delicja, to, że objawy wyglądają podobnie to jeszcze nie świadczy o alergii :ico_nienie: Moim zdaniem to zbieg okoliczności. Julka tez miała załzawione oczka podczas przeziębienia...
Syla masz rację, nie ma co dzieci porównywać, chociaż z jednego miesiąca to wcale nie znaczy, że muszą potrafić wszystkie naraz to samo. Ja tam się nie przejmuję... Prędzej czy później Julka zacznie chodzić, a raczkować wcale nie musi... Wiele dzieci nie raczkuje. Chociaż nie ukrywam, że chciałabym zobaczyć ten jej pierwszy kroczek... ale poczekam cierpliwie :-) Nie możemy się nakręcać, że jak jedno dziecko umie coś już tam robić a moje nie, to znaczy, że coś nie tak :ico_nienie: To co piszą w różnych książkach itp na temat rozwoju dzieci to jest tylko wskazówka, co nasze dzieci MOGĄ już potrafić, ale nie jest napisane, że MUSZĄ.
Mnie lojalnie ortopeda uprzedził, że w związku z tym, że Julka miała tę poduszkę frejki na bioderka to może ruchowo rozwijać sie wolniej niż inne, dlatego nie stawiam jej wymagań. Ona i tak jest żywym dzieckiem, dlatego wrzucam na luzik :ico_haha_02:
[ Dodano: 2007-12-08 ]
Delicja przestań czytac bo wyczytasz za duzo
moze ząbki jej idą a jak jest katarek to i oczka łzawią nie doszukuj się kochana bo sie zamartwisz
mądre słowa
Syla :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Słuchaj się nas trochę
Delicja :-D
A małej połóż na noc wyżej poduszkę to będzie jej lżej oddychać, ja tak robiłam i pomogło, bo fluczki swobodnie wyciekają :-D
Ale jak musisz już iść to dobranoc, kolorowych snów :ico_haha_02: