Aguś21
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

prośba o poradę

01 lut 2008, 22:31

Dziewczyny prosze o porade. Jestem 9 tygodni po porodzie. Nie karmie juz piersia i od 2ch tygodni zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne Microgynon, prze z te 2 tygodnie caly czas krwawie najpierw troche a teraz mocno. Czy miała moze któraś z Was tez taki problem. Jak sadzicie czy to tabletki sa zle dobrane czy tak moze byc przy pierwszym opakowaniu tabletek branych po porodzie.

Awatar użytkownika
Duszka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lut 2008, 22:55

hmmm.... niewiem jak było u ciebie po porodzie , czy sie dobrze wszystko oczysciło bo np. było mało krwi i krótko miałaś to wszystko możliwe ,że teraz sie odblokowało jak przestałaś karmić ,ale najlepiej skonsultuj sie ze swoim ginekologiem on bedzie wiedział najlepiej....... ja w twojej sytuacji nie znam takiego przypadku i dokładnie nie wiem co to może byc ..... pozdro

Awatar użytkownika
Aga26
Trzy tysiące lat minęło...

01 lut 2008, 23:02

Aguś21, na Twoim miejscu skontaktowałabym się z lekarzem. Może faktycznie jeszcze się tam coś oczyszcza ale wydaje mi się że to nie jest naturalne.

Powodzenia

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lut 2008, 23:08

KOniecznie do lekarza i nawet jeśli to coś błahego, to przynajmniej będziesz spokojna.

Awatar użytkownika
kasiaa1985
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lut 2008, 23:44

Aguś21, ja miałam podobną sytuacje, karmiłam 5 tyg, potem zaczelam brać tabletki i przez całe 3 tyg stosowania PLAMIŁAM.. nie krwawiłam. Wiem, że plamienie jest normalna reakcją organizmu na dawke hormonow jakie mu dostarczasz. Przy drugim listku już plamienie ustalo i było wszystko w porzadku. Jesli ty krwawisz, to tez bym sie skonsultowała z lekarzem.

Żaba
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

01 lut 2008, 23:46

Moja koleżanka brała zastrzyk antykoncepcyjny (nie pamiętam nazwy) i też krwawiła non stop 3 tygodnie. Wchodziła na stronę tego leku i tam na forum okazało się, że nie ona jedna. Może spróbuj też wejść na stronkę, może dowiesz się czegoś więcej. A w ulotce nie ma na ten temat informacji? Tak czy inaczej wydaje mi się to trochę nienormalne. Najlepiej chyba iść do lekarza.

Awatar użytkownika
Pozytywka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lut 2008, 08:57

Ja po zastrzyku wlasnie krwawilam non stop(z malymi przerwami) przez 8 miesiecy
Trafilam na dobrego ginka i juz wszystko jest ok,ale nie bylo wesolo :ico_zly: :ico_zly: Z tego co sie orientuje plamienie przy tabletkach ,a zwlaszcza przy pierwszym opakowaniu zdaza sie czesto i nie jest to nic :ico_zly: nienormalnego,natomiast jesli chodzi o krwawienie przeszlabym sie jednak do lekarza.A nie masz nadzerki??

Awatar użytkownika
żona
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

02 lut 2008, 11:10

Aguś21, ja tak miałam kiedy mi xle dobrano tabletki. Poszłam do gin, zmieniła mi tabsy i wszystko się unormowało. Jednak ja nie byłam po porodzie, wiec na twoim miejscu koniecznie skonsultowałabym to z lekarzem!

Awatar użytkownika
martuchafrost
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

02 lut 2008, 11:44

Aguś ja biore te same tabletki :ico_brawa_01: i brałam tabletki 8 lat wiec troszkę Ci powiem na ten temat, bo to o co pytasz to nie jest nic czym mozesz sie niepokoic :ico_oczko:
na poczatku brania tabletek ( prawie zawsze ) zaczynasz krwawić, a to dlatego ze dostajesz hormony, które rozregulowują Ci twój organizm i przystosowują sie do innej zmiany, czyli: po pierwszym opakowaniu mozesz nawet krwawic miesiąc czasu, w drugim opakowaniu bedzie juz lepiej, aczkolwiek mozesz tez krwawic ale tylko troszke, ale przy trzecim bedzie juz oki, to troche trwa zanim organizm sie dostosuje i nie ma powodu do niepokoju ( chyba ze Ci sie kręci w głowie i sie źle czujesz) ale jesli czujesz sie ok to wszystko jest w porzadku, jesli przy trzecim opakowaniu nadal bedziesz krwawic to wtedy musisz isć do lekarza bo to znaczy ze masz źle dobrane tabletki, ale z tego co wiem to microgynon mają mała dawkę hormonów, wiec nie są az tak silne jak inne tabletki
ja własnie tez zaczełam brac tabletki i krwawie ale nie denerwuje sie bo wiem ze to jest normalne, czuje sie super wiec wszystko gra

[ Dodano: 2008-02-02, 10:46 ]
a po drugie Ty jestes dopiero 9 tyg po porodzie, ja karmiłąm cycem 6 tyg a pierwszy okres dostałąm po 4 miesiacach, wiec u Ciebie tez nie jest uregulowany okres, ale tabletki Ci go powinny uregulować
ale jesli Cie cos niepokoi to idź do GP

Aguś21
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

02 lut 2008, 15:24

Dziękuje Wam za odpowiedzi. Poczekam jeszcze do konca opakowania i zobaczymy co sie bedzie działo. A jak sie bede gorzej czuła to pójde jedna do lekarza. Pozdarwiam Was wszystkie i jeszcze raz dziekuje

Wróć do „Ginekologia - Położnictwo”