27 maja 2008, 18:54
Kostunia !!! No pisz co u Ciebie!
Mój mąż jest ode mnie starszy 3 lata - ja nie widze różnicy on tak - i mnie poucza że moje pokolenie to coś tam ;)
Upiekłam ciasto - tzn mama mi biszkopt a ja polewy robię - bo się zgłosiłam na ochotnika na jutro na festyn do pkola zanieść. Ale przepis polecam bo pyszne wyszło!
Na biszkopta wylewa się budyń zrobiony nie na mleku tylko na 3 szklankach soczku "Kubuś" (3 paczkli budyniu waniliowego) Na to bita śmietana (1/2 l) z 2 śmietan-fixami i na wierzch albo 2 połowa biszkopta albo biszkopty czy herbatniki
:)
[ Dodano: 2008-05-27, 20:48 ]
A i ja daję Ninie oprócz produktów mlecznych (ma chyba to uczulenie na białko) praktycznie wszystko. Na śniadanko chlebek z wędlinką, albo jajka, albo musli (z wodą) otręby nawet ale w mieszankach. i staram się przemycać warzywa ale coś jej nie podchodzą .
Moja znajoma ma chłopczyka 3 m-ce młodszego od naszych dzieci i była wczoraj u jakiejś dobrej alergolog. Po zrobieniu testów (jakichś bardzo drogich) wyszło że mały jest uczulony na ryż, jajka, wołowinę, wieprzowinę, cielęcinę, gluten, białko mleka ! MOże jesc drób, fasolę, kaszę jaglaną, i kukurydzę. Rany w szoku jestem :ico_olaboga: