Jestem :ico_oczko: nie bylo mnie dzien i juz wszystkiego nie nadrobie :ico_oczko:
wczoraj bylam na malej bibce u znajomej, wiec dzis glowa troche ciezka, ale i tak powinno byc gorzej :ico_oczko:
po poludniu idziemy do kuzynki, ktora ma dwoch synkow (3 i 5 lat). Jak Lucha takie dwa szybkie UFA zobaczy to zwariuje :ico_oczko: . Moze wkleje wieczor jakies zdjecia
Juli super misiek na kompie :ico_brawa_01: ale ma powazna mine :ico_szoking: :ico_brawa_01: :-D
wspolczuje rodzinki :ico_noniewiem: z taka to rzeczywiscie najlepiej tylko na zdjeciu :ico_noniewiem:
nauczylas sie w koncu czegos??? :ico_oczko:
Co do chusty to chyba za krotak na wiazana... tutaj masz wykroje i opisy uszycia roznych chust
http://oppamama.fm.interia.pl/uszyj.html. Z tym, ze nie z kazdego materialu mozna chuste uszyc, bo po zlej samorobce mozesz sie na zawsze do chust zrazic :ico_noniewiem:
Wiele osób ze względu na koszty lub niepewność, czy noszenie się sprawdzi, decyduje się na uszycie wiązanki. Nie jest to najlepszy pomysł, bo kilka metrów materiału też kosztuje wcale niemało, a firmowe chusty nie są szyte z materiałów dostępnych do kupienia i użycie flaneli czy bawełny nie da komfortu noszenia i wiązania prawdziwej chusty. Chusty są tkane specjalnym splotem, który zapewnia im odpowiednią elastyczność, także na skosach. Może to być splot skośnokrzyżowy, diamentowy, różne firmy mają swoje techniki. Zaletą tych tkanin jest także wytrzymałość na upływ czasu, chusty nie przecierają się, nie zużywają. Najstarsze chusty wciąż będące w obiegu mają ponad 30 lat i są nie tylko zdatne do użytku, ale miękkością biją na głowę nowe produkcje. Barwniki są nietoksyczne, więc zasysanie się malucha na brzegu chusty i kontakt materiału z ciałem są zupełnie bezpieczne. Wysiłek wkładany w to, by chusta była bezpieczna, wygodna, ładna jest niemały i cena 200-300 pln nie jest bynajmniej wygórowana.
Niemal każda chustomama kupuje w końcu firmową chustę, więc może zamiast wydawać kasę na samoróbkę poszukaj spotkań chustomam i pooglądaj różne chusty, wypróbuj jedną z krążących po Polsce (importerzy puszczają w obieg chusty w ramach reklamy), poszukaj używanej, pożycz na trochę firmówkę (chustomamy to zazwyczaj osoby bardzo życzliwe). Ale jeśli już musisz, poszukaj w grzebalni flanelowej koldry szytej z jednego kawałka, po przekątnej spokojnie wytniesz pas o szerokości 70 cm i długości ponad 4 metry.
to z bloga jednej z najwiekszych chustomaniaczek
http://chuscianyzakatek.blogspot.com/20 ... wybra.html
zglosilas sie do
aviska po moja chuste? bo jak do niedzieli nikt sie do niej nie zglosi to ona odesle do mnie, a mi sie juz nie bedzie chcialo wysylac tym, co sie w pore nie umieja opamietac :ico_noniewiem:
Magda widze, ze dla Marcinka tez najlepsze sa "zabawki-wcale nie zabawki", czyli pilot i lusterko hehe
SWIETA SWIETA i bedzie po swietach i watpie czy wybaczanie ma sens!! jak ktos i tak sie nie zmieni bo wredni ludzie juz tacy zostana :ico_zly:
:
tez tak mysle :ico_noniewiem:
Michajl Csikszentnihalyi
wyglada na to, ze to Wegier :ico_oczko: studiowalam pol roku wegierski, ale rzeczywiscie polamac sobie jezyk szlo :ico_oczko:
acia, szkoda, ze na Swieta nie mozecie sie wprowadzic na nowe mieszkanki, fajnie by bylo :ico_oczko: ale i tak super, z juz za chwile na swoim bedziecie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a nas przez dwa lata nie bylo na swieta w PL, a teraz nie wiemy do kogo pojsc na Wigile :ico_noniewiem: do moich, czy do Danela rodzicow i wyglada na to, ze dwie zaliczymy :ico_oczko: nikt by sie oczywiscie nie obrazil, ale przykro by im bylo zwazajac, ze moze to byc dla nas juz ostatnia Wigilia w PL :ico_noniewiem:
a my mamy w pon isc na szczepienie a caly szpital u nas strajkuje :ico_szoking: i nie przyjmuja pacjentow :ico_noniewiem:
ale mnie te reklamy wkurzaja :ico_zly: :ico_zly: nawet nie widac, gdzie jest X do wylaczenia :ico_zly: :ico_zly: