kara378
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

I Komunia Święta a rodzice po rozwodzie..

08 sty 2008, 11:32

Witam,
W tym roku moje dziecko będzie przystępowało do I Komunii Świętej. Mam ogromny dylemat z zorganizowaniem tej uroczystości (chodzi o to kogo zaprosić na tzw obiad) ponieważ jestem 3 lata po rozwodzie, ojciec dziecka utrzymuje z dzieckiem częste kontakty, moje kontakty z byłym mężem są dobre normlnie rozmawiamy mozna powiedziec o wszystkim :ico_haha_01: tk ponadto mam tez normalne relacje z rodziną byłego męża. najgorsze jest to że chrześni dziecka są ze strony byłego męża. Obecnie jestem w nowym związku dla którego od 1,5 roku zmieniłam miejsce zamieszkania i zamierzamy w przyszłość zawrzeć związek małżeński....a więc mamy także nową rodzinę....Pomóżcie jak rozwiązać problem gości...są trzy rodziny: moja, mojego męża i mojego narzyczonego :ico_olaboga:

BeataW
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2008, 11:38

Sprawa nie jest prosta,ale myślę,ze teraz najbardziej należy patrzeć na dobro dziecka,to przecież jego dzień...jeśli jesteś w dobrych kontaktach z byłym mężem i jego rodziną,to myślę,że wypada ich zaprosić,jego rodziców (w końcu to dziadkowie dziecka) oraz chrzestnych...Powodzenia

kara378
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

08 sty 2008, 12:28

bedzie to taka niezręczna sytuacja gdyż też chciałabym aby byli rodzice mojego obecnego partnera...wszyscy beda sie czuli bardzo skrepowanie nie wiem jak to mialoby wyglądać...to w sumie była by pierwsza okazja aby poznali sie moi rodzice i mojego obecnego parntera.....mój narzeczony tez ma rodzenstwo czy ich zapraszac?

BeataW
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2008, 14:32

kara378, to naprawde niełatwa sytuacja,ale tak jak napisałam-w tym dniu trzeba patrzeć na dobro dziecka,to Jego dzień i powinno być otoczone ludźmi,których kocha i z którymi jest związane!

Awatar użytkownika
Dora1
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

08 sty 2008, 15:10

kara378, to naprawde niełatwa sytuacja,ale tak jak napisałam-w tym dniu trzeba patrzeć na dobro dziecka,to Jego dzień i powinno być otoczone ludźmi,których kocha i z którymi jest związane!
Podpisuję sie pod Beatą :-) :-)

Aguś21
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

08 sty 2008, 18:31

zgadzam sie z opiniami innych dziewczyn. Jedynie co moge dodac to ja chyba bym porozmawiala szczerze z byłym meżem i obecnym narzeczonym jak oni widzieli by te sytuacje i wtedy wyposrodkowac jakos oczekiwania wszystkich 3ch stron. Mysle ze wtedy wszyscy byliby zadowoleni a twoj byly i obecny tez czuli by sie lepiej jak wiedzieli by ze sie starasz i chcesz to jak najlepij rozwiązac. Powodzenia :-D

Awatar użytkownika
Izunia
Wodzu
Wodzu

09 sty 2008, 11:35

kara378, wiesz ja myślę jak Beatka Po perwsze najważniejze jest dobro dzicka w końcu to jest jego najważniejszy dzień :ico_oczko: nie wiem czy o bedzie dobra okazja do poznania toich rodziców i obecnego partnera bo w ońcu jeszcze bedą toi byli teściowie...Noe ale jak uważasz skoro masz znimi wszystkimi dobry kontakt...
Życzę powodzenia i udanej imprezy :ico_oczko: :ico_brawa_01:

kara378
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

10 sty 2008, 18:17

dziękuję za wszystkie odpowiedzi mam jeszcze trochę czasu na ostateczną decyzję...jednak będzie to trudny dzień dla nas...a szczególnie dla dosorłych

aniulek
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

10 sty 2008, 19:44

kara378, bez względu na to jaką podejmiesz decyzję ,Twoje dziecko nie powinno absolutnie odczuć że sytuacja jest jakaś dziwna czy napięta.To rola dorosłych aby tak było.

Awatar użytkownika
akerl
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

18 sty 2008, 22:27

kara378, ja zrobiłam w pizzerii,było ok.moj były mąz płacil za swoich gosci ja za swoich,w koncu to ja z nim sie rozwiodlam,a nie z cala rodzina,nasze rodziny zachowywaly sie wobec siebie bardzo poprawnie :ico_oczko:

Wróć do „Kącik dla rodziców”