21 lis 2007, 18:18
Paulina82, Moja Malwinka mi zezuje .... może nie zezuje ale ucieka jej oczko - zaczęło gdy była maleńka i tak zostało ... ale u nas jest sytuacja odwrotna ... Malwinka ma szeroko ułożone - ustawione oczka i na dodatek oczka uciekaja do zewnątrz co nieststy nie rokuje zbyt dobrze gdyż razem z wzrostem obwodu głowy - oczy moga uciekać coraz bardziej .... no i ten rodzaj zezu jest na jej etapie rozwoju trudny do jakiegokolwiek leczenia (operacyjnego) ... mam się zgłosić do pani doktor przed 3 rokiem życia Malwinki - no chyba że zacznie się dziać cos podejrzanego .... i chyba musze podejsc do okulistki ... bo wcześniej zez pojawiał się gdy Niunia się zapatrzyła lub patrzyła w dal a teraz jest więcej takich sytuacji .... dodam iż byłam u doskonałej pani okulistki .... dr Blajer - która nawet "wypowiwdała" się na stronie głównej TT na ten temat :-)
[ Dodano: 2007-11-21, 17:22 ]
Paulina82, bardzo dobrze że Oliwia będzie miała badane oczka (łącznie z badaniem dna oka) - pamiętaj że będzie miała zakrapianie oczka atropina i w tym czasi ebędzie wrażliwa na światło i będzie gorzej widziała ... no właśnie a sama będziesz jej zakrapiała oczka do badania ?