pomocy dalej mi nie wychodzi.juz próbowałam na wszytskie sposoby.jak robiłam w gimpie szło wszystko ok a tu dalej czarne tło.prosze podaj mi moze wszystkie dane co ile ma byc.ja gdzies m,usze miec ustwione cos nie tak.
acha podałas mi ta opcje dla gifa ze
"obszary psujące do tego koloru" i ja tam mam biały kolor i tolerancją ustawiam siłę przekształcenia bieli w przezroczystość...
a u mnie tolerancja ma byc okreslona w liczbie.ustawione mam na 1.
zapisując w .png masz zachowaną przezroczystość...
fotosik też taką przezroczystość zachowuje, bo ja w tym Twoim przykładzie nie widzę czarnego tła...
to InternetExplorer nie potrafi sobie poradzić z wyświetlaniem poprawnie plików png... ja w Firefoxie nie widzę czarnego tła...
zapisując pracę w gif dużo traci się na jakości bo gif ogranicza liczbę kolorów do 256...
no i przy takim zapisywaniu straci się kolor, który jest wybrany w okienku (w tym przypadku biały, ale można go zmienić na inny - taki który nie występuje na obrazku)...
Trudno mi podać ustawienia, bo one są inne dla każdego obrazka... ja ustawiam te parametry patrząc na podgląd i wybierając najlepszy wygląd... - robię to zarówno na pierwszej jak i drugiej zakładce (Przezroczystość i Częściowa przezroczystość)
[ Dodano: Wto 07 Sie, 2007 11:21 ]
napisałam instrukcję na takie literki przeplecione sznurkiem jak w ostatnim moim skrapku...