23 sty 2008, 19:29
czesc dziewczny
u mnie tak sobie wczorajwkurzyly mnie baby wszpitalu bo mialam sie spotkac z trzema lekarzami,z diabetologiem,beznadzieja baba nie dala mi zadnej diety tylko spytala co jadlam poprzedniego dnia i powiedziala ze ok,i zeby trzymac podobna diete,sprawdzila cukry 2 razy mialam troche ponad norme i wcisnela mi tylko taka nieduza ulotke o cukrzycy w ciazy,no i zeby unikac slodyczy i sokow wysoko slodzonych i jogurty to light kupowac i to wszystko,dobrze ze aneta mi przeslala diete,bo tutaj to paranoja,druga zbadala mi cisnienie i zwazyla i kazali mi czekac na lekare tora zbada co z dzieckiem i zrobi usg no i czekalam,po jakims pol godziny podeszlam do okienka na recepcji zeby sie umowic na nastepna wizyte u tej dabetolog i babka sie pyta czy juz bylam u baby doctor ,ja mowie ze wciaz czekam ,co uslyszala taka czarna malpa chyba jedna z poloznych i zaczela sie do mnie buzyc ze jak to nie bylam,bo doktor juz wychodzi, i gdzie moja teczka[ktorej nawet w rekach nie mialam ,bo to lekarze przekazuja miedzy soba i diabetolog zapomniala jej oddac] i mi mowi ze w takim razie ja nie powinnam miec tej wizyty,zaczelam sie z nia klucic ze powinnam,bo mam na liscie ktory mi przyslali,az ta kobieta z recepcji powiedziaa ze w systemie jest zaznaczone ze powinnam miec ta wizyte,wtedy powiedziala tej doktor ze jeszcze ja ta niechetnie ,bo juz byla w plaszczu gotowa do wyjscia,musiala otworzyc gabinet no i wiecie co zrobila :ico_olaboga: zmierzyla mi tyo brzuch i zapytala sie czy sie dziecko rusza i to wszystko :ico_szoking: i mowi ze usg to zrobi za 5 tygodni to akurat bedzie przed samym porodem :ico_szoking: i jeszcze co najbarzdiej sie wkurzylam to zobaczylam w karcie [jak juz wracalam do domu] taki krutki opis badania,a tam ze niby akcja serca byla sprawdzana iogolnie wszystko bylo sprawdzone ,normalnie w szoku bylam az sie we mnie gotowalo :ico_zly: :ico_zly:
sluzba zdrowia tutaj to totane dno,balagan maja wszedzie,a w londynie to juz jet najgorzej bo tutaj takie przeludnienie,nie dosc ze do 12 tygodnia ciazy nic tutaj nie robia kaza tylko brac kwas foliowy i co ma byc to bedzie dopiero po 12 tygodniu ma sie pierwsze spotkanie z polozna i badaj krew i robia usg,badania tutaj sa okrojone do minimum,tak jak wam pisalam tutaj sie nie robi glukozy wszystkim,a jak urodzisz bez komplikacji to tego samego dnia wypisuja do domu :ico_olaboga: szkoda gadac,dlatego chodze tez prywatnie do polskiej giny i musze sie umowic na piatek albo poniedzialek.
ale sie rozpisalam,sorka :ico_sorki: ale musialam wyrzucic te zlosc
no i musze sie giny zapytac o ta czkawke bo ja jeszcze nie czulam :ico_olaboga: ,a wy po 3 razy dziennie
mam nadzieje ze u asi wszystko sie dobrze skonczy,moze maly podrosnie do 3 kg,trzymam mocno kciuki za nich!!!!!!!!