wiecie co tak dzis sledzilam sobie rozne stronki i fora i pozwole sobie tez wkleic przyklady blednych wyliczen lekarzy dla tych,ktore beda mialy doła (tak jak ja miedzy innymi) na punkcie wagi maluszka:
`Zrobil mi usg i powiedzial ze dzidiza ma 3200 a ja spoko do 3500 moge rodzic wiec heja na sale i rodzonko. Jak juz wspomnialam skonczylo sie i tak cc bo syn - 4200!! ( ciekawa jestem czy to on nie umial czytac usg czy sprzet dziadowski ze az o 1 kg sie pomylil?`
- `okazalo sie ze dzidzia jest bardzo duzia 4100g i 60cm temu mi tak ciezko bylo ja jeszczo taka malutka nie wie gdzie zmiescialm swego kluska wgole to mial wazyc 3500g`-tak wiec widac,ze nie ma co sie wzorowac na wyliczeniach lekarzy i mylacych sie maszyn ;-) `
- `u mnie też nastapiła pomyłka w ocenie wagi dzieci jak jeszcze były w brzuchu. Pierwsza córka,lekarz w 39 tygodniu ciązy wyszło mu z usg że będzie miała 3500,ale jak patrzył na mnie,to powiedział że jak będzie wazyła 3200 to wszystko! Bo ja drobna byłam,w biodrach miałam 90 cm! I co???? Rodziłam normalnie,skończyło się na wypychaniu łokciem Julki ze mnie,bo głowa wyszła i koniec,zaklinowały się barki,buzia małej zrobiła się sina,dusiła się po prostu i musieli wyciskać. I co się okazalo??? że wagę miała 4400 i 58 cm!!! i juznikt sięnie dziwił że takie problemy miałam z urodzeniem jej,przy mojej budowie ciała! Wtedy na porodówce laekarze mówili że gdyby wiedzieli że mała ma taką wage to w życiu by mi nie dali przy mojej budowie ciała,rodzić naturalnie! Po 3 latach,rodziłam syna,ten sam lekarz ciąże prowadził, na usg mu znowu wychodzilo że syn będzie wazył około 3500,- pamiętał że 3 lata wcześniej sie pomylił,ale zwalał to na stary sprzęt,itp. dawał mi 100 % że syn urodzi się z normalną waga... Wink
Tym razem urodziłam już bez problemów,- ale synek wazył 4600 i miał 63 cm długości!! `
nie ma co wierzyc lekarzom i sprzetom jak widac :ico_olaboga:
[ Dodano: 2008-04-11, 23:09 ]
Emilka, moja praca w porownaniu z tym co Ty robisz kochana to jest nic...
ja choc troche sie poruszam aby nie zglupiec od siedzenia na tylku ... a Ty Slonko masz roboty :ico_olaboga: podziwiam twoja kondycje :ico_brawa_01:
hehehehe no moze racja,ale skoro masz jakies takie objawy jak piszesz to choc teraz sie oszczedz :-D ,ja bede jak poczuje to co ty :ico_oczko:
teraz tez sie pozegnam,kregoslup mnie boli od siedzenia przed kompem,ide polezec wiec mowie wam kochane dobranoc i do jutrka