Awatar użytkownika
Blanka26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2008, 16:51

kasi.k każde dziecko jada inaczej i ma swoje potrzeby. moja Ola też ma monotonna dietę, ale kiedyś zacytowałaś (chyba Ty) słowa pewnej lekarki: ma całe życie na próbowanie nowych smaków. I zgadzam się z tym :-) ważne by miała dostarczane wszystkie składniki odżywcze. i tak Ola je:
8.30 mleko
ok.11.30 kaszka z owocami na wodzie robiona z przecierkiem, jabłkowa, gruszkowa, lub kleik na wodzie z przecierkiem. Na mleku nie mogę tego robić, bo karmię ją łyżeczką, a jak czuję zapach nutramigenu, to mnie wydziera :ico_olaboga: a na wodzie małej smakuje jeszcze bardziej. Raz jej spróbowałam na mleku i zareagowała tak samo jak ja :-D poza tym wolę na wodzie, bo po nutra ma zaparcia
ok.14.30 obiad z kleikiem lub sinlackiem (inaczej nie zje)
ok.17.00 sinlac sam
ok.20.00 mleko
także też mało urozmnaicone ale coż zrobic, jak to lubi to je
w międzyczasie pije soczki marchwiowe i owocowe. w czwartek wprowadzamy śliwkę. :-)
caro nadżerkę lepiej wyleczyć :ico_nienie: ja też się boję ale jak mi zaproonuje zabieg t się zgodzę. a nie proponował Ci lekarz wymrażania???podobno mniej boli :ico_noniewiem:
I Ty kiedys mówiłaś, że Oskarek niejadek :ico_haha_02: teraz to się chyba zmieniło z tego co czytam :ico_haha_02:

caro
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2008, 17:19

I Ty kiedys mówiłaś, że Oskarek niejadek teraz to się chyba zmieniło z tego co czytam
zmieniło się sporo :-D :-D ,lubi nowości, ale nie słoikowe :ico_noniewiem:, ale że pamiętałaś o tym... :-)

Agi odliczonko jest na Noworodkach i niemowlętach,

IM
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

08 sty 2008, 17:40

Witam po dlugim czasie.

Kasik Mateusz tez w tych samych porach je i tak samo
Daje mu mleko z kleikiem ryzowym albo kukurydzianym
Ma uczulenie na wszystko gdzie w składzie jest banan nawet kaszka, robi luzniejsze stolce i czesciej

Mateusz w ciagu dnia ma 3,4 drzemki po godzine lub wiecej tylko musi być cisza.W nocy ma 3,4 pobudki na cyca.

Mam troche niciekawa sytuacje w pracy bo sa zwolnienia

Mordeczko jak tam plany na odwiedziny południa.Czy tatus jeszcze jest w domu?

Kari jakie bys mi proponowała zrobic paznokcie i jakie sa ceny bo maz chce zebym sobie zrobiła , a najwazniejsze czy sie opłaca.

Mroweczko dobrze ze jest juz dobrze z Erykiem, bardzo wysoką miał gorączke

Ja jeszcze nie byłam na 3 szczepieniu bo ciagle jest przeziebiony jak juz jest lepiej to corka sie rozchoruje i tylko patrzec kiedy mały bedzie chory.

Kolka wspolczucia moze powinnas zrobic tak ze jak przyjda bez zapowiedzi ubierasz sie i wychodzisz bo miałas inne plany
Ze tez ludzie nie rozumieja ze człowiek chce odpoczac

Ja sie nie odzywam z tesciem bo ostatnio wystawił mi jezyk jak na panienke z lasu a wogule to mnie wk...

Katrin co mozna zrobic jak chcac połozyc dziecko do łózeczka nie moge sie schylić
Prosze o rade.

Delicja ja tez zaczełam studia na chemi ale sie nie udało i skonczyłam licencjata na zarzadzaniu.

hektorka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

08 sty 2008, 18:34

Witajcie
Kasi.k Kamil je podobnie jak Kacperk Mordeczki i też słoiczki bo moich dań co mu ugotowałam nie ruszał a z taleza tez nieraz podje dziś nawet dżem truskawkowy prubował i bardzo mu smakował.

caro, no pirwszy guz, teraz to wielki siniec na czółku.

delicja, ja również miałam nadżerke ale przed ciązą i ją usunełam, było bezboleśnie. A co to jest ''sinlac sam ''
no i mały nie daje mi tu posiedzieć, wieczorkiem wpadne narazie laseczki

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

08 sty 2008, 18:50

witam kochane :ico_sorki:

Najpierw zdjecia i filmik a potem bede odpisywac :-D

Tu filmik z pierwszych sekund Jedruli na hustawce :ico_brawa_01:

http://www.wrzuta.pl/film/eWfVZEMoe7/

Tu zdjecie - zadowolony,ze hej - po haki sama dzis poszlam :ico_noniewiem:

Obrazek

Tu krzeselko - naprawde fajne - po mojej siostrzenicy :-D

Obrazek

Tu z profilu - widac kosz na zabawki - zarabista sprawa - zwlaszcza jak sie mieszka w jednym pokoju z dzieckiem i nie ma miejsca na zabawki :P

Obrazek

Tu moje dziecko z zabawka z Ikei - nioe wiem jak to sie nazywa - to cos po prawej stronie - druty a na tym klocki - bawi sie tym godzinami :-D

Obrazek

A tu pozazdroscilismy Julce i tez sie pochwalimy jak stoji :-D

Obrazek

Co do jedzenia -to u nas podobnie jak u Kai.s - na sniadanko butla ( czasami kaszka ),potem danonek i grzanka,obiadek,po poludniu jablko lub inny deserek i wieczorem mleczko albo kaszka.W miedzyczasie biszkopcik albo flipsy kukurydziane.
No i zauwazylam,ze ostatnio ma wieksze zapotrzebowanie na jedzonko :ico_szoking:

Kolka, brak slow - co za rodzinka - ale ja sie nie odzywam - moja nie lepsza :ico_wstydzioch:
Julka fajnie ywglada :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

agi, dobrze,ze Majutek juz lepiej :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

caro, jeszcze nie ma internetu dlatego nie bedzie mnie przez tyle dni :ico_placzek:

delicja -ja podobno nie mam nadzerki ale przez cale zycie mialam zapalenie tylko 3 razy a po porodzie juz 2 zaliczylam :ico_noniewiem:

IM, witaj :ico_brawa_01:

hektorka, ucaluj kamilka ode mnie :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-01-08, 17:52 ]
aha - no i skoczek kacperka - czaderski :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Blanka26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2008, 20:57

Rybciu :ico_brawa_01: dla Andrzejka, pięknie stoi, a jaki dumny z siebie :ico_brawa_01: a z huśtawki jaki zadowolony :ico_brawa_01:
a z tymi zapaleniami, no właśnie ja też już miałam 2 :ico_placzek: najgorsze jest to, że nie ma żadnych objawów
dzięki za zdjęcia fotelika, bardzo ładny i jak nowy, a ten kosz masz rację bardzo fajna sprawa. ja zabawki Oli trzymam w torbie z papieru :ico_noniewiem:
danonki :ico_noniewiem: kiedy moja Olcia zje danonka
hektorka sinlac, to taka kaszka, napisałam sam, bo na tej kaszce można przyrządzać różne potrawy, dodawać owoce
to moja Ola dużo je :ico_noniewiem:
IM ale ja mam nadzieję, że ty jesteś bezpieczna w pracy

kasi.k ale dajesz Viki taki zwykły pszenny chlebek????

agi cieszę się,że Mai już dużo lepiej.

idę chyba na film

Awatar użytkownika
Kolka
Beze mnie to forum nie istnieje!

08 sty 2008, 22:11

Rybcia brawa dla Andrzejka suuuper facet z niego! A jaki uśmiech ma słodki :-)
A ja do ginekologa wybrać się nie mogę... jak sójka za morze :-) A też powinnam zobaczyć co tam we mnie słychać.

Delicja widać Ola tyle potrzebuje jedzonka :-) Kosz i ja muszę kupić albo coś, bo narazie taki duży karton mamy a Jula zdążyła go zaatakować i się rozwalił i bałagan się robi.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 sty 2008, 00:28

dzieki za komplementy dla Andrzejka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Zegnam sie juz z wami,bo rano jedziemy i nie bedzie czasu na TT :ico_placzek:

Trzymajcie sie cieplo i tesknijcie za mna - ja za wami bede :ico_olaboga:

Wracamy ok 20 stycznia :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 sty 2008, 09:56

czesc :-D troszke pozmienialam w odliczanku...mam nadzieje ze bedzie sie podobalo..i zrobilam tak bo...gdybym wrazie nie mogla wejsc na TT to ...suwaczki za mnie beda aktualizowac daty same :-D

[ Dodano: 2008-01-09, 09:55 ]
o rany :ico_olaboga: zapomnialam :ico_olaboga: Kacpi stawia ciacho :ico_tort: :ico_tort: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_kawusia: :ico_kawusia: z okazji 8 mcy :-D :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-01-09, 10:00 ]
Kolka, nie wiem czemu ale mi wychodzi 89 dni do urodzin Julki a u Ciebie jest 90 :ico_noniewiem: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kolka

09 sty 2008, 11:30

Heyo

Wszystkiego najlepszego mój drogi zięciu :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

Mordko ja też nie wiem czemu tak się dzieje. Zobaczymy, czyj suwaczek dobrze liczy 7 kwietnia :-D

Rybciu oczywiście, że będziemy tęsknić :ico_haha_02:
Ojjj musze zmykać. Papa

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”