dzięki za te porady czopkowe dzisiaj rano jwziełam go z zaskoczenia i poszło nieźle :ico_sorki:
Kamilko co do mleka to mam przegotowaną wodę w butelce i potem podgrzewam w mikrofalówce.
Tak jak ty próbowałam mu dawać kaszkę przed snem żeby dłużej pospał ale i tak się budził za 3 godz. na cyca więc przestałam ją dawać żeby mu nie rozciągnąć żołądka. Teraz daję mu sam Nan przed snem i przesypia trochę dłużej budzi się tylko koło 2 a potem jak tatuś idzie do pracy ok.5
Kleik robiłam w ten sposób że zrobiłam mleko modyfikowane a potem po troszku dodawałam kleiku, najlepiej jak nasypiesz troszeczkę, skosztujesz i znowu troszkę zdaj sie na wyczucie (na wszelki wypadek może zrób trochę więcej mleka bo jak połowę wypijesz hihi :ico_oczko: ) na początku bardzo rzadki robiłam, potem gęściejszy a po trzech dniach już łyżeczką z miseczki. Frankowi najbardziej smakowały kleiki owocowe bo są słodsze.
Fajnie że są te próbki więc można popróbować które dziecku najbardziej smakują.
Dostałyście też próbki? Ja dostałam z bobovity, z Nestle z Hippa. super bo były tam zupki w słoiczkach, deserki, kaszki różne, herbatki, łyżeczki do karmienia, z Hippa śliniaczek nawet kremik pielęgnacyjny. No i fajne poradniki. Z nutrici jest fajny poradnik żywienia małego dziecka po kolei jest opisane co w którym miesiącu wprowadzać, poradnik jest darmowy można go zamówić na stronie
www.nutricia.com.pl