Agaja nie boję się wozić Łukaszka przodem do jazdy ale poprostu ciągle bym na niego patrzyła :ico_noniewiem: zakochana jestem po uszy :ico_wstydzioch:
............dobre :ico_smiechbig: a ja się zastanawiałam tak długo dlaczego
dzisiaj pogoda też u nas nie dopisuje, a już myślałam że po tej burzy będzie super
rano miałyśmy wyzwanie- musiałyśmy odprowadzić Adrianka do przedszkola na 8.00, a dzieci spały do 7.45, mieliśmy małe spóźnienie ale na śniadanie zdążył (w sumie drugie śniadanie, bo bez jedzenia z domu go nie wypuszczam :ico_nienie: ), korzystając z okazji, że już wyszłyśmy zrobiłyśmy zakupki, a teraz czekamy z obiadkiem na chłopaków
moje studia to: "Ocena energetyczna budynków i audyt energetyczny na potrzeby termomodernizacji"....... wiem brzmi okropnie :-D
dlaczego??? : otóż dyrektywa Unii Europejskiej nakazała stworzenie przepisów dotyczących oszczędzania energii (takie czasy mamy- teraz to hit :ico_noniewiem:- najpierw poświetlamy co możliwe a teraz każą oszczędzać :ico_haha_01: ) przepisy takie już mamy- chociaż jeszcze nie kompletne- od stycznia tego roku wszystkie nowo powstałe budynki muszą mieć nadany certyfikat energetyczny- klasę zużycia energii prawie jak pralki :-D a od przyszłego roku wszystkie nieruchomości, które będą np. sprzedawane, oddawane do użytku, wynajmowane....... zatem chcę robić takie certyfikaty (szacuje się, że koszt certyfikatu będzie wynosił 500-1000 zł :ico_oczko: )certyfikat ważny będzie tylko na 10 lat..... skoro sprzedaję i wynajmuję to dlaczego jeszcze nie zarobić na wydawaniu takich świadectw :-D
[ Dodano: 2008-04-17, 13:54 ]
karolina-ch, nie wiem cyz to Cie pocieszy ale ja tez nie mam ochoty się odchudzać tzn ochotę mam :-D ale siły woli nie mam