04 paź 2007, 23:51
witajcie
naklikane az milo hihi
co do pytan w sprawie urlopow wychowawczych itp to skopiowalam juz wasze pytania i wsyalam maila do mamy, jak tylko odpisze to dam znac.
mam nadzieje, ze bedzie mogla pomoc
Aniu dzieki!!! jestes kochana! a twoja helenke cudna!!! i ciesze sie bardzo, ze takie robi postepy... masz racje nie ma sensu wyszukiwac na sile dziecku chorob i niedociagniec!!!! pozwolmy im rozwijac sie w swoim wlasnym tempie hihi
kamila no jak zobaczylam ciebie z mamcia to po pierwsze pomyslalam, ale smutna (no moze bardziej powazna) twoja minka, a po drugie, ze podobne jestescie do siebie hihi
ale juz na kolejnej fotce widze ciebie rozesmiana wiec juz ok hihi no i jak zobaczylam twojego tate.. to przyznaje, ze ojca sie nie wyprzesz hihi
a tomus podnosi pieknie glowke i wyglada tak slodziutko
ula witaj. dziekujemy za komplementy. i zagladaj do nas czesciej czerwcowkowa mamusiu
frydza swietnie, ze udalo ci sie urwac z domku hihi moj adas tez zostaje z malym bez problemu, ale rzadko tak sie zdarza, bo ja jednak wole z leosiem wychodzic.. samej nudno hihi
no i leos na cycu wiec zawsze w razie czego adas musi byc w pogotowiu i leciec do mnie na karmienie
kamilko ja tez chodze od czasu do czasu do solarki i duuzo lepiej sie czuje hihi
ale nie chce za czesto, bo boje sie starej pomarsczonej skory hihi
zaczelam tez chodzic na basenik w ub tygodniu. a w tym nie moge bo dostalam @ i jakos nie chce jeszcze wkladac tam tamponow hihi mam jakies leki :ico_puknij:
i aerobic wodny mnie kreci. i widzialam jak bylam ostatnio, ze byly pozne zajecia takze super hihihihi
aha a ja ustawiam na maxa czyli 5 mega pixeli
alinko waneska swietna hihi
tez wam chcialam pokazac leosia tygryska, ale wczoraj brzydko mowiac ow pajacyk zostal osrany hihi :ico_wstydzioch:
leatka super ze zagladnelas hihi franus duzy i sliczny chlopak hihi zagladaj czesciej!!!!
acia dla Miloszka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
kamilka sorki zle zrozumialam :ico_puknij: . napisalam ile ustawiam pixeli w aparacie. a na fotosiku nie wiem :ico_wstydzioch: gdzie to jest napisane? :ico_noniewiem:
frydza borowania nie zazdroszcze..ale lepsze to niz wyrywanie wrrr :ico_placzek: a propos preferencji. w polsce lubie zarowno dentyste jak i gina. nigdy wizyta u gina nie byla dla mnie stresem czy bolem.i z moim ginem moge sobie na luzie pogadac i posmiac z golym tylkiem hihi
dentyste tez mam ok., nie boli i jest super. natomiast tutaj.. ech.. szkoda slow.. same wiecie jak jest...
mam nadzieje ze wytrzymam 2 miechy bo tutaj juz do dentysyty nie pojde.chyba ze znow bede zmuszona.. oby nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lucy a to ci sie udalo z dentysta!! hhi fuksiaro hihi
a ja dzis znow dzionek spedzilam w terenie (czyt zakupki) hihi
wybralam sie z kumpela i jej dzieciaczkami hihi
jej coreczka, ktora znacie z opowiadan i zdjec.. czesto jej marudzi.,.. i ona podziwia mojego leosia.. bo on taki spokojnyc cierpliwy i w ogole..
a jej mala placze i domaga sie noszenia..
a smoczka nie miala do tej pory, bo dla niej to zlo koniecznie
i nastal czas kiedy podala jej smoczka hiih
i dzis jak poszla ze mna to mala byla super. jak tlyko zaczynala marudzic to ja jej siup smoka i ona lezala juz spokojnie\ hihi
no a jej mama zamiast sie cieszyc, ze cora sie zajela ssaniem i jest cicha hihi to tez niezadowolona.. bo ona twierdzi, ze teraz piwinno sie dziecko od smoka odzwyaczajac a ona dopiero zaczyna go ssac :ico_noniewiem:
i ze ona taka biedna z tym smokiem, bo lezy w wozku i nic nie widzi.. a wczesniej jak marudzila to miala okazje byc na rekach i ogladac co sie dzieje..
ale z koleji jak domagala sie noszenia to ta nie dawala rady i denerwowala sie placzem marudzneiem itd
i wez tu dogodz kobiecie hihihihihi
musislaybyscie ja uslyszec hihi
ona taka smieszna, ale fajna babka hihi
ciagle mowi, ze te dzieci takie biedne bezbronne i w ogole...
kazalam jej pic melisa zeby mala byla spokojniejsza i mama tez hihi
no i zartuje ze leos taki "biedny" (to jej ulubione okreslenie hihi) bo nie jest noszony i pewnie bedzie mial plaska glowke hehehe
i adas tez taki "biedny" bo obiadu nie ma na stole jak wraca hihi
zal mi jej.. bo ona sama non stop z dziecmi... ja bym sie wykonczyla
ale fajna z niej mamusia i dobra wesola kobitka hihi
DO LASEK BORYKAJACYCH SIE Z CELluLITEM
dowiedzialam sie ze NIVEA GOODBAY CELLULIT jest rewelacyjny. pomaranczowa skorka znika w oczach!!!!
no a na zakupkach zaszalam.. i dawno nie kupilam dla siebie kilku rzeczy jednego dnia.. bo ostatnio zalamana bylam towarem i totalnie nic mi w oko nie wpadlo hihi
a dzis w h&m kupilam sobie kurtke na zime i koszule . obie w kolorach jeansu hiih
i wszystko dla ..14latki hihi
widac obecne nastolatki sa takie duze jak kobiety po ciazy hihi
ale fajne te rzeczy i ceny jakies super
oprocz tego jeszcze zakupilam komplet czarnej sexownej bielizny, ale to juz nie dla siebie tylko dla adasia oczu hiih
jemu tez sie cos z zycia nalezy no nie?? hihiihihi
wrocilismy po 20-tej
adas po nas wyszedl... hihiihi
potem wykapal leosia, a ja w tym czasie zjadlam . potem go nakarmilam i polozylam do lozeczka i zasnal sam bez zadnego marudzenia
czasem mu sie tak zdarza hhi
ale nawet jak marudzi to i tak zasypia sam
chyba, ze juz mocno placze to dam cyca
ale przy cycu nie zasnie.. bo nawet jesli to zaraz sie w lozeczku obudzi i marudzi
hihi
to tak a propos zasypiana, o ktore pytala kamila
a w ciagu dnia ciezko mi okreslic co ile godzin spi.. bo u niego nie ma stalych por hiih
generalnie jest tak. ze jak sie budzi ok 10-11 to potem aktywnosc, smiechy, tratata najczesciej w lozku z mama, ktora przysypia jak sie da.. potem znow jakas drzemka (albo i nie) 20-30 min.. i jedzonko i wstajemy ok 12-12 i podobny rytm w ciagu dnia zachowany.... ale spi malo. i nie dluzej nic 30-40min
choc kilka wyjatkow sie zdarzylo
no i na spacerze porafi spac dluuugo
kamila ja klade go spac, kiedy zaczyna marudzic, nie ziewac,,
tylko lezac na macie czy lezaczku czy gdziekowielk zaczyna kwekac.. i jest wyraznie zmeczony i marudny. wtedy daje smoka i zanosze do lozeczka. ale nie zawsze zaspyia spokojnie.. czesto wlaczam suszarke albo muzyke i wtedy zasypia
i tez zdarza sie tak jak piszesz. po polozeniu leosia w lozeczku on nie wydaje sie spiacy, usmiecha sie i wypluwa smoczka. ale za chwile jednak marudzi i chce spac..
kiedys jego marudzenie trwalo dluzej i ciezko bylo je okielznac, ale tylko dlatego, ze nie wiedzialam jeszcze jaki jest tego powod
i zamiast wyciszac to probowalam rozbawic, pobudzic..
a teraz juz wiem, ze kiedy jest najedzony i po dluzszej aktywnosci (1-2 godz) i zaczyna marudzic to na 100% zapowiada sie drzemka
ale podobnie jak ty.. mialam momenty kiedy mialam dosc i nie wiedzialam juz co mam z nim robic... a teraz jest ok
ale rano wymiekkam.. po nakarmieniu ok 9 zamiast spac zaczyna marudzic.. i widac ze spiacy ale ma problem ... biore go do siebie i tak sie meczymy razem.. on juz przysypia i od poczatku hihi
ale daje wtedy cyca i juz jest lepiej hihi
dziewczyny mialam dzis dwa momenty grozy....
przymierzalam pare rzeczy na sklepie.. bo nie chcialo mi sie stac w kolecje do przymierzalni.. no i rzucialm gdzies torebke z telefonami i portfelem..
i odeszlam sobie oczywiscie zapominajac o tym..
po jakims czasie bedac na drugim koncu sklepu orientuje sie, ze nie mam torebki.. ja juz zielona widzac adama mine oczami wyobrazni.. i szukam dookola. az sobie przypomnialam gdze ja zostawilam. i wrocilam tam wystraszona ze juz jej nie znajde...ale byla uffff a potem powtorzylam ta sytuacje po raz drugi :ico_puknij: gdybym ja zgubila ... to bym sobie nie darowala
moj porzucony telefon nie byl tak cenny
ale za ten to by mnie adam powiesil
no i utracilibysmy wszelkie pozostale kontakty... :ico_puknij:
[ Dodano: 2007-10-05, 00:06 ]
wlasnie wypilam piwko grzane z miodem i sokiem malinowym hihi adas nam przyrzadzil bo oboje nas gardlo pobolewa
a tym ze mnie juz mniej i nic mi nie jest , a adasia cos katar lapie...
pytam sie adama czy mi nie zaszkodz to piwko.. a on mowi.. ze alkohol wyparowal przy gotowaniu :ico_puknij: