27 cze 2007, 16:10
czesc mamcie.... i
frydza witaj!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: gratuluje raz jeszcze pieknej
coreczki!!!!!!!!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i brawa dla dzielnej mamusi!!!! :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: i pomyslec, ze dzis dopiero mija twoj termin , a ty juz od kilku dni wikusie masz poza
brzuszkiem hihi :)) :-D
olciiaa u ciebie juz koncoweczka hihi :O fajnie ze wpadlas :-D , bo u nas teraz brzuszkow jak
na lekarstwo :ico_szoking: hihi powiedz cos o sobie.. :-D . czy wiesz kogo sie spodziewasz???
:ico_oczko: u mnie na razie niespodzianka hihi :ico_oczko: termin masz 3 dni po mnie wiec juz lipcowka
jestes hihi :-D
u mnie na razie zadnych najmniejszych boli ani zapowiedzic porodowych... niestety nie pomoge ci,
:ico_noniewiem: bo mnie nic takiego nie bolalo.. :ico_noniewiem: wlasciwie nic mnie nie meczy...
:ico_noniewiem: ale chyba dziewczyny cos wspominaly... :ico_noniewiem:
teraz na koncoweczce to dzieciatko moze uciskac i powodowac dyskomfort... :ico_noniewiem:
wrocilam niedawno do domku :ico_oczko: ... od poloznej.. znow mialam szybki spacer... :ico_brawa_01:
bo ciezko sie wstaje o 7.30 kiedy przyzwyczailam sie juz ze dzien zaczynam od poludnia , a bywa ze i
pozniej :ico_olaboga: hihi wiec znow musialam gonic, zeby nie spoznic sie za bardzo hihi
:ico_brawa_01: ale co tam.. dobrze mi to zrobilo... :ico_brawa_01: i ciagle mam sile, :ico_szoking:
,, oczywiscie z maluszkiem wszystko ok... :ico_brawa_01: ulozony jest bardzo dobrze :ico_brawa_01:
(mam nadzieje, bo to wywnioskowane jedynie na podstawie macania po brzuchu hihi :ico_brawa_01: )
cisnienie ok, i coz wiecej moge sie tutaj dowiedziec??? hihi :ico_brawa_01:
we wtorek mam zabukowana kolejna wizyte jesli do tego czasu sie nie rozpakuje :ico_oczko: hihi w razie
przeterminowanie czekaja 12 dni a potem wywolanie :-D i jak pocieszyla mnie polozna... wiekszosc ciaz
bywa przenoszonych :ico_olaboga:
dopiero dzis wpadlam na pomysl, aby zapytac jak moja skolioza ma sie do ewentualnego znieczulenia
zewnatrzoponowego.. :ico_olaboga: . no i polozna nie bardzo wiedziala co mi odpowiedziec..
:ico_noniewiem: . zadzwonila do szpitala i w poniedz mam tam badanie kregoslupa pod tym katem..
:ico_noniewiem: i zobaczymy.. jesli bedzie najmniejsze ryzyko to raczej sie go nie podejme..
:ico_nienie: i bede musiala zadowolic sie (czyt zaciagnac sie hihi) gazem...i poudawac glupiego jasia
hihi :ico_olaboga:
a po wizycie oczywiscie nie moglam przejsc obojetnie obok zakupkow hihi i zakupilam kilka fajnych
cudeniek hhhhihi mam wreszcie cieply dresik.. uniwersalny bo kremowy kubusia puchatka hihi i body zolte
w pomaranczowe kraby , oraz taka slodka sukieneczke pluszowa z rajstopkami koloru piaskowego hihi ,
kocyk kubusia puchatka i dla siebie fajna letnia sukieneczke hihi takze bardzo sie ciesze z zakupkow
hihi :-D
sorki ze tak wam przynudzam.. mamy teraz nieco inne radosci...wiem.... ale juz wkrotce dolacze do
bolacych obrzmialych cycow... placzu niemowlaczkow i pewnie doly i zwatpienia rowniez mnie nie omina
hihi
wam sie skoncza poczatkowe trudy a dla nas dopiero sie zacznie.. i bedziemy mogly bazowac na waszych
doswiadczeniach i radach!!!!! :-D :-D
alinko i aniu ja czekam na was hihi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: porzadek musi byc !!!
alinko gratulacje dla kolezanki, a czy to ta sama ktora byla w szpitalu na podtrzymaniu???? starsznie duzo tych szwow!!!!!!!!!!!!!!
ania ja czytalam, ze mdlosci, nudnosci, wymioty to poczatki porodu. :-D . wiec moze cos tam sie
dzieje skoro ci niedobrze... :-D
jasnie pani sliczna corcia i mamcia fajnie wyglada :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
kamilko ja moge teoretycznie odpowiedziec, ze nie bede przyzwyczajac maluszka do noszenia... :ico_nienie: :ico_nienie: bo jak go nauczysz, to jak dojdzie kilka kilogrsmow to nie bedzie ci lekko hihi :ico_olaboga: i jesli przed kazdym spaniem bedzie go kolysac i nosic to maly bedzie kojarzyl sen tylko z tym i inaczej sam nie zasnie... :ico_olaboga:
mnie sie podoba jak na razie teoria tracy hogg... kiedy maluszek ma czysta pieluszke, jest nakarmiony a mimo to placze... :ico_szoking: to mozna wziac na rece na chwilke dopoki sie nie uspokoi. :ico_oczko: . a potem od razu zanim zasnie z powrotem do lozeczka.. :ico_oczko: i tak powtarzac pare razy.. :ico_oczko: ona pisze rowniez ze jesli maluszek zasypia na rekach a budzi sie w lozeczko to czuje lekkie zdezorientowanie... hihi :-D podobnie jak my... gdybysmy zasneli w jednym z obudzili sie w drugim pokoju :ico_szoking: i musimy tez pozwolic maluszkowi na samodzielne zajecie sie soba :ico_szoking: .. pozwolic obserwowac i sluchac.. :ico_oczko: i nie atakowac zabawkami,piszczalkami td.. :ico_puknij: aby od malego uczyc go samodzielnosci hihi i samorozwoju.. :ico_szoking: wiem ze to dziwne co ja pisze.. :ico_puknij: . sama nie wiem jak bedzie.. :ico_noniewiem:
ale przyznam, ze takie poddejscie mi sie podoba :ico_wstydzioch: i napewno nie skrzywdzi maluszka... :-D
adam mowi, ze on chyba cala noc bedzie czuwal, :ico_puknij: bo im blizej terminu to bardziej sie
stresuje :ico_puknij: .. a ja spie jak susel. :-D .. nie chce mi sie czekac, niecierpliwic itd :-D
hihi mamy jeszzce czas... :-D trzeba spac ile sie da.. :ico_brawa_01: . hihi
dzis zadzwonilam do niego z informacja, ze wody mi odeszly. :ico_szoking: . boze a on juz chcial gonic
do mnie piorunem hehe .. :ico_puknij: na zartach sie nie zna... :ico_oczko: hihi
od kilku dni uczy sie nowych slowek po angielsku pomocnych przy porodzie hihi :ico_oczko: ale w
stresie napewno wszystkich zapomni albo co gorsze pomiesza hihi :ico_olaboga: :ico_olaboga:
:ico_olaboga: faceci!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_olaboga: :ico_puknij: :ico_puknij:
:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
[ Dodano: 2007-06-27, 16:17 ]
:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
strasznie was przepraszam :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: ..pewnie zadna nie przeczyta mojego posta giganta... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: ja naprawde nie wiedzialam ze az tyle tego wyszlo... :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
zanim wyslalam to skopiowalam jakos fuksem no i dobrze, bo potem jakis blad sie pojawil i wszsytko poszlo by w ch... hihi :ico_wstydzioch: .. no i tak dopisywalam. :ico_wstydzioch: . bo od tego czasu pojawilo sie kilka waszych postow i tak jakos wyszlo... :ico_wstydzioch: :ico_szoking: :ico_szoking:
wybaczcie ciezarowce :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
[ Dodano: 2007-06-27, 16:21 ]
dziewczyny ja slyszalam ze 3-5 to malutko... :ico_oczko: a wlasnie kilkanascie juz sporo. :ico_szoking: . wiec nie wyobrazam sobie tych 33!!!! :ico_szoking: alinko jestes pewna??????????//