14 lut 2008, 10:38
Na początek dzięki za komplementy dla Amisi mojej.
Wisieńko, najważniejsze, żebyś nie kłóciła się z mężem i nie obwiniała go za idiotkę. On też nie wiedzial, co w niej siedzi. Jej przecież o to chodzi, zeby Was poróżnić i pokłócić. Pierwsze emocje są zawsze największe, ale potem spokojnie. Wylot do USA to nie jest taka prosta sprawa, wiza, koszty. Tak więc może wcale nie przyleci. A jak przyleci, to nie rozmawiajcie nawet z nią. JEst dorosła niech se robi co chce. Nie zna kraju, miasta nawet nie wiadomo jak z językiem, tak więc "olać". Powiedzenie teściom, to dobry pomysł, bo ją znają i pewnie jej rodziców i mężą. JA bym moim powiedziała, mimo iż wiem, że pierwszą reakcją byłyby pretensje do mojego M. Ale teściowie też są różni i rózne relacje z nimi mamy, tak więc to sama oceń. Natomiast, gdyby rzeczywiście przyleciała, to są na pewno środki zaradcze w postaci policji. Wydaje mi się, że to ostateczność i że to tylko takie gadanie. Sytuacja rzeczywiście jak z jakiegoś filmu. Najważniejsze, to to, byś była spokojna, bo przecież Ty i mąż się kochacie, a to jakaś dziwna kobieta. Jakby dzwoniła, to lepiej nie rozmawiajcie z nią, bo poco się denerwować, a niczego ciekawego i tak nie powie. Cóż, życzę powodzenia w rozwiązaniu problemu i przepraszam Cię, że aż tak się udzielam.
Pruedence, rzeczywiście masz nie wesolo, ale trzeba wytrzymać, a budowy naprawdę Ci szczerze współczuję. Nie wiem, ile Amelcia waży, bo dopiero w tę środę ją zważę. Myślę, że dopiero około 7 kg (miesiąc temu ważyła 6,370 kg), a długa była na 64,5 cm. Ona wygląda na taką dużą właśnie przez tę czuprynę i nawet lekarze czasem się mylą, bo twierdza, że ma niedowagę. JA zwracam uwage na wiek i dopiero cisz i ... a to w porządku. Tera znowu jej ściełam włosy już po raz drugi ;-)
Aga lepiej nie pozwalaj synkowi chodzić, bo to może rzeczywiście zbyt wcześnie. JA nie wiem, ale oby nie miał później problemów ze stawami. Nie mam pojęcia, wiem o tym od koleżanki z pracy. Jej synek ma teraz 6 lat i problemy. Tu lepiej niech się wypowie Pruedence, bo ona będzie najlepiej z nas wszystkich poinformowana.
Sory dziewczyny za tę peorę :ico_sorki:
Pozdrawiam