20 cze 2007, 15:50
No my nie dawno przerabialiśmy ten temat, więc świeżo po wrażeniach jestem. Miałam podobne do Ciebie obawy - że gdy odstawię Małą od piersi to sposobu na zasypianie nie będzie. Okazało sie, że moja Jaga jest ode mnie mądrzejsza... Na noc dokarmiam ją sztucznym mleczkiem, więc cyc odpada jako sposób zasypiania. Jagusia pokazała mi sama jak to widzi :ico_haha_02: Po tym jak mleczka się napije, przytula sie do mnie, patrzy mi głęboko w oczy, wodzi paluszkami po mojej buźce a ja jej szepczę - jak bardzo ją kochamy, jaka jest mądra i śliczna. To ją hipnotyzuje :ico_haha_02: Pieć minut i oczka już lecą. Co ważne- odkładam ją do łóżeczka gdy nie zaśnie na dobre jeszcze, żeby nie obudziła się po 10 min. z niezadowoleniem gdzie sie znajduje.
Wiesz...u nas od samego początku sprawdza sie konsekwencja. I takie nasze codzienne rytuały. wSZYTSKO W TEJ SAMEJ KOLEJNOSCI O TEJ SAMEJ PORZE, DZIęKI CZEMU jAGUSIA SAMA WIE KIEDY NA SEN PORA :ico_haha_02: Nikt Ci nie powie jaka jest recepta na Twojego Maluszka bo każdy z dzieciaczków ma inne potrzeby. A Ty swojego znasz najlepiej :ico_brawa_01: