Awatar użytkownika
Kolka
Beze mnie to forum nie istnieje!

21 sty 2008, 13:15

Kurcze idę poodkurzać bo młody jadł chrupki na podłodze.
:ico_olaboga: :ico_olaboga: jak ja to dobrze znam :-D Ja czkam na pogodę, bo muszę wyprać w ogóle swój dywan, bo odkąd mam dziecko to szmata się zrobiła a nie dywan. Obrzygany całkiem, i w ogóle jakiś usyfiony :ico_wstydzioch: A odkurzam codziennie :ico_noniewiem: Albo do pralni oddam :ico_oczko:

caro
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sty 2008, 13:31

Cześć dziewczyny!

Wiecie co mały juz nie ma wogóle gorączki tylko plamki! Nasza dziś nie przyjmuje :ico_noniewiem: , nie wiem co robić, nie będę mu chyba dawać tego zasranego antybiotyku, wydaje mi się,że to trzydniówka, miał tylko gorączkę która minęła i żadnych innych objawów, a ta lekarka to kużwa sama nie wie co jest dziecku, chyba będę musiała ją zmienić :ico_noniewiem: , mam iść na kontrolę w środę, jutro z kolei idzie moja mama do niej, więc może się z nią wybierzemy :ico_noniewiem: , żeby zobaczyć co i jak!

Ech..............................

[ Dodano: 2008-01-21, 12:35 ]
A z tym przesądem to chodzi o to,że jeśli chrzestna jest w ciąży to może tfu tfu coś stać się albo z jednym dzieckiem albo z drugim( jest jeszcze opcja,że te dzieci będą jakby to powiedzieć....hmmm....nieznośne to za mało powiedziane, był u nas w rodzinie taki przypadek,ze dziecko co miło chrzestną w ciąży... zostało pijaczką i taka panią "frywolną"- jeśli wiecie o co mi chodzi :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-01-21, 12:36 ]
A już kiedyś wspominałam,że wierzę w takie różne zabobony i gusła :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: , u nas z pokolenia na pokolenie przyjmują się te wszystkie wierzenia :-D i ja też w to weszłam :-D

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sty 2008, 14:03

witam
Kolka, trzeba bylo smska napisac i na gg wejsc bo ja tez spac nie moglam :-D
Staram się tylko nie myśleć o tym, że to raczej nieświadome klepanie
teraz juz nie takie nieswiadome...dzieciaki juz wiedza ze my to mama...i czesto swiadomnie wolaja nas jak im sie ''krzywda''dzieje... :-D caro, to na 99% trzydniowka :ico_puknij: ale lepiej sprawdzicu lekarza :ico_noniewiem: kari24, ja kiedys tez chcialam sie bawic w taka prace ale nie bylam pewna i na poczatke pomagalam kolezance... po tej pomocy zrezygnowalam bo okazalo sie ze wcale nie jest tak jak obiecywali :ico_noniewiem:
u naas tez taki przesad jest z ta chrzestna w ciazy :-D i jeszcze ze za chrzestnych nie mozna brac malzenstwa i wiecie co :ico_noniewiem: :ico_puknij: blizniakow mojej siostry podawalismy do chrztu w parach czyli ja i moj maz i siostra szwagra ze swoim mezem i.... jej maz po kilku miesiacach mial wypadek...nie przezyl a my...rozstalismy sie..moze cos w tym jest :ico_puknij: :ico_olaboga: :ico_noniewiem:
u nas tez leje i wieje..ze spaceru nici :ico_zly:

IM
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

21 sty 2008, 14:03

Witam po długiej nieobcnosci w zeszłym tygodniu byłam u rodziców i oboje z małym sie rozchorowalismy zrobilismy szpital w domu dziadkow.Mnie bolały kosci i kaszel i termp 38,5 a mały temperatura do 39,2 kaszel, nic nie chciał jesc tylko cyc na zmiane z piciem.Mialam staracha jak mial taka temperature bo mial trudnosci z oddychaniem nurofen działl chwilowo i czopek na zmiane. Po 3 dniach dostał antybiotyk bo doszedł zielony katar.Jutro idziemy do kontroli.Troche jest poprawa ale starsze znowu zaczyna kaszlec a w zeszłym tygodniu skończyła antybiotyk. Jutro spytam lekarza o groty solne i bede musiała sie wybrac z dziecmi moze troche to pomoze.

Nie wiem co to jest rwa ale ja mam bol w krzyżu ze mam problem z połozeniem dziecka do łóżeczka albo sie schylic i wziasc dziecko na rece.

Julka nie chce myc zebow i nie chce chodzic do przedszkola z powodu zebów.

Ja tez troche wierze w zabobony np nie obcinac włoskow do ukonzenia roczku , w ciazy nie nosiłam zadnych łańcuszków ip

Na chrzcie miałam przypadek ze swieca 2 razy zgasła i cos to znaczy tylko nie chca mi powiedziec moze kiedys

Spadam bo mały wstał

Awatar użytkownika
Marvinka
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

21 sty 2008, 14:19

Hallo Laski
jestem wciekla na dezorganizacje niemcow, nic dziwnego ze wojne przegrali :ico_oczko: Co Poniedzialki mamy grupe dla raczukjacych (Krabbelgruppe). Na tej grupie nic specjalnego sie niedzieje, tylko przychodza matki z dziecmi o mniej wiecej w tym samym wieku i my miedzy soba gadamy, a dzieci sie bawia. Do pomieszczenia w ktorym sie spotykamy sa rozdzielone dwa klucze i dzisiaj nieprzyszly ani jedna z tych osbob co ten klucz maja. Zeby chociaz miedzy soba obgadaly ze dzisiaj niemoga, albo zadzwonily do wszystkich i powiadomiliy, to nie nic. Wszyscy inni tylko klamke pocalowali :ico_zly: :569: Podobno wiele nowych bylo i tez z niczym wrocily do domow. Na nastepnym spotkaniu trzeba sprawe ogadac bo tak niemoze byc.

caro ciesze sie ze goraczka minela, jestem nadal tego zdania ze w polsce za szybko sie antybiotyki przepisuje. Nastepnym razem to popros tylko o czopki na goraczke. U nas tez tak bylo i obylo sie bez antybiotykow. Z tego co czytam to wasze dzieci sa strasznie atybiotykami faszerowane, rozumiem jak jest zapalenie oskrzeli albo pluc, ale przy zwyklych przeziebieniach to juz lekka przesada :ico_olaboga: , To sa dzieci, nasze skarby, a nie kroliki doswiadczalne. Mam Nadzieje ze te plamki to nic powaznego niebedzie, na twoim miejcu bym tego lekarza ochrzanila.

A u nas dalej pada i pada i pada i ...... :549:

jogobella
maniakogadacz
maniakogadacz

21 sty 2008, 14:25

wwitajcie u nas jazda na calego przeziebienie i do tego chyba ząbkowanie choc sama juz nie wiem , nie przespana cala noc mala drze sie wybudzajac co 20 min i tylko na moich rekach sie uspokaja ....mam zel na dziasekla bobodent ale wydaje mi sie malo skuteczny ...jakie Wy zeliki stosowalyscie???

Awatar użytkownika
Kolka

21 sty 2008, 14:26

Mordko a tak przyszło mi na myśl, żeby siąść do kompa, ale nie chciało mi się nonono ruszać z łóżka :-D . Mówisz, że już świadome trochę te Mama?? Faaajnie :ico_brawa_01:

IM Bidulki... życzę Wam zdrówka!

A u nas jest taki zabobon, że jaka matka chrzestna lub ojciec takie dziecko potem będzie... Może i coś w tym jest, jak się przyjrzeć, bo moja mama ma kilku chrześniaków i podobni sa do niej. Z charakteru. Ja mam nadzieję, że Jula uda się do mojej siostrzenicy, bo nie daj boziuniu do szwagra... Chociaż nerwowi tacy sami oboje jak narazie :ico_noniewiem: ja znowu do swej chrzestnej wcale sie nie udałam (może z braku kontaktów :ico_oczko: ) ale do chrzestnego bardziej. Nie wiem. Nie mam zdania o zabobonach, ale czasem lepiej uważać :ico_oczko:

O tej gasnącej świecy słyszałam, ale też nie powiem.

Awatar użytkownika
Marvinka
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

mroweczka :ico_brawa: :521: :509: za pierwsze kroczki.

A Marvin zaraz wiecej raczukuje. Dzisiaj sie odwazyl wyjsc ze sojego pokoju i przyszedl dokuchni. No to juz duzy postep. Na dywanie mu lepiej wychodzi , bo na kawalkach i panelach to jakby te nogi to przyciagal , zamiast je na zmiane przekladac, za slisko jest. :-?

caro
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

IM życzę dużo dużo zdrówka!
jestem wciekla na dezorganizacje niemcow, nic dziwnego ze wojne przegrali
:-D :-D :-D :-D :-D :-D

jestem tak wściekła na tąlekarkę :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
To sa dzieci, nasze skarby, a nie kroliki doswiadczalne
to jest właśnie to :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kolka

21 sty 2008, 14:29

jogobella, ja stosowałam CALGEL. Tzn Julka stosowała :ico_oczko: Chyba dobry, ale to jej o zdanie trzeba byłoby spytać a ona raczej tajemnicza jeszcze jest :-D

[ Dodano: 2008-01-21 ]
caro, Gratuluję Tobie pierwszego ząbka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D :-D :-D Na ząbkowanie polecam flaszeczkę :-D
(chodzi mi o opis pod nickiem)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”