caro
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 lip 2007, 10:04

Aniaa dla twojej córuni :ico_tort: dużo zdrówka, szczęścia i miłości :ico_tort:

z okazji ukończenia 4 miesiąca

:ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

Bardzo ładne imię ma twoje szczęście- Karolina............................

a tak po za tym to ja też mam na imię Karolina :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2007, 10:08

nadrobiłam troche zaleglosci z tego wątku i zastanawaiam sie nad dodatkowych pokarmami... o ile dobrze zrozumialam to podajecie swoim malcom cos innego niz mleczko juz od skonczenia 3 miesiaca?? nawet jak karmilyscie piersia?? bo ja slyszalam ze dzieciom karmionym piersiom wolno podawac od 5 miesiaca i nie wiem co o tym myslec.

[ Dodano: 2007-07-17, 10:14 ]
syla75 co to za ośmiorniczka?? bo ja nie wtajemniczona jestem a juz pare razy ta nazwa znalazla sie na tym wątku

[ Dodano: 2007-07-17, 10:16 ]
iw_rybka super tygrysowe wdzianko! uwielbiam Tygryska z Kubusia Puchatka!

Awatar użytkownika
urmajo
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 lip 2007, 10:29

Doris i Aniaaa duzo zdrówka i uśmiechu dla Waszych pociech. :ico_prezent:

Doris ja karmie piersią i zamierzam wprowadzić jakis inny pokarm ok 6 miesiąca, a to tez ze względu na skazę białkową mojej malutkiej. Synka tez karmiłam piersią i wprowadzanie nowych pokarmów zaczęłam jak skończył 5 miesięcy od soku jabłkowego i zupki jarzynowej.

Co do spania to moja Majeczka tez niewiele drzemie. Budzi się ok 7-8 a potem zasypia ok 10 na godzinę ( maksymalnie) , potem długo, długo nic i drzemka ok 15_ 16 na jakies pół godzinki.

Awatar użytkownika
Ewcik
Trzy tysiące lat minęło...

17 lip 2007, 10:52

ufff jak gorąco
widzę ze poruszony temat spanka naszych maluszków. Ala pod tym względem jest rewelacjyjna. Śpi po każdym jedzonku jakieś 1,5h. Nie śpi po karmieniu ok 19 i czeka na kąpiel ok 22. Potem karmionko i myk do łóżeczka. Śpi tak mniej więcej do 8-9 rano z przerwą na jedzonko ok 5.

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2007, 11:01

moja mała potrafi kilka razy dziennie zjesc 170ml
ale czasami zje i 60ml to zalezy
dzisiaj cos nie mogła spac strasznie sie ruszała
ona wogule jak spi to strasznie sie wierci
dzisiaj prawie ja znalazłam pod przewijakiem kiedys mi zginie w tym lozeczku
ja zageszczam jej to nutritonem zeby nie ulewała a nie zadną kaszka bo chyba na to jest jeszcze za mała
przerwy miedzy karmieniami ma ok 3-4 godz chyba ze przysnie na dluzej
karmie ja ok 19-20 potem kapiel i po kapieli musi dopchac przed spaniem wiec robie jeszcze troszke i zjada zazwycz 100 albo 60ml

zawsze robi mi jezade z rana ale dzisiaj wlaczylam tv prasowałam i nie zwracałam na nią uwagi i dziecko samo zasneło

dziewczynki doris aniaaa wszystkiego naj naj dla waszych pieknych dziewczynek :ico_tort:

Awatar użytkownika
kasi.k
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 lip 2007, 11:45

doris i Aniaa WSZYSTKIEGO NAJ... dla waszych księżniczek :ico_tort: :ico_urodzinki: :ico_tort: :ico_urodzinki: :ico_tort:

dziewczyny,
chociaż nie powinam to strasznie wam zazdroszcze z tymi drzemkami dzieciaczków... moja ma chyba uczulenie na spanie i już... śpi dokładnie 30 minut i ani sekundy dłużej i żadne śpiewy, lulanie itp. jej nie uśpią z powrotem :ico_olaboga: nawet teraz na dworze rzadko sypia, bo przeciez tyle ciekawych rzeczy dookoła to szkoda czasu na spanie :-D

a wiecie jaką dzisiaj miałysmy noc???
21:00 usnęła
1:44 pierwsze kręcenie się w łóżeczku, zabawa rękami i mamrotanie do siebie
2:05 płacz - przyczyna? zatkany nosek :ico_olaboga: no to czyszczonko (chyba całe osiedle ją słyszało)
4:15 jedzonko i przenosiny do łózeczka rodziców
4:40 kolejny płacz - przyczyna? przestał działac żel na dziąsełka i swędzą :ico_olaboga: posmarowane dziąśła żelem i powrót do snu
5:10 smród nie z tej ziemi - mała zrobiła kupsko (pierwszy raz w jej życiu o tej porze i przez sen :ico_szoking: ), przebrana i powrót do spania
6:30 dzwoni budzik tatusia, że pora do pracy, małej się chyba wydaje że ona musi tatusiowi towarzyszyć bo oczka jak złotówki i uśmiech na twarzy... na szczęscie mąz ją jakoś uśpił, uffff...
7:50 pobudka, jedzonko, mycie buziaka i ubieranie się...
NIE ZASNEŁA Z POWROTEM AŻ DO TEJ PORY!!!!

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2007, 11:57

Witajcie i na tym wątku!!

od razu Kasikno to współczuję, teraz nie śpi moze z powodu upału :ico_noniewiem:

Milunia zabrała znowu ciekawe o której sie obudzi?
Zazwyczaj zasypia po każdym jedzonku przynajmniej na 1,5-3 godz do nastepnego karmienia, chyba ze jest nie dojedzona to wcześniej, lub gdy jest upał jak chce jej sie pic!Dzis godz po jedzeniu sie pobawiła na leżaczku, herbatki 50 ml i nyny! :-)

A z jedzonkiem to róznie bywa od 90-150 ml tyle ze te 150 to na raty z 10-15 przerwami!Jakby sie juz wydawało ze zasypia, po odbiciu, to ona zas oczy otwiera i ryk bo dalej głodna i tak to u nas wyglada!

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

17 lip 2007, 11:58

kasi.k...ja z pytankiem do Ciebie..skad wiesz ze mala swedza dziaselka?bo moja moze tez jest marudna przez to..i piaskti wklada do buzi..i slini sie....

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 lip 2007, 12:13

moj kacpi tez sie slini i tez chce zjesc swoje łapki ale nie sądzę ze to dziaselka :ico_noniewiem: w 2gim miesiacu zycia dzidzia zaczyna wytwarzac wiecej slinki a nie potrafi jej jeszcze lykac stad slinienie . moj kacpo dodatjowo naucztl sie robic ze sliny bąbelki i ma przy tym niezly ubaw :-D a piastki.. coz nasze dzieciatka coraz starsze i teraz juz beda wszystko do dzibkow wkladac piastki to dopiero poczatek :-D

Awatar użytkownika
kasi.k
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 lip 2007, 13:58

GLIZDUNIA moja mała ma napuchnięte dziąsła i juz widac pod nimi ząbki (jedynki dolne :ico_szoking: )... bylismy u lekarza i potwierdził, że ząbki sa tuz pod dziąsełkami i próbują je przebić a to podobno jest najbardziej bolące i swędzące przy wyżynaniu się ząbków... i najlepsze, że może potrwac jeszcze nawet i miesiac :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”