17 wrz 2007, 23:13
kasi.k, a ja uwazam, ze jak dziecko placze to znaczy, ze potrzebuje mamy i tyle a glupimi komentarzami sie nie przejmuj(pewnie z zazdrosci ludzie tak gadaja bo kazdy chcialby sobie potulic niemowlaczka :-) )Gdy mama lub tata interesuje sie placzacym malcem to ono wie, ze zawsze moze na rodzicow liczyc i ta pewnosc mysle daje dzieciom poczucie bezpieczenstwa i szczescie.Foteczki wkleje jak sie naucze zgrywac z tej karty, bo okazuje sie, ze 2 GB karty komputery od samosci nie czytaja i maz musial kupic extra wspomagacz ale jeszcze mi nie wytlumaczyl o co tam chodzi :ico_wstydzioch:
daglesmasz piekna zdrowa corke, nie nakrecaj sie , ze czegos tam jeszcze nie umie-ma cale zycie na nauke roznych umiejetnosci!!!Moj np,nie umial skosztowac nozki, potrenowalam z nim (az jeden raz), tak na krzyz delikatnie pomagalam mu dosiegnac nozka do ramienia-lewa do prawego a prawa do lewego ramienia i dzis juz udalo sie wlozyc duzy palec stopy do buzi-ale mial radoche.Na siadanie dzieciaki maja jeszcze czas, nawet przeczytalam na TT, ze jak sie dziecko za wczesnie czesto sadza mozna doprowadzic do zeza i problemy okulistyczne-w zyciu bym na to nie wpadla. :ico_olaboga: I pamietaj kazde dziecko to osobny czlowiek, ktory ma prawo do wlasnego tempa.Mojej kolezanki syn do 4 lat mowil tylko tata i mama, teraz ma 8 lat i chca go nauczyciele przeniesc do trzeciej klasy bo za madry na druga.Trzeba jak widac dac tylko czasowi czas.
gabrysiu-w pracy juz tak jest jak jest zbiorowisko bab-obgadywania i niezyczliwosc.Przygnebiajace.Ja jak przyjmowalam sie x lat temu do banku to oprocz przysiegi , ze na pewno nie planuje w najblizszych latach dziecka musialam przyniesc zaswiadczenie , ze nie jestem w ciazy.A ze bylam wtedy bardzo mloda i wstydzioch taki, ze wizyta u ginekolozki byla mega stresem, wiec weszlam do gabinetu i powiedzialam, ze potrzebuje zaswiadczenie, ze nie jestem w ciazy.Pani doktor mowi, dobrze, wiec zapraszam na fotel-a ja na to, ze ja nie potrzebuje badania tylko zaswiadczenie.Pani doktor:ale przeciez, zeby wydac zaswiadczenie to musze zbadac i wtedy ja wypalilam:ALE PRZECIEZ JA NIE MAM MEZA WIEC JAK MOGE BYC W CIAZY?Lekarka tak zbaraniala,widac wiekszego kretynstwa w zyciu nie slyszala,bo bez slowa wypisala mi zaswiadczenie :ico_haha_01:
Gabrysiu, nie denerwuj sie, bo widac Talibek wyczuwa Twoj niepokoj i pewnie dlatego tak slabo sypia.Trzymam kciuki, zebyscie szybciutko nauczyly sie nowej sytuacji i tak nie cierpialy :ico_placzek: Wszystko przez zasrane pieniadze :ico_zly:
[ Dodano: 2007-09-17, 23:28 ]
kamelek1, mysle, ze my wszystkie mamy teraz w domku wiekszych i mniejszych ale ZMIERZLOCZKOW-maruderow.Zeby to widac bolaca sprawa juz na takim etapie. Ja smaruej dziaselka zelem-Ty tez ?
caro-my jutro tez na szczepienie, ale dopiero drugie.Beda dwa uklucia.I jak pomysle, ze ostatnio goraczkowal po nich a po nastepnej dawce ma byc jeszcze gorzej to az sie boje.
juz nic wiecej nie pamietam...
Syla-jak tam Nicolka w szkole?