Awatar użytkownika
Pruedence
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

06 wrz 2007, 11:27

Moja Tosia miała w brzuszko czkaweke min 2,3 razy dziennie. Teraz też ma tak 2,3 razy dziennie, zazwyczaj po jedzeniu bo jest leniwa i zaraz zasypia bez odbijania. Pytalam pediatre i mówila, żeby sie nieprzejmowac bo noworodki mają nadreaktywna przepone i takie czkawki sie często zdażają.

Co do glutków to muszę wypróbować wasze sposoby bo nam niestety grusia do końca nie pomaga.

hektorka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

07 wrz 2007, 17:59

Kamil również miał czkawke juz w brzucholku, teraz tez mu się zdaża ale jak zle mu sie odbije i jedzonko się cofnie to wtedy ma czkawuche lub jak zmarznie, podaje mu hebatke ale nie zawsze popije, wiec czka jaz o niej za pomni lub zasnie, potrafi nieraz przez godzine czkać.

Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

09 wrz 2007, 10:10

Waneska w brzuszku miała bardzo zcęsto czkawkę, jak sie urodziła tez.. nawet 4 razy dziennie..praktycznie to ona nie przestawała czkać! A teraz złapałam siebie na tym, ze ona chyba od tygodnia nie miała czkawki! Więc widocznie zalezy od rozwoju dzieciaka. Ja podawałam jej herbatkę, przechodziło po jakims czasie.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”