Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

19 lis 2007, 10:30

Mariola,

To zdolna corcie masz! A cisnienie kontrolujesz?? Nie skacze Ci?? To pewnie ta pogoda tez tak negatywnie wplywa dodatkowo na nasze samopoczucie!
Ja wlasnie pije kawke, zeby sie obudzic...

Moj mezus w tym tygodniu ma nocna zmiane, wiec nie bedziemy sie za czesto widywac, moze max. 2 godzinki dziennie, no i bede musiala sama spac :ico_placzek:

Buzka

mariola
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 lis 2007, 10:31

Co do sylwestra to pierwszy raz ciesze sie ze nie będę musiała iść do pracy a czy gdzieś pójdziemy może znajomi do nas wpadną albo my do nich bo gdzie z takim brzucholkiem :ico_olaboga: :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2007-11-19, 09:32 ]
Tak ciśnienie mam w normie 130 na 78

Awatar użytkownika
Goonia
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

19 lis 2007, 10:36

Hej Babeczki!
Właśnie wstałam, zjadłam śniadanko i olśniło mnie, że miałam zrobić badanie moczu! Muszę przełożyc wizytę na środę, bo przecież mocz powinno się dawać na czczo? Prawda?
Madzia i Gosia dajcie znać, jak tam Wasze sprawki :-D
Co do Sylwestra to nie mamy żadnych planów, bo mogę w sumie byc już wtedy na porodówce.Ostatnio mam taką fazę, że na myśl o porodzie strasznie się boję... :ico_szoking: mam nadzieję, że to przejdzie, bo to dla mnie bardzo męczące :ico_zly:
Madziu super ten motocykl :-D Patryczek bedzie w siódmym niebie :-)
Czytałam Wasze refleksje odnośnie teściów....Nigdzie nie ma różowo...Z moimi tez bywa bardzo różnie, ale nie lubię się nad tym rozczulać. Jest jak jest i nic tego nie zmieni. Początkowo miałam nadzieję, że te nasze kontakty można jakoś wypracować, ale ostatnio widzę, że jednak nie i mogę powiedzieć, że nasze relacje są po prostu "poprawne politycznie". Jesteśmy w tej dobrej sytuacji, że mieszkamy sami, więc to dużo załatwia. To są trudne tematy, ale chyba w większości przypadków jest tak, że synowa to dodatek do syna. Dużo zalezy od tego jak teściowie traktują syna, bo jeśli też średnio...no to cudów nie ma. :ico_olaboga: Najlepsza metoda to zachować w tym wszystkim zdrowy rozsądek i żyć w zgodzie. Jeśli ingerują w nasze sprawy jakoś bezsensownie, to się po prostu nie dawać, ale się nie wykłócać, obstawać twardo przy swoim i tyle. Ja tam robię i jakoś leci. Co prawda to jest dla mnie nowość, bo dawniej byłam z serii "dobra, uległa" synowa, ale teraz po prostu nie mogę i zaczynam się stawiać :ico_oczko: , delikatnie, ale jednak skutecznie i tak jest chyba najlepiej, bo nie lubię się kłócić....ufff...ale się rozpisałam
Muszę trochę posprzątać, bo może odwiedzi mnie koleżanka.
pa Kochane!!!!

madziarka81
Jestem mózgiem tego forum!

19 lis 2007, 10:48

Dzwoniłam i okazało sie ze teraz za bardzo nie mogą rozmawiac i mam zadzwonic po dwunastej :ico_noniewiem: także dalej nic nie wiem.

Gonia popieram to co napisałas jesli chodzi o relacje z tesciami :-)

Mariola :ico_brawa_01: dla Julki

Gosia i jak tam? Mąż odebrał wyniki? A co do jego pracy to ma to tez swoją dobrą stronę :ico_oczko: Jestescie tak stesknieni poźniej za sobą ze przez kolejny tydzien pewnie panuje sielanka :-)

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

19 lis 2007, 12:09

dziewczyny,
Tak mam wynik tylko nic z tego nie wiem, HBS ujemny to dobrze czy zle???

Hej Gosiu,
Tak, mocz to na czczo trzeba :ico_haha_02:

ja tez mam "dobrze" bo mieszkamy sami, ja przyznam szczerze, ze z moja mama nie wytrzymalabym za dlugo pod jednym dachem, a tak jak sie widujemy raz na miesiac to jest OK! Tak samo jest z Tesciowa, ale ja od poczatku jestem synowa, ktora ma wlasne zdanie od poczatku do konca i zero uleglosci!!!! A moja Tesciowa uwaza, ze jestem najwspanialsza synowa pod sloncem! Nie mam zamiaru jej zbijac z tego toru myslenia!
A z kolei moj Piotrek jest bardzo dobrze postrzegany przez moich rodzicow i to tez duzo daje, a poza tym mielismy okres w naszym zyciu kiedy rodzice sie wtracali i nic im to nie dalo za bardzo, bo ja postawilam na swoim, wiec zrezygnowali i doszli do wniosku, ze to nasze zycie a nie ich i teraz jest juz zupelnie inaczej.

Madziu,

Masz racje taka praca ma swoje plusy, caly tydzien za to jest w domu i wtedy moge sie Nim nacieszyc i jak bedzie Pawelek, to bedzie mial mi kto pomagac :-)
W przyszlym tygodniu zaczynamy kurs w szkole rodzenia, zobaczymy jak tam nam pojdzie... :ico_oczko:

ufff..... tez sie rozpisalam!

madziarka81

19 lis 2007, 12:24

ufff..... tez sie rozpisalam!
piszcie piszcie jak najwięcej :ico_brawa_01:

Chyba zaraz napisze smsa do Moni bo juz nie odzywa sie dłuższy czas :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-11-19, 11:42 ]
Monia odpisała ze wszystko u niej w porządku, problemy z komuterem i nie ma internetu ale ma nadzieje ze w tym tygodniu bedzie mogła juz z nami pisać. Dziekuję za pamięć i pozdrawia wszystkich.

Gosia ujemny to chyba dobrze. :-)

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

19 lis 2007, 12:44

Ja byłam rano oddać mocz i na pobraniu krwi, wypiłam glukozę i ładnych parę minut walczyłam z chęcią zwrócenia jej... ręka mnie boli-dwa razy tak miejsce przy miejscu, a ja mam żyłki cieniutkie, spuchło mi i boli...

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2007, 12:46

HBS ujemny czyli dobrze, wszystko jak wychodzi ujemni eto dobrze, znaczy wszystko w normie, ja miałam robiony wcześniej i było ok :-)

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

19 lis 2007, 13:48

............No to numery telefonow sie przydaly..... dobrze, ze z Monia wszystko OK!!

Tak myslalam, ze ujemny wynik to dobrze, ale nie bylam pewna! :ico_haha_01:

Wlasnie wrocilam z przerwy obiadowej, dzisiaj byla zupka grzybowa - mniam!! :-)

[ Dodano: 2007-11-19, 13:24 ]
ręka mnie boli-dwa razy tak miejsce przy miejscu, a ja mam żyłki cieniutkie, spuchło mi i boli...
Justyna,
Kiedys jak bylam, to nie mogla sie wkluc we mnie..... i musialam dac jej prawa reke i od tamtej pory daje prawa, bo w lewej wogole mi zyl nie widac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

19 lis 2007, 14:37

przyszły dwie tycie bluzy, które przypadkowo wygrałam na allegro-ostatnio pełno takich przypadkowych wygranych-licytuję cos, bo tanio i w sumie wydaje mi się zawsze, że i tak mnie ktoś przelicytuje i nagle dostaje maila o wygranej aukcji :ico_haha_01:
tylko coś kombinezonika nie mogę tak przypadkiem wygrać :ico_noniewiem: zawsze mnie ktos przegonie o 50gr przed samym końcem aukcji... Jaki macie w ogóle kombinezonik, albo jaki chcecie? bo ja szukam spiworka-taki chyba najwygodniejszy co?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”