Awatar użytkownika
Janiolek
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 sie 2007, 22:19

na forum grudniowym sie nie udzialałam i wyszło na to, że musze przeskoczyc na listopadowe :-) W ciagu ostatnich 2 tygodni mialam robione 2 razy USG - na pierwszym wyszło ze mała jest rozmiarów odpowiadajacych 24 tygodniowi chociaz na dzien natepny zaczynal sie 23 a dzis niby pod koniec 24 okazuje sie ze dzidzia jest ogromniasta - 28tyg. tym sposobem termin przesunal sie na 17.11 :-)

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 sie 2007, 23:38

Janiolek, witam i gratuluje :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Evik.kp
Trzy tysiące lat minęło...

30 sie 2007, 09:25

Janiolek, witam wśród listopadówek i życzę powodzenia :ico_haha_01:

Widzę dziewczyny że was same imprezy opuszczają a najgorsze jest to że to dopiero początek. Niedługo sylwester i karnawał a my karmiące matki będziemy musiały obejść się ze smakiem. Ale myślę że warto i nie ma czego żałować, z takimi kruszynkami przy boku :ico_brawa_01:

Kikolek wierzę, że ci ciężko ja chyba też bym nie dała rady. Przez tą dietę masz tylko niepotrzebny stres bo cały czas się zadręczasz że musuisz jątrzymać - nie dobrze :ico_noniewiem:

Ika202, wózek nawet fajny ale dla mnie zdecydowanie za ciężki. ja mam do pokonania schody, niby tylko pierwsze piętro ale to stara kamienica i są bardzo strome. Muszę szukać coś lżejszego :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Janiolek
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 sie 2007, 10:20

Stwierdziłam, że poród na wigilie nie wypalił, na mikołajki też odpadł to będzie spozniony prezent urodzinowy dla mojej mamy, która zaczyna godzić się, a nawet cieszyć z tego, że będzie babcia :-)
ja mam do pokonania schody, niby tylko pierwsze piętro ale to stara kamienica i są bardzo strome. Muszę szukać coś lżejszego
Mam ten sam problem- tyle, że drugie piętro po mniej stromych schodach (Dobrze, że zmieniłam miejsce zamieszkania mogłam walczyć z cholernie stromymi schodami i 4 piętrem :D Tych schodów nie da sie pokonać nawet bez bagażu a co dopiero z wózkiem, czemu architekci nie pomysleli o tym, że komuś może sie urodzic dziecko. To chyba nie dzieje sie tak rzadko, żeby tego nie przewidziec w projektach

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 sie 2007, 10:47

A ja mieszkam w domku :-D a wiecie co wczoraj dzwoniła do mnie kuzynka bo była na usg i też ma termin na listopad ale jej bobasek waży 2200g i aż mi się głupio zrobiło bo mój maluszek waży 1490g a gina mówiła ze to dobrze :ico_noniewiem: a wasze dzidziulki ile ważą??

Awatar użytkownika
Janiolek
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 sie 2007, 10:55

1240 g. To jakiś gigant jak waży 2200g :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 sie 2007, 11:37

Janiolek, no kurcze mały olbrzym sie jej urodzi no ale pierwsza moja myśl to że może mój za mało wazy ale widzę że mój pysiolek waży w normie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Agnieś81
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

30 sie 2007, 11:38

:ico_zly: ale jestem zła. Przed chwilą napisałam posta, a jak chciałam go wysłać, to wyskoczył mi jakiś błąd i się skasował :ico_zly:

Janiolek, witaj na listopadówkach i gratuluję :ico_brawa_01:

Ika202, ania25, mnie też ominie impreza u męża w pracy :cry: . Wprawdzie święto górnika przypada na 4 grudnia, ale oni organizują bal w ostatnią sobotę listopada, przed adwentem.

A ostatnio zrobiłam coś niemądrego :ico_puknij: Mój synek usnął w aucie, nie chciałam go budzić, bo potem jest strasznie marudny. Wzięłam więc go na ręcę (no a chłop waży 14kg) i zaniosłam go do mieszkania. Ledwo wlazłam na drugie piętro :544: No a potem cały dzień bolał mnie brzuch :ico_olaboga: A w nocy to chyba skurcze miałam. Ale wczoraj już dobrze się czułam, tylko trochę w prawym boku mnie pobolewa. Mam tylko nadzieję, że nie zaszkodziłam maluszkowi :ico_wstydzioch:
a wasze dzidziulki ile ważą??
ja będę miała usg dopiero za dwa tygodnie. Ale ta twoja kuzynka to kolosika nosi w brzuszku :ico_szoking:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

30 sie 2007, 15:15

usłyszałam że w październiku dziewczyny jadą do operetki do Poznania, a mi od razu powiedziały : "ty to chyba nie pojedziesz . . ." to jakoś tak mi smutno było :ico_placzek:
Aż tak daleko masz do Poznania? Chociaż skoro obiad po drodze, to pewni tak.
Niedługo sylwester i karnawał a my karmiące matki będziemy musiały obejść się ze smakiem. Ale myślę że warto i nie ma czego żałować, z takimi kruszynkami przy boku :ico_brawa_01:
Dla pocieszenia powiem Wam, że mój mąż ma na koniec września zjazd archiwistów i cieszył się na niego cały rok, ale w zeszłym tygodniu odmówił przyjazdu, bo się dziecka spodziewa, a może różnie się zdarzyć :-) normalnie dumna z niego jestem
ma termin na listopad ale jej bobasek waży 2200g i aż mi się głupio zrobiło bo mój maluszek waży 1490g
Tylko ciekawe, kto się będzie cieszył w listopadzie?! :ico_haha_01:
Ja mam usg dopiero we wtorek, a co wy dziewczynki macie tak wcześnie, przecież to ja jestem na początku kolejki? I już nie będziecie miały więcej? A malce się już poobracały wszystkie? U nas to czekają maksymalnie długo żeby mieć pewność, żę bobasek się już właściwie ustawił. Powiem wam, że mój ustawił się w 30 tyg, ale później jeszcze dwa razy się okręcił. Widać ma sporo miejsca skoro takie harce urządzi. Mam nadzieję, że po usg już się nie będzie przekręcał.

Awatar użytkownika
Evik.kp
Trzy tysiące lat minęło...

30 sie 2007, 15:18

Agnieś81, faktycznie dzwiganie takiego malca to nie jest dobry pomysł :ico_nienie:

Ika202, ja mam usg w poniedziałek i będę wiedzieć ile moje szczęście waży :ico_brawa_01:

Wczoraj byliśmy u znajomych na grilu i koleżanka pytała nas o imię. Ja powiedziałam że dla syna wybrałam a mój mąż dalej szuka. A ona zapytała jak nazwiemy jakby urodziłam się dziewczynka no i wtedy zdębiałam bo w razie czego dla dziewczynki imienia nie szukamy :ico_noniewiem: . Zastanawiam się czy przypadkiem w poniedziałek nie upewnić się u gina co będzie bo w sumie to tylko na jednym usg byłam stwierdzającym płeć i to u innego lekarza :ico_noniewiem: . Dała mi do myślenia

[ Dodano: 2007-08-30, 15:22 ]
Mój maluszek jeszcze się nie okręcił :ico_wstydzioch: ale mówią że jeszcze ma czas. Położna powiedziała że jej córa okręciła się w 36 tyg. więc na razie się nie martwię.

A co się dzieje ż naszymi suwaczkami coś dzisiaj nie wyskakują????

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”