kamila wlasnie napisalam ze chce juz zaczac podawac leoskowi dodatkowe jedzonko. ze wzgledu na te kupki.. bo juz mam dosc. i sie boje buuuuuu
gdyby nie to z powodzeniem ciagnelabym go na cycu do 6 miecha.. jak zalecaja.
hv tez nie kazala mi dokarmiac.. ale mowi ze skoro chce.. to juz moge..
cholera... nic ci nie pomoga tylko wszsytko ok dla nich
sok sliwkowy ciezko tu zdobyc wiec nonono zalecenie
musze dzis go poszukac gdzies u ciapkow hihi
lucy wlasnie wczoraj chcialam kupic rice pudding hippa ale akurat byly wyprzedane w tesco hihi
dzis mu zapodalam pierwszy raz marchewke z kukurydza, na poczatku sie skrzywil ale potem wcinal
mialam dac tylko troszke ale prawie pol tego malego sloiczka poszlo hehe nic mu nie bedzie co?
teraz pije rumianek..
nawet dobrze sie sklada ze zaczne dokarmianie.. bo w dzien bede miala mozliwosc wyjscia w polsce.. i pozostawienie leoska z kims z rodziny
powiedz mi lucy ten
rice pudding to cos jak deser tak?
a warzywa dajesz mu zamiast zupki jarzynowej tak?
skoncze te marchewke i w sb wyprobuje kolejnych warzyw...
bede dawac mu na obiadek.. a popoludniu deserek z owocow...
czy tak moze byc na poczatek? i czy moge od razu tez rice pudding? czy powinnam poczekac z nowosciami i wdrazac je powoli?
powiedz ile razy dajesz cyca? i w ogole napisz po koleji i ewentualne godz kiedy i co maly je..
sorki.. ale mi to troche pomoze
oczywiscie pytam wszysrkie mamusie.. a do lucy sie zwracam szczegolnie ze wzgledu na to ze obie mieszkamy w uk a tutaj wiadomo pokarmy sie nieco roznia hihi
[ Dodano: 2007-12-06, 15:01 ]
dziewczyny siedze na necie i szukam jakiegos wyjasnienia.. pocieszenia...
na stronie
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,7 ... 97942.html znalazlam taki tekst:
"Częstość niemowlęcych kupek jest bardzo różna.
Niektóre dzieci robią je po każdym karmieniu lub częściej. Ale są też dzieci, których organizm absorbuje niemal całe pobierane mleko, i te wypróżniają się raz na kilka dni, a czasem nawet dwa tygodnie. Dopóki kupki są miękkie i dziecko nie ma kłopotów z wypróżnieniem - nie ma zaparcia"
Dopóki dziecko dobrze je, dobrze przybiera na wadze, jest zdrowe i zadowolone, nie ma znaczenia, ile pieluch zabrudzi
i tego sie trzymam
lece pod prysznic i na zakupki
bo doły łąpie
paaaaaaaaaaaaaaa