05 cze 2008, 23:57
Witajcie,
własnie skasowałam posta sobie......................... :ico_zly:
na początek życzenia
spóźnione ale bardzo szczere...
DLA KALINKI - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZIN!!!DUŻO ZDRÓWKA I SAMYCH RADOSNYCH DNI!!!!
DLA WANESSY - WSZYSTKIEGO NAJNAJLEPSZEGO Z OKAZJI 11 MIESIACA!!!
A teraz z tego co zapamietałam...a było tego dużo... :ico_haha_01:
co do prowadzenia - w sumie nie natknełam sie na ten temat nigdzie, ani w necie ani w gazetkach dla rodziców ani z porad koleżanek, ale instynktownie myslałam - moze byc niewygodnie małemu, moga go rączki boleć, moze za wczesnie????no i w sumie - próbowałam go prowadzic tak na wysokosci jego ramion, aczkolwiek to trudne....a teraz Alek juz sam chodzi po domu, asekurujemy go tylko, ale nie chodzi juz prawie za rączke, gorzej poza domem...nie puszczam go samego i wtedy jest problem bo sie rwie...ale tak jeszcze mi chodzi po głowie cos na ten temat - moze z tym ostrzeżeniem chodzi o dzieci które jeszcze nie sa gotowe na prowadzenie...nie stoja jeszcze pewnie...maja te nóżki jeszcze takie wiotkie...i takie widziałam w parku czy na placu - i to zdecydowanie za wczesnie były prowadzane....
co do smoczków - u nas jeszcze smoczek na całego, Alek nie umie pic z niekapka, mamy chyba 3 albo 4 :ico_haha_01: większośc słuzy do zabawy, a najnowszy nabytek próbowany jest cały czas, ale na razie..hm no Alek musi dojrzec do niekapka :-D wiec butla - mleko rano ( wieczorem, juz butli nie wypije) i napoje tez z butelki ze smoczkiem...
Magda - sofa i ława bardzo fajne!!!gartuluje wyboru!!Marcinek extra rowerzysta :ico_brawa_01:
Alineczka - dziekuje za info, musze sie zorientowac gdzie to u nas mozna kupic, i spróbuje na pewno, jak na razie sie wstrzymuje, bo dzis mnie lekarka oswieciła....w zgięciach łokciowych Alek ma lekkie zaczerwienienie, ja myslałam ze odparzenie a ona ze to zmiany alergiczne......dopiero sobie przypomniałam ze jak był maluski tez takie miał....na szczescie to takie delkiatne zmiany i chyba mu nie dokuczaja...dzis posmarowałam mascią....no i na arzie rezygnujemy z biszkoptów i herbatników, na kilka dni, później znów zobaczymy czy cos takiego wyjdzie..no własnie jakie herbatniki i biszkopty dajesz Wanesce????no i tak sie zastanawiam czy to nie przypadkiem od czegos innego, od kilku dni daje mu przy moim sniadaniu troszeczke bardzo mało - kawałeczki chlebka z masłem i dzemem z dzikiej rózy..moze to...
aaa chciałam pochwalic - Wanessa super wyglada w swojej kreacji :ico_brawa_01:
Indigo - nonono :ico_haha_01: no to robisz wrażenie skoro aż do auta sie za Tobą skusił :ico_oczko: i oczywiscie gratuluje udanych za,kupów a co do zabawek - bardzo fajne :ico_brawa_01: u nas teraz Alek ma faze na wszystko co ma koła, prowadzi p całym mieszkaniu, dzis kupilismu taka kaczke na kółkach co sie ciaga a ona skrzydłami macha :-D szalał z nią cały wieczór :-D
dzis tez kupilismy Alkowi rowerek :-D doszły te na które polowalismy :-) teraz stoi schowany i czeka na 19 czerwca :-D Alus juz w nim jechał :-D do auta go powiezlismy, był taki podekscytowany... :ico_haha_01: a jak go wyciągnełam...taki rykkkkkkk, ludzie sie na parkingu ogladali...nie mogłam go uspokoic.....ale kaczka mu wynagrodziła ten brak czasowy....szybko odzyskał humor jak kaczuche zobaczył :ico_haha_01: :ico_haha_01:
a tak poza tym - musimy powtórzyc badanie moczu...wyszło ze sladowe ilosci białka...ale lekarka mówi ze nie trzeba sie tym marwtic, niemniej trzeba powtórzyc - oczywiscie powtórzymy
[ Dodano: 2008-06-06, 00:09 ]
Madziorka - super ze spotaknie sie udało, a że Lelek aktywny..- ma to po mamusi :ico_oczko: i bardzo dobrze zresztą...
i gratulacje za kolejne zabki!!!!!
zmykam już, od kilku dni jakas senna wciąż jestem, dobrze ze rafał w domu rano, bo ja spie a oni sie bawią......no i wogóle jakas zaspana jestem cały czas, nic mi sie nie chce....rzadko mam takie stany i sie sama sobie dziwę :ico_olaboga:
dobrze juz dobrze nie zanudzam ide spać i już :ico_oczko: no moze sie jeszcze troszke powtulam w mężusia :-)
do następnego razu
buziaki