20 mar 2007, 11:05
Póki co kupiłam jedną butelkę i dwa smoki z Aventu. Dostałam też nowy smoczek z Canpola. Butelki będę dokupować, jak będą potrzebne.
mama_Dominika -> Wczoraj kupiłam chusteczki nawilżane Nivei w pudełku - w Rossmannie są po 12,99. W miękkiej folii widziałam po ok. 8,50. Niveę kupiłam jednak ze względu na pudełko, zamierzam używać kosmetyków Bambino - kocham ich zapach:) Mam nadzieję, że mały nie będzie uczulony.
Co do kremów do pupci postawiłam na Alantal Plus - zachęciła mnie bratowa. Używała też Linomagu, ale twierdzi, że plami na żółto i miała problemy ze spieraniem. Większość moich znajomych poleca mi Sudocrem, ale on zawiera wysuszający cynk. Nie chcę od razu przyzwyczajać dziecka do niego. Kupiłam małe pudełko i zacznę używać, jak coś się będzie działo.
Co do rękawiczek - uważajcie z nimi dziewczyny. Pewnie przydadzą się w pierwszych dobach (sama kupiłam jedną parę), ale nie należy zbyt długo ich używać. Moja bratowa przesadziła, ciągle się bała, że dzidzia się podrapie i skończyło się tym, że mała miała problemy z prawidłowym chwytaniem.