiero po 5
karolas, Nina jak tak chrumkała to lekarz powiedział zeby sie nei przejmowac - teraz tez miała katarek ale po 3 dniach już nic z noska nie wyciągłam mimo że wpuściłam tam najpierw marimer - także trzeba być dobrej myśli!
ML, szybkiego powrotu do zdrowia Tobisiowi!

Awatar użytkownika
Iza@
Mistrz pióra
Mistrz pióra

05 cze 2007, 12:56

Mi tez wypadają , w ciąży miałam ładne grube a teraz to jest koszmar , ale tak jest ze przez 6 miesięcy wypadają te co miały wypaść w ciąży a nie wypadły , jeszcze dwa i powino sie unormować.

OD paru dni bawię sie grafiką obrabiam zdjęcie idt, fajne ale jeszcze muszę duzo sie nauczyć.

Awatar użytkownika
madzia22
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

05 cze 2007, 14:55

Tobiaszku wracaj szybko do zdrowia
Z moją córcią jest juz lepiej jeszcze 2-3 wyjazdy do wawy na leczenie a potem tylko kontrole :ico_brawa_01:
to co widziałam tam w szpitalu to normalnie szok jakie biedne sa te dzieci

[ Dodano: 2007-06-05, 14:58 ]
co do wypadania włosów to jest tragedia garściami mi wychodzą :ico_placzek:
ps zmieniłam mleko na bebilo9n 2 i mała je częściej nawet co 3 godziny w nocy !! nie wiecie czy to mleko jest zagęszczane??

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

05 cze 2007, 15:33

Wreszcie mam sekundkę żeby coś napisać.
włosy na szczęście ja mam super! Jak Magdzinka i Iwona77 rosną mi fajnie szybko i są takie gęste że ludzie mi mówią że nigdy nie miałąm takich fajnyhc. A ja zawsze miałąm takie cieniutkie włosięta!!
Magdzinka niczym nie samruję nadgarstków i obolałych rąk. Już po mału przyzwycziły mi się do obciążenia. Mój Bartuś waży juz 9 kg.
No nieźle, oparzyłaś się żelazkiem... Kurde musiało boleć! Ja gorącą herbatą. Na razie to ciemne miejsce nie blednie, ale zauważyłam że rozstępy trochę robią sie mniej głębokie. Smaruję z firmy AA Oceanic takim żelem na blizny. Na rezie to dopiero 3 tygodnie ale widzę delikatne efekty.
Lecę bo Bartuś już się wydziera!!

Awatar użytkownika
asiam_26
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

05 cze 2007, 17:09

LutówkiWłaśnie wróciłam od ortopedy ( ale super gość doktor nadzwyczajny a ma dopiero ze 40 lat no i kurcze przystojny że ho ho i genialne podejście ma do dzieci) wszystko ok z bioderkami niestety ciemiączko wcale się nie zmniejszylo chociaż już od miesiąca po 4 krople dewikapu - teraz jeszcze jakieś mocniejsze stężenie wit. D Doktor powiedzial, żę za 3 miesiące z pewnością będzie próbowal wstawać przy szcebelkach w łóżeczku - i że zniechęcać nie wolno ale samemu też nie stawiać i pod paszki nie brać.
KatelahdkaTo pewnie chodzi o to, że mała ma ograniczony kontakt z obcymi osobami więc mniej potencjalnego źródła zakażenia, chociaż przecież i wy możecie mieć. Lekarze za bardzo na te wymazy to nie chcą skierowań dawać i przeważnie to już w ostateczności. Oto cała Polska.
mamciaJa niestety mieszkam na wschodzie Polski. Mogę ewentualnie podać fajne miejsce na mazurach- ślicznie tam jest i woda superowo czysta.Ale jak byście się kiedyś na wschód wybierali to zapraszam do siebie :ico_haha_01:
KatelajdkaJa w ciąży też poparzyłam nogę herbatą i mnie nastaszyli, że dziecko znamię będzie miało. Dzięki Bogu nie ma! Ja tam zupełnie w żadne przesądy nie wierzę. No kochana to masz już co ponosić kawal chłopa z Twojego Bartusia. Ja dziś swojego z 20 minut na rękach trzymalam w klinice to myślalam, że mi odpadną normalnie a waży dopiero coś kolo 6. :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ML
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

06 cze 2007, 09:13

Cześć,
dzisisaj Tobiaszek czuje się lepiej. Wczoraj to była masakra - cały dzień prawie płakał, a uspokajał się tylko jak go nosiłam. Mało jadł i naewt musiałam się wrócić ze spaceru bo zaczął mocno płakać i nie dało się go uspokoić.
Dzisiaj nawet się śmieje i gaworzy - widać leki zaczęły działać.

Mam tylko jeden problem - jak mu podaję taką zawiesinkę (antybityk) to on połowe wypluje - i nie wiem jak mu podawać by wypił całe. Ja mu daję a potem zaraz butla by popił - ale on i tak to zdąży wypluć.

Awatar użytkownika
qunick

06 cze 2007, 10:55

Lutówki już mam dość! :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Nina znowu ma zapalenie ucha od wczoraj! I znowu zastrzyki z antybiotykiem i laryngologi cała ta kołomyja! I nic się nie da zrobić.....

Awatar użytkownika
madzia22

06 cze 2007, 12:48

Hekkate, proponuje iśc prywatnie zrobic morfologie z paluszka bo dzieciak nie bedzie tak cierpial . U takich małych dzieci trodno jest żyłe znależc. Moja córcia jak raz miała pobieraną krew z żyły to przez 2 dni miała reke czerwona bo tak ją ściskali

Awatar użytkownika
ML
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

06 cze 2007, 14:15

cześć,
my byliśmy na spacerku, Tobiś ładnie spał.
Mi lekarka powiedziała, że zapalenie ucha to może być z wszystkiego np. z ulewania pokarmu, z dużej ilości śliny. Wywołują je jakieś bakterie, które sie namnażają w niedojrzałym jeszcze przewodzie w uchu.
Masakra...

Awatar użytkownika
qunick

06 cze 2007, 17:23

no własnie...
Hekkate, ja robiłam morfologie w przychodni centrum bo tylko tam u nas pobierają takim maluchom jak nasze i szpitalu ale to jak Cie przyjma na oddzial bo w laboratorium szpitalnym nie... A w przychodni ładnie pobierają i fachowo

[ Dodano: 2007-06-06, 17:24 ]
W Zawierciu w przychodni centrum

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”