17 wrz 2007, 21:58
Asiu... szkoda gadać :ico_puknij:
ja gadałam dziś z Bartkiem i po prostu intuicja mnie nie zawodzi co do "szczerości" teściowej mojej - chodzi gada ludziom, że ona chętnie pomoże ale do opieki nad dziećmi nie zobowiązuje się, bo jak mówi musi opiekować się dziadkami - ja to tylko czekałam na takie deklaracje :-D Bartkowi o tym powiedziałam, to przyznał, że też mu stękała że sobie nie poradzi - w końcu przejrzał - oczywiście nie ma mowy żebym prosiła ją kiedykolwiek o pomoc, szczerze to wolę skromniej żyć za jedną pensję niż namawiać ją (!!!) do opieki nad moimi księżniczkami - ale Bartek odpowiedział jej zwyczajnie tak - czas odpokutować to, że własnych dzieci nie wychowywaliście - nami (nim i Danielem) jakoś zajmowali sie dziadkowie i nie pytaliście czy mając po dwa etaty dadzą sobie radę z bliźniakami - to zamurowało ją...
ale teraz rozmawiam spokojnie z moim mężem i czuję, że nie będzie mnie przekonywał do tego pomysłu jeśli kategorycznie odmówię by zajęła się dziećmi - ja to mam nosa, dobrze, że mam siostrę co to na tę chwilę już się zgodziła na zajęcie się lalkami :-)
wiecie, jak mam zostawić Lilę teściowej to aż mnie boli brzuch, ja jej nie ufam i nie zdziwię się jeśli i ona sama sobie nie ufa - czy da sobie radę...
i jeszcze przypomniało mi się, moja babcia pomagała w opiece nad wnukami wszystkim dzieciom swoim (5 ich miała) wnuki były w odstępie rok, dwa, pracowała popołudniami i jeszcze opiekowała się leżącą teściową - więc niech mi ta nie pierdzieli, że ona z dziadkami nie daje rady (jej matka jest leżąca osobą - w dużej mierze z lenistwa) - nawet nie chce mi się pisać co ja o tym myślę... sprawdziło się , ona już wcześniej chciała odwiedzać Lilę i zajmować się nią kiedy JEJ pasuje albo kiedy się nudzi - sorry no comment :ico_noniewiem:
hej Chloe :-)
[ Dodano: 2007-09-17, 22:02 ]
dzięks Nella - ja gaduła jestem ale pisać średnio mi się chce... szczególnie jak mi czasem tekst kasuje :-P
a teraz pytanie, które padało miliony razy - jak wstawić zwykłe zdjęcie z ImageShack?? który adres skopiować i czy coś umieszczać przed po?? HELP... I need somebody ;-)