07 wrz 2007, 09:23
Niby z jednego miesiąca te nasze dzieciaczki, ale jedne od drugich prawie miesiąc starsze :ico_haha_01: . My do 9 miesięcy mamy trochę czasu. :ico_tort: dla Filipka.
Chciałam się pochwalić, że moje dziewczynisko raczkuje już po całym mieszkaniu od wczoraj. Do tej pory raczkowała w tył i co chwilę się wściekała, bo wchodziła na ścianę lub pod tapczan i nie mogła się ruszyć. Do przodu robiła maksymalnie 2 kroki i pac na brzuch. No a wczoraj w końcu ruszyła przed siebie bez obaw. Tylko ruchy jeszcze nie do końca ma skoordynowane i ręce z nogami nie do końca się zgrywają (czasem sunie jak foka :ico_brawa_01: ). Ale teraz pilnować ją trzeba na każdym kroku :ico_szoking:
Co do jedzenia to ja już dawno zupek ze słoiczków nie daję, bo jej nie smakowały. Zresztą nie dziwię się, bo one wszystkie są marchewkowe. A deserki jada od czasu do czasu, ale wolę jej dać prawdziwy surowy owoc. Poza tym odkąd pracuję moja mama się nią zajmuje i ona już pewnie jadła takie rzeczy o jakich mi się nie śniło :ico_olaboga: , no ale nic nie zrobię.