Hej, widze ze dzieciaki dzis w nocy szalaly jeden przez drugiego :-) Odpukac Nell spala cala noc i obudzila sie tradycyjnie o 6.30 na mleko i spala dalej do 9.00. Bylysmy na szczepieniu i Nelusia wazy 6800g :-D Ponad kg przytyla w miesiac. A szczepienie przelozylismy na popoludnie bo gdy powiedzialam ze jedziemy za tydzien do Polski to babka wpadla w panike ze mala w takim razie trzeba na gruzlice zaszczepiec wczesniej (bo tu sie 1 dawke gruzlicy daje jak dziecko ma ok. 5 m-cy). No wiec zamowila szczepionke i jedziemy po poludniu to mala dostanie 3 zastrzyki: 1 w udko (Dtp, polio i HIB) , druga na zoltaczke tez w udko i trzeci w raczke na gruzlice :ico_placzek: ale mi jej szkoda bo ostatnio jest taka radosna a tu taka bedzie nagroda :-(
My za tydzien wylatujemy do Polski :ico_brawa_01: Juz prezenty dla dzieci kupione, dzis dla brata i bratowej z mama kupilysmy, jestem strasznie podekscytowana tym wyjazdem. Czeka mnie spotkanie z ojcem zuzi, boje sie go ale z drugiej strony chce sobie udowodnic ze mam go w nonono :-D
Polozna powiedziala dzisiaj ze powinnam zaczekac az Nell skonczy 4 miechy z wprowadzaniem posilkow. I choc mnie korci aby jej podac to chyba zaczekam. I Nan2 tez mowila ze wtedy zaczne podawac. Mowila tez zeby klasc mala wiecej na brzuszku. Wlasciwie powiedziala ze na plecach powinna lezec tylko jak spi a tak to na brzuszku, i ograniczyc lezaczek tylko na kocyku zeby mogla fikac nogami swobodnie i trenowac... hmm.. no sprobujemy. Akurat w Polsce nie bede miala lezaczka wiec dobrze sie sklada, bo faktycznie jak tak pomysle to Nell dosc duzo czasu w lezaczku spedza.
Kiciu, wiesz masz przystojnego faceta :-) Kacperek nalezy do tych dzieci, ktore juz jako niemowleta maja "dorosla" twarz :-) Znam wiele takich dzieci i naprawde tych buziek sie nie zapomina (nie sa takie nalane jak te typowo niemowlece, tylko maja wyraziste rysy). :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Eska, no to pomysl jaka jest zdziwiona Nell jak ona ciagle 210 ml wciaga :-D
[ Dodano: 2008-01-18, 14:13 ]
Dominika, hop hooop!!!! Jak Jasiu po szczepieniu???