Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 wrz 2007, 18:48

ależ zaleglosci mam nawet niewiecie jak mi z tego powodu przykro
my z chrzcinamy zwlekamy bo nie wiemy jak to zrobić mamy dużą rodziną a przez to mnostwo osob trzeba zaprosic więc trzeba wynająć jakąś sale wiec chyba poczekamy do wiosny chyba że cos sensownego wymyślimy tym czasem zalatwiamy kredyt i będziemy szukać mieszkania więc znowu nie b edę miala czasu tu zaglądać
mój synek bo nabiale tez ma wysypkę
a z jedzeniem jak macie ciągle kurczak i marchewka?

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 wrz 2007, 06:09

Dziewczyny, cos nam tu podupada watek. I jeden i drugi :ico_placzek:

kasia1983, super ze znalazłas chociaz chwilke zeby nas odwiedzic. Pozdrowiona dla Ciebie i Łukaszka :-D

Pruedence, moze jakos uda nam sie podtrzymac ten watek? :ico_wstydzioch: Chociaz Ty tez niedługo wracasz na uczelnie i pewnie nie bedziesz miala czasu :ico_placzek:

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 wrz 2007, 14:11

no faktycznie malo tu wpisów ale z jednej strony to dobrze bo to oznacza że poswiecamy wolny czas naszym maleństwom a przecież one są najważniejsze ja wolę pospacerować na dworku niż przed kompem siedzieć

Awatar użytkownika
Pruedence
Beze mnie to forum nie istnieje!

15 wrz 2007, 20:06

Kasia1983 Co do jedzenia, ja już jem warzywa takie jak pomidorki i ogórki, tez jadlam osatatnio orzechy i pikatne, Tosia raczej nie ma skłonności do alergii i kolek i wszystko bardzo ladnie toleruje więc unikam tylko rzeczy wydymających i słodyczy(ale to raczej ze względu na pozostałe po ciazy kg :-D )Co do chrzcin u nas wyszło 20 osób, w końcu ustalilismy z mężem, że jego ciocie tez zapraszamy co mnie bardzo ucieszyło. Nie chce mi sie nic robić w domu bo mamy male mieszkanie więc będzie obiad w restauracji obok koscioła. Jest to dworek położony w praku, gdzie mój tata ma znizkę:) Oby tylko pogoda dopisała.

wisienka Jesli tylko będziesz pisać to myslę, że podtrzymamy ten wątek nawet jak wróce na uczelnie, bo zawsze wieczorkiem pół godzinki znajde :-D Jak Tosia śpi a meza nie ma bo pracuje to zawsze moge posiedziec przy kompiku:)

Wczoraj mieliśmy kolacje u nas z okazji miesiączka Tosi. Były dziadki i chrzestni. Całkiem sympatycznie, ale pod koniec już Tosia zaczeła marudzić więc grzecznie wygonilismy gości :-D żeby soebi mogła pospać. A dzis u moich rodziców, poszłysmy z mama i Tosia na spacerek, ale gwizdało niemiłosiernie :ico_szoking:

79anita
Papla
Papla

15 wrz 2007, 20:10

aaaaaaaaaaaa tu jestescie :-D

Awatar użytkownika
Pruedence

15 wrz 2007, 20:15

Jestesmy i dobrze, że tez jesteś :-D :-D

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 wrz 2007, 17:49

mam nadzieję ze tu sie wszystkie przeniesiemy
moj maluszek kolek nie ma alergii raczej też nie wiec muszę powoli zacząć normalnie jadać bo kurczak mi się już zaczyna nudzić a tymczasem spadam bo maleństwo właśnie się obudzilo

Awatar użytkownika
Pruedence

16 wrz 2007, 19:56

Nam dzisiaj wyszło jakies uczulenie, chyba za szybko sie pochwaliłam ,że na nic nie jest uczulona. Czuję ,ze to od piernika, mama mi przywiozła z Torunia i wczoraj sie skusiłam. Dobrze, że jutro mamy wizyte u pediatry to od razu zobaczy i powie czy coś trzeba z tym robić. Trzymajcie za nas kciuki bo jutro mamy kontrole u Kardiologa i kolejne echo, Boże jak ja bym chciała, żeby jej to wszystko zarosło :ico_sorki:

Aga78
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

16 wrz 2007, 21:28

Ja mocno trzymam za Tosienkę i wiem, że wszystko będzie ok :-)

ja postaram się zawsze cos skrobnąć od siebie :-D
przez tydzien nas nie było, musieliśmy się wynieść z domu, sąsiedzi pod nami pomalowali lakierem parkiet w całym domu i u nas niemiłosiernie śmierdziało :ico_zly: :ico_placzek: , ale to już za nami na szczęście

Moją Juleńke też wysypuje po nabiale, ale nie wykluczylam go ze swojej diety i póki co dajemy radę

Chrzciny były świetne i jesteśmy szczęśliwi, że już to mamy za sobą :-D

[ Dodano: 2007-09-16, 21:32 ]
Kasia1983- to może duszona rybka, buraczki, sałata ze smietaną albo z olejem, ja już zaczynam wprowadzać coraz więcej rzeczy, ale staram się to robić po raz pierwszy do południa....żeby zobaczyć jak maleńka zareaguje

Awatar użytkownika
Pruedence

16 wrz 2007, 22:39

Aga78 A orientujesz sie jak długo po spożyciu dana rzecz pojawia się w pokarmie? Jak wygląda uczulenie u twojej Julki? Bo Tosia ma taka czerwoną wysypke na twarzy i klatce piersiowej. Co do chrzcin to zazdroszcze, że już jesteści po :-D ja po doświadczeniach z piątku z moją rodziną nie mam na nie w cale ochoty bo znów wymęcza mi Tosie. Przesunelismy date na 28 przez te durne wybory, bo u mnie część osób ma szanse sobie dorobić w komisjach wyborczych to nie będę im z tym kolidować.
Dziekuję za kciuki, przydadzą się... dalej sie denerwuje , nie wiem czy uda mi się zasnąć. Tosia już smacznie śpi, dzisiaj miała dzień pełen wrażeń. Byliśmy w parku na roleczkach, a moja koleżanka która jest w ciaży prowadziła wózek... potem na slawnych lodach ze starowiślnej w krakowie... mniam :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”