Witajcie robaczki,
Ja niestety nadal tu i nadal 2w1 :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
Asiu brawa dla Ciebie dzielna kobieto i dla Twojego mężczyzny że taki pomocny :ico_brawa_01:
co do spania, to musisz trochę z nim popracować i pokazac mu, że dzień to dzień i jest od zabawy a noc od spania i odpoczynku, w dzień wpuszczać do pomieszczenia w jakim jesteście jak najwięcej światła, jak śpi nic nie wyciszac, rozmawiać normalnym głosem, żeby wiedział że wtedy jest czas na zabawę i poznawanie świata, a po kąpieli, pogaś światła, w pokoju gdzie śpi, jeśli wieczór oglądacie TV to oglądajcie zawsze jak najbardziej wyciszony i jak najmniej mu się pokazujcie, a konkretnie tylko w trakcie pory karmienia i przewijania, możecie tez wymyślić sobie jakiś wieczorny rytuał kładzenia Antosia do spania, np. nastawianie nastrojowej muzyki, lub śpiewanie kołysanek przy/po karmieniu, głaskanie po główce jak go odłożysz do łóżeczka, dzięki takim rytuałom dziecko szybko nauczy się, że "oho była kąpiel to za chwile idziemy spać", troszku cierpliwości i pomalutku się przestawi :ico_oczko:
[ Dodano: 2008-04-16, 09:59 ]
Joasiu co do bóli brzuszka, możesz kupić kropelki Espumisan i dawać małemu + sobie do herbatki, możesz też pic herbatki z kopru i małemu raz dziennie też dawac, jeszcze tak jak pisze Edyta głaskaj małego po brzuszki i pleckach i kładź go jak najwięcej na brzuszku, pomaga to w uwalnianiu gazów ... troszkę cierpliwości i będzie dobrze, choc wiem że nie łatwo patrzec na takiego maluszka jak się męczy :ico_pocieszyciel:
Edit, to czekamy na znaki co tam an KTG
ja to pewnie dopiero jutro lub pojutrze... jutro mam się zameldować w szpitalu jak nic się nie wydarzy a co czuję, ze się nie wydarzy :ico_noniewiem:
jak dostanę od razu kroplówę to i jutro jeszcze urodzę, jak nie dostanę to będę tam siedzieć aż się zlitują i mi ją podadzą ehhh